OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
mudr.nio
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř zář 09, 2009 11:50
Zařízení: N97

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mudr.nio » pát zář 11, 2009 14:12

a mohl byste mi prozradit na jaké stránce bych programy stáhnul, nebo i stránku s widgety, jestli třeba samsung nemá svoji stránku s těmi všemi možnostmi které se dají do toho mobilu nainstalovat

Jindřich Lukeš
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 236
Registrován: úte lis 06, 2007 16:43
Zařízení: Nokia Lumia 1520

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Jindřich Lukeš » pát zář 11, 2009 14:18

Zdravím pánové,
Měl bych dotaz z trochu jiného soudku. Je to otázka spíše pro ty z Vás, kteří měli předchozí Omnii. Jak to vypada se sw podporou? Myslím tím jestli vycházejí aktuálně nové ROM, zda se tím někdo zabývá a ladí, jako je tomu například u HTC na XDA-Developers. Resp. předpokladám že nejaká taková skupina existuje, spíš mi jde o rozsah a aktualitu.

Díky

Uživatelský avatar
Termiks
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 119
Registrován: stř pro 24, 2008 16:19
Zařízení: SGSII

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Termiks » pát zář 11, 2009 14:50

http://www.samsung-omnia.org/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Tady je neco jako xda-dev...Ale rozhodne je na tom HTC podle me lepe, bohuzel teda :-(

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » pát zář 11, 2009 15:05

Nové ROM a podobné úpravy jsou na MoDaCo.
mudr.nio píše:a mohl byste mi prozradit na jaké stránce bych programy stáhnul, nebo i stránku s widgety, jestli třeba samsung nemá svoji stránku s těmi všemi možnostmi které se dají do toho mobilu nainstalovat
Prosímtě, chápu, že jsi dříve žádné WM zařízení neměl ale nechápu co si od toho teď představuješ. Programy máš freeware a ostatní to co je free najdeš klidně i tady v download sekci to co je placené si zakoupíš na stránkách výrobce daného softwaru. Programy se dají i velice snadno vygooglit (až na výjimky) ale v prvé řadě musíš vuůbec vědět co chceš! Jak chceš něco najít, když ani nevíš co vlastně chceš. Pokud ti nic nechybí tak proč něco stahovat? Pokud ti nějaká funkce schází tak ji jistě nějaký program najdeš a pokud ho po alespoň 10 minutách hledání na googlu a jinde nenajdeš, potom se ptej zde! Budu už trošičku nezdvořilý tak doufám, že to vezmeš normálně: s tvým přístupem nechápu proč sis kupoval zařízení WM, když nemáš ani snahu něco si najít, něco vyzkoušet nebo vůbec zjistit co zatím v samotném komunikátoru máš. Tobě zřejmně vůbec nic nechybí, protože ani nevíš co tam máš za funkce a pravděpodobně je ani nikdy nevyužiješ. Až projevíš nějakou snahu něco najít nebo alespoň zkonkrétuzuješ to něco co za tebe mají hledat jiní kvůli vlastní lenosti potom se můžeme o něčem bavit.

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mcm59 » pát zář 11, 2009 16:13

Termiks píše:Ale rozhodne je na tom HTC podle me lepe, bohuzel teda :-(
Já to vidím jinak, HTC je na tom hůře, když potřebuje takovou širokou podporu aby ty telefony byly aspoň k něčemu. :wink:

kesu: Tady se rozbíhá další:
http://www.modaco.com/category/411/b761 ... odaco-com/
a myslím, že můžeš nakuknout i sem:
http://www.modaco.com/category/410/i800 ... odaco-com/
tolik se od sebe neliší.

Čtvrtek
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: pon črc 30, 2007 7:04

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Čtvrtek » pát zář 11, 2009 17:37

ještě by mě zajímala jedna na různých marketingových fotkách je režim "work" vyfocen s modulem počasí, ale nikde se mi nepovedlo ho aktivovat nebo najít.nezkoušel to někdo?

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od barberry.pha » pát zář 11, 2009 18:32

htc ma xda a takovou podporu protoze dela WM uz hodne dlouho a ma hodne pristroju z WM zatimco samsung jenom par, a pro tvoji informaci to neni o znacce pristroje ale o WM, ten se tam resi a ten se tam vychytava, nove romky atd

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mcm59 » pát zář 11, 2009 19:18

Jenom o WM? Nedávno tam někdo škemral, jestli by se tam mohl taky podporovat přístroj od Samsungu. Byl razantně odmítnut, že je to web jen o přístrojích od HTC. No a další, co tam pak dělají Dream a Hero? To je taky WM? Ne ne, je to o značce, nebo spíše výrobci.
V žádným případě nechci kritizovat XDA. Sám jsem tam našel dost věcí, které pomohly i mému PDA. Takže odtud těží více značek než jen majitelé HTC. Proto tvůrcům čest jejich práci a nápadům.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mike-biker » pát zář 11, 2009 20:10

Je to škoda, ptz. je to na stejné bázi. V MoDaCu by se snad mohlo časem zadařit extrahovat ROM, upravit a sbalit. Upgrade je vcelku jednoduchý přes Oktans, já jsem nedávno upgradoval na G7. Ale jsou velké tlaky na odfakování celkem neplatného TW, páč TF3D, nebo Spb Mobile Shell 3 jsou rozhodně lepší :!:

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od barberry.pha » pát zář 11, 2009 21:04

mi slo o to ze htc je na tom dobre s podporou protoze dela wm uz dlouho, casem bude i samsung mit nejakou svoji komunitu a podporu, rozhodne neni htc horsi nez samsung jenom proto ze ma xda ale je spise vyhoda
je to o vyrobci ale ty maji v sobe vyhradne wm takze je to o wm, to co je treba na diamonda na xda nemusi jit na diamonda2,sice to je htc ale jiny pristroj ... proto ta podpora na kazdy pristroj zvlast

pro omniiPro se urcite najdou i tam nejaky veci ktery jsou ve wm universalni nebo na podobny parametry jako ma omnie ale treba jiny rom atd si zkratka budou muset varit na jinacich forech nez xda

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » sob zář 12, 2009 11:03

Čtvrtek píše:ještě by mě zajímala jedna na různých marketingových fotkách je režim "work" vyfocen s modulem počasí, ale nikde se mi nepovedlo ho aktivovat nebo najít.nezkoušel to někdo?
Od toho je na Omnii PRO umístěno přímo hardwarové tlačítko na boku přístroje. ;-)

Jinak samsung ukázal, že umí vyrábět WM zařízení a má co nabídnout, osobně si myslím, že svou komunitu už teď dokázal najít a to velice rychle vpodstatě vše odstartovala první omnia i900, která je velice oblíbeným přístrojem z řad samsungu, podle mě je toto pro samsung velice velký úspěch se takto rychle uchytit na trhu a je jasné, že druhá řada omnií tuto komunitu velice navýší a v takto krátkém horizontu se jedná o slušný základ lidí, motajících se okolo úprav omnií.

Uživatelský avatar
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: ned zář 07, 2008 14:16
Zařízení: HTC Touch Pro2
Bydliště: Klášterec nad Ohří

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od soufler » sob zář 12, 2009 14:53

No ano, to tlačítko tam sice je, aktivuješ s ním režim "work", který používám standartně, ovšem záložka počasí, kterou bylo možno spatřit v některých preview, není v žádných nastaveních. Tedy otázka zní dobře, zjistil někdo jak jí tam dostat nebo se jednalo pouze o klamný obrázek?

alexej
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob zář 12, 2009 16:07
Zařízení: HTC Kaiser

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od alexej » sob zář 12, 2009 16:12

Chtel bych se zeptat majitelu, ma OmniaPro taky skryty elektronicky kompas jako Omnia II? Diky za odpoved

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » sob zář 12, 2009 19:40

alexej: Určitě ti to sice nepovím, jelikož majitel nejsem ale dá se to očekávat, jelikož má Omnia PRO vpodstatě až na detaily totožný hardware jako Omnia II.

Soufler: Aha, no tak v režimu work ty záložky jak píšeš jsou zase obyčejné widgety od samsungu a v tom bych asi viděl ten zádrhel. Pro Omnii PRO prozatím není podpora na developing widgetů a tak je možné, že samsung jen narychlo něco zplácal ale do samotné ROM to neumístil, i když je to velice zvláštní, takové počasí by tam být mělo. Vše se jistě změní po vydání SDK i pro omnii PRO, samotný widget bude naprosto totožný jako na Omnii II ale v configu bude připsán i tento model a jelikož si telefón kontroluje jestli je u widgetů napsán telefón na kterém je widget spouštěn tak nezbývá než počkat, i přes to, že se jedná pouze o detail. Můj názor je takový, že při nejhorším bude počasí obsaženo v nové WM6.5 ROM.

Safrika
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: stř zář 09, 2009 12:32
Zařízení: Samsung B7610
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Safrika » ned zář 13, 2009 8:37

Ahojky, chci vas jen upozornit, ze T-Mobile, svym klientum automaticky nastavuje Edge, tak jak se budete pripojovat pres omniipro na netik, tak si dejte pozor, protoze se za to plati docela tezke prachy... :-) Volali jsme vcera kvuli toho na operatora, protoze nam bylo divne, ze misto wifi hleda edge, tak jsme si tuto sluzbu nechali vypnout s poznamkou, ze se nam to zda byt od nich sproste, ze aktivuji sluzbu a klient o tom nevi... No, proste skoda slov... Tak si na to dejte pozor... :-)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mike-biker » ned zář 13, 2009 9:03

To je blbost, jestli EDGE nebo GPRS. Je to zpoplatněné stejně! Jinak EDGE je o něco fakt ale jen málo rychlejší. :wink: . Musíš si instalovat aplikaci NoData, která ti datové účty zablokuje, takže se třeba v zahraničí připojíš jen a jen přes WIFI. Ptz. pozor, tam je i 3G. Já jsem u T-Mobilu, který 3G nemá a kdysi jsem na symbianovém mobilu měl zablokovaný GPRS a po návratu z Itálie jsem se divil. Naštěstí to uznali a refundovali. 8-)

fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 178
Registrován: stř zář 09, 2009 15:49
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od fore » ned zář 13, 2009 9:15

no uz se teda nemuzu dockat jak s tim budu zapasit ja sam :D absolutni zacatecnik :D buch mi pomahej

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » ned zář 13, 2009 9:30

Je to vážně hodně sprosté, každopádně pokud si všechny služby u vodafonu zastavím, myslím tím hlavně GPRS tak mi je znovu aktivovat nesmí a já jsem plně chráněn před nechtěným zapnutím GRPS a velkým paušálům, nebo mají operátoři ještě nějaké finty, jak bez vědomí uživatele navýšovat paušál kromě zmiňovaných GPRS přenosů?

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

OmniaPRO B7610): Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mike-biker » ned zář 13, 2009 10:53

No zase si vem, že pokud nemáš aktivována data, tak nemůžeš pracovat s MMSkama. Ale jistota je si prostě data bloknout v telefonu! :grin: . pak s tím ani operátor nic neudělá. Stačí jen v nastavení místo např. internet.operator.cz dát f**k.you.cz a už se nepřipojíš! :idea:

Safrika
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: stř zář 09, 2009 12:32
Zařízení: Samsung B7610
Bydliště: Ostrava

Omnia Pro od O2

Příspěvek od Safrika » ned zář 13, 2009 12:48

Volali jsme na operatora s tim, ze chceme zablokovat ten GPRS/Edge s tim, ze to bude povoleno pouze pro MMS. Takze to mame aktivni jen pro MMS :-)

--- (přesunuto z jiného tématu) ----

Zdravím,

mám ještě problém s připojením k internetu.
K wifi se připojím v pohodě, ale jakmile spustím operu a zadám adresu, tak se mobil chce automaticky připojit k gprs/edge od O2. Nevíte někdo, čím to může být? Jak se toho zbavit?

Díky.

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti