OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 178
Registrován: stř zář 09, 2009 15:49
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od fore » ned zář 13, 2009 15:18

NO este omnii nemam.. ale napada me neco jako domovska stranka neni tam takovy nastaveni ? :)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Jiří Hrma » ned zář 13, 2009 15:38

Safrika: Mě Opera na OmniiPRO funguje v pohodě. Buď jedu přes EDGE a nebo když jsem připojený na Wi-Fi, tak se mi použije tohle bezdrátové připojení.

diblik
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon srp 17, 2009 10:18
Zařízení: SE P1i

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od diblik » ned zář 13, 2009 16:26

Prosím vás, jak je to s psaním na HW klávesnici s českýma znakama? jde to vůbec? a jak je to rychlý? na svém telefonu jsem zvyklí psát české znaky automaticky, bez koukání na klávesnici, a stíhat ikdyž někdo něco diktuje.
Omnia pro by mě lákala ale tohle je jediný oříšek který mi vrtá hlavou :cry:

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Jiří Hrma » ned zář 13, 2009 17:49

diblik: Na HW klávesnici CZ znaky nejdou psát (ne v základním nastavení od výrobce). Na softwarové klávesnici to problém není.

Safrika
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: stř zář 09, 2009 12:32
Zařízení: Samsung B7610
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Safrika » ned zář 13, 2009 18:05

Jiří Hrma píše:Safrika: Mě Opera na OmniiPRO funguje v pohodě. Buď jedu přes EDGE a nebo když jsem připojený na Wi-Fi, tak se mi použije tohle bezdrátové připojení.

Jj, mi taky jede opera v pohode pres wifi. Ale mam T-mobile a furt se mi to snazi pripojit pres Edge od O2 a jelikoz O2 nemam, tak to hodi chybovou hlasku... Chci to uplne zrusit to O2, aby ten telefon to vubec nenapadlo, ze se ma pres ten edge pripojovat... :(

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od KVARK » ned zář 13, 2009 18:51

Safrika:
Zkusils aplikaci NOdata? Myslím, že takhle se to jmenuje. Zabrání to automatickému připojování.

Čtvrtek
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: pon črc 30, 2007 7:04

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Čtvrtek » ned zář 13, 2009 19:33

Čtvrtek píše:ještě by mě zajímala jedna na různých marketingových fotkách je režim "work" vyfocen s modulem počasí, ale nikde se mi nepovedlo ho aktivovat nebo najít.nezkoušel to někdo?
Od toho je na Omnii PRO umístěno přímo hardwarové tlačítko na boku přístroje. ;-)

jooo to vim myslel jsem soft záležitost jak je zde pak řešena později :roll: :tlem:

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od _Ja » ned zář 13, 2009 19:33

A nestačí kliknout na ikonku "připojeno k síti EDGE" a potom>>>všechna datová připojení >>>odpojit? Já to tak dělám a znova se připojit nemá snahu.

A mám ještě dotaz-ňáko tomu moc nerozumím. U VF mám aktivovaný Internet v mobilu za 177,- měsíčně. Tak doufám, že když přes EDGE brouzdám po netu a vyřituji meily tak se cena nezvyšuje. Ten internet mám teprve týden, tak v tom ještě tápu. Díky za vysvětlení. :-D

Safrika
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: stř zář 09, 2009 12:32
Zařízení: Samsung B7610
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Safrika » pon zář 14, 2009 7:14

KVARK píše:Safrika:
Zkusils aplikaci NOdata? Myslím, že takhle se to jmenuje. Zabrání to automatickému připojování.
Diky, jj, uz to tu nekdo psal, tak jsem to zkusila uz je to v poradku ;-)

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO B7610: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » pon zář 14, 2009 7:21

Čtvrtek píše:jooo to vim myslel jsem soft záležitost jak je zde pak řešena později :roll: :tlem:
I na to už je tam dávno odpověď!

diblik
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon srp 17, 2009 10:18
Zařízení: SE P1i

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od diblik » pon zář 14, 2009 16:38

Jiří Hrma: a dá se nějak Hw klávesnice softwarově upravit aby to šlo?

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » pon zář 14, 2009 17:21

Pokud vím, tak jsou prográmky pro WM, které umí například při držení konkrétního tlačítka a stisknutí znaku přidat diakritiku tomuto snaku, nebo by mělo jít pomocí tohoto programu nastavit i to, že 2x rychle za sebou zmáčkneš stejné tlačítko a máš tam diakritiku.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mike-biker » pon zář 14, 2009 19:19

Určitě by to mělo jít, takhle se upravil soubor - tuším sym409.txt a nabízí to po zmáčknutí FN české znaky. :idea:

Grga Pitic
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: stř zář 02, 2009 13:31
Zařízení: Samsung B7610

první problémky

Příspěvek od Grga Pitic » pon zář 14, 2009 22:28

Ahoj,

potřeboval bych poradit, po týdnu zkoušení a marných snah o opravu bych se chtěl zeptat zda

1. máte někdo problém s flash playerem (naistaloval jsem si verzi 7, ale pořád mi to píše když chci přehrát třeba trailer na movie zone, že je třeba naistalovat flash player)
2. v určitých aplikacích, když je podklad na psaní černý, tak nevidím písmo, je skoro jisté, že to nejsou aplikace pro samung omnia pro, ale chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo zaznamenal to samé
3. když pustím v prohlížeči youtube, tak se mi automaticky pusti m.youtube a video mam asi tak na 1/8 prohlížeče, prostě děs, to kvůli tomu musím mít nainstalovaný nějaký zvláštní prográmek na přehrávání videa z you tube ?
4. za boha nevím, jak se připojit k vodafone internetu na den, většinou jsem na nějaké wifině, ale teď jsem potřeboval poslat mail z chaty a měl jsem rpsotě smůlu, jednou jsem se k tomu připojil náhodně, ale bohužel nevím jak, aspoň jsem se už zbavil toho, že mi to pořád nabízelo připojení od o2 (ale to bohužel taky nevím jak jsem to udělal)
5. neměli jste někdo štěstí na funkční freeware aplikaci která odzkouší pohybový senzor ? (v základu jsou jen kostky a t sice fungují, ale chtěl bych to odzkloušet na něčem jiném)

Pokud někdo zná odpovědi a bude mít dost trpělivosti, tak předem děkuji.

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Tonda512 » úte zář 15, 2009 0:12

4: Mas spravne vyplneny pristupovy bod? U predplacenky ointernet a u pausalu internet.(bez tecky, ta je na konec vety)
5: aplikaci yuzivajici pohybovy senzor je hromada, koukni treba na web uzivatele RDT (myslim ze je to http://www.stahovat.okamzite.eu" onclick="window.open(this.href);return false; ), ma tam sekci vyhrazenou pro aplikace vyuzivajici pohyb. senzor.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » úte zář 15, 2009 8:56

Pokud chceš svůj pohybový senzor otestovat, tak toto by tě mohlo zajímat. Odkaz na sekci

fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 178
Registrován: stř zář 09, 2009 15:49
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

omiaPRO problemy

Příspěvek od fore » úte zář 15, 2009 14:05

takze dneska jsem mi to doslo ... a mam hnedka 2 problemy

1.microsoft activesync se mi vubec nezapne.. naskoci presypacky a dal prd nevite co s tim ? - nepripojim se totiz na telefon
2.samsung PC studio se sice zapne... ale po uvodni melodii se taky *sekne* a dal jsou jen presypacky a nic se nedeje

kdo by vedel co s tim pls odpovezte :)

WiMan
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte zář 15, 2009 12:01
Zařízení: Samsung B7610

Pomalé zavírání Excelu

Příspěvek od WiMan » úte zář 15, 2009 15:01

Zavírání tabulky Excelu je tragicky pomalé. Otevření prázdné tabulky je okamžité, její následné zavření i bez provedení jakékoliv úpravy trvá 13 sekund.

Uživatelský avatar
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: ned zář 07, 2008 14:16
Zařízení: HTC Touch Pro2
Bydliště: Klášterec nad Ohří

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od soufler » úte zář 15, 2009 15:14

Svestka píše:Pokud chceš svůj pohybový senzor otestovat, tak toto by tě mohlo zajímat. Odkaz na sekci
Tak bohužel to hází chybu i po instalaci NETCF 3.5.

A ještě jeden problém, vestavěná Opera mi pokaždý na smartmanii vyhodí taky chybu, nikde jinde to zatím neudělala, ale tady vždycky po klepnutí na kterýkoli odkaz do fóra. Naštěstí máme starý dobrý netfront...

A byl tu i dotaz na skrytý elektronický kompas, ano je tam, ve složce windows spusť LCDTest.exe a máš ho tam. Zázraky nečekej, kdejaký program je lepší, ale prostě tam je 8-)

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » úte zář 15, 2009 15:20

No ohledně kompasu, nejde o program ale o hardwarovou podporu myslím, že takto i byla otázka myšlena. Určitě je dobře, že tam je. to že nejde ten program využívající senzory je docela divné ale možná, že je je špatně udělaný a počítá s konkrétními typy senzorů.

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů