OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Daidalos » úte zář 29, 2009 17:59

Jo opravdu pěkné,jinak Jiří píše,že má i automatickou detekci úsměvu.Jinak Dibone,u starších Wm tomu tak opravdu bývalo,ale u Omnie pochybuji,je tak vyladěná,že spomalení snad nebude ani postřehnutelné..

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od htcjirka » úte zář 29, 2009 18:02

zatim jsem vzdy slysel, ze pokud na svem mda pracujete ve chvili, kdy prichazi hovor, byvaji reakce telefonu dosti pomale, popripade obcas vubec nedojde ke spojeni
Tak tyto nesvary uz u novych zarizeni jako jsou jen prikladem a namatkou Touch HD,Diamond 2,TP2 davno nepozoruji.

Uživatelský avatar
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: úte čer 24, 2008 18:31
Zařízení: iPAQ 214, N900
Kontaktovat uživatele:

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od pfhawk » úte zář 29, 2009 19:04

aby bylo jasno neni to pro me rozhodujici kriterium (pro stouraly a hnidopichy :) ), ale zajimalo by me jak je na tom pro s hudbou pres systemovy reproduktor (hlasitost, kvalita...), protoze si dost casto zapominam sluchatka a na multimedia jsem ulitlej 8-) nejaky podorbnejsi test prehravani videa by taky neuskodil ;)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mike-biker » úte zář 29, 2009 19:59

Hudba přes repro je slyšet, je to dobrý na mluvený slovo. Ale Domácí kino za 200.000 to není. :tlem: . Hlasitost je ucházející a kvalita příšerná, jako u všech zařízení s takovým mikrorepráčkem. :lol: .
Ale v porovnání s ostatními zařízeními je to lepší nadprůměr. ;-)

T-ba
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř zář 30, 2009 12:57
Zařízení: DHD

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od T-ba » stř zář 30, 2009 15:24

Ahoj, mám problém a potřeboval bych pomoct, najde se někdo zkušenější?
Nainstaloval jsem aplikaci(jakou je asi nepodstatné), vyžadovala restart telefonu-provedeno a od té doby najede pouze Samsung...O2...a konec. :cry:
Přes SZ jsem tady na fóru hledal jak na Hard reset, obrátil jsem se i na podporu O2, Google...
Hard reset by se měl dělat: reset tlačítko, po naběhnutí "Samsung" zmáčknout volací i pokládací tlačítko zároveň a počkat na nabídku resetu. Pokud to dělám takhle, opakuje se výše popsané a resetovací nabídka nikde...

Nevíte někdo co s tím? Servis???

Uživatelský avatar
Termiks
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 119
Registrován: stř pro 24, 2008 16:19
Zařízení: SGSII

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Termiks » stř zář 30, 2009 17:37

Na hard reset pomocí tlačítek sem někde viděl postup a myslím že byl trochu odlišný od tebou popsaného, ale bohužel již nevím kde...Zkusím pohledat a dám vědět...

-- stř zář 30, 2009 18:59 --

Tak nikde sem to nenašel, ale po pár testech na to přišel :)
Postup na Hard Reset pomocí tlačítek:
1 - Stylusem zmáčknout tlačítko pro soft rest a pustit...
2- Ihned potom zmáčknout současně tlačítka pro zamknutí displeje a talčítka Volume UP. Nepouštět dokud nenaskočí nabídka...
3- Talčítkem pro příjem hovorů potvrdit ( tlačítkem pro vypnutí - cancel)

-- stř zář 30, 2009 19:06 --

A mohl by jsi napsat která aplikace ti takhle zablokovala celé PDA? Určitě to bude zajímat více lidí než jenom mě, už jenom z důvodu aby jsme věděli kterej soft raději nezkoušet...

jakub.prouza
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř zář 30, 2009 6:20
Zařízení: Samsung Galaxy S6

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od jakub.prouza » stř zář 30, 2009 20:00

Zeptám se jako naprostý laik, už nějakou dobu hledám hezké zařízení s WM které bude také vhodné pro multimedia. Zatím mi padla do oka pouze tahle Omnia, v její prospěch mluví docela hezká cena na úvazek u O2. Tak bych chtěl vědět jak si myslíte že by byla vhodná víc než na práci právě na zábavu? Prostě říct ano vhodné nebo je blbost kupovat si to na "hraní". Pak se mi ještě líbí Samsung i8910 ale tam mi chybí klávesnice=(

~Kocur~
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: úte zář 15, 2009 17:43
Zařízení: Samsung Omnia Pro, SE P1i, Dell Streak
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od ~Kocur~ » stř zář 30, 2009 20:14

Tak to je názor každého osobně, ale já jsem se rozhodoval taky mezi tímto samsungem a i8910 (mám rád mobily co něco ale u toho využívám multimédia) rozhodl jsem se pro tenhle a nelituju. Když jsem o tom tak uvažoval tak ta klávesnice by mi prostě chyběla a foťák není zas až tak důležitý tenhle fotí taky pěkně. Hraju na tom i hry a řeknu že super:D:D sice jsem měl i8910 v ruce jenom chvíli ale osobně mi padl do ruky líp B7610 než i8910. B7610 vypadá a je asi stavěný spíše na práci ale už jen tím že má Touchwiz je řečeno že s multimédii umí ale to už je spíš ohledné SW.

T-ba
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř zář 30, 2009 12:57
Zařízení: DHD

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od T-ba » stř zář 30, 2009 20:59

TO: Termiks

Díky za radu, už jsem z toho venku, už žije!

Tvůj návod nezabral, zkusil jsem různé kombinace tlačítek a opakovaně vyšlo toto:

Postup na můj Hard Reset pomocí tlačítek:
1 - Stylusem zmáčknout tlačítko pro soft rest a pustit...
2- Ihned potom zmáčknout současně tlačítka pro zamknutí displeje a tlačítka Volume Up
Nepouštět dokud nenaskočí nabídka...
3- Tlačítkem pro příjem hovorů potvrdit ( tlačítkem pro vypnutí - cancel)

Vypadá to, že co kus, to jiná kombinace tlačítek na Hard reset... :grin:


Co se týká té aplikace, jsem k...t, chtěl jsem jinou klávesnici(jako na klasickém mobilu) a poslal jsem do tohoto strojku EzInput, který mi normálně na Diamondu běhá, ale se Samsungem prý nebude... :wink: ...kdybych pořádně četl...

Ještě jednou díky i ~Kocur~

tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: čtv zář 24, 2009 18:24
Zařízení: Iphone 7 128 black
Bydliště: MS kraj

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od tompec » stř zář 30, 2009 21:52

Nevíte někdo, jestli O2 bude prodávat OP s WM 6.5 hned jak vyjdou ? Kdy by to mohlo být ? Díky

2multidiscx: Jaký je tvůj názor na SPB shell 3.5 ? Je lepší než TouchWiz ?

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mike-biker » stř zář 30, 2009 22:12

Spb Mobile Shell je asi o 2 třídy někde jinde. Touch Wizz je nový a nevychytaný, Spb v nynější verzi 3.5 je úplně o něčem jiném. 8-). Nevím o nikom i ze zahraničí, kdo by upřednostňoval TW. Jakmile vzjde pure ROM, půjde TW do riti. :lol:

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » stř zář 30, 2009 23:40

Je nutno si i uvědomit propastný rozdíl mezi TW a Shellem prostě to ani srovnávat nelze ale samozřejmě Shell je ve všech směrech jedna z nejlepších nadstaveb na WM (nechci psát nejlepší, jelikož někomu vyhovovat nemusí).

multidiscX
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř zář 23, 2009 9:11
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od multidiscX » čtv říj 01, 2009 7:12

to tompec: Od včera ji mám nainstalovánu a jak píšou ostatní je to neporovnatelně kvalitativně výše oproti rozhraní Samsungu(svižnost, přehlednost, možnost individualizace). Ve 3.5 přibyly widgety (různé: počasí, hodiny, narozeniny, přímý vyhledávač na Google), možnost mít více aktivních obrazovek (5 osobních a pracovní 3 ), možnost navolit při spuštění kontaktů akci, aby se hned objevily všechny kontakty s klávesnicí pro vyhledávání (u 3.0 automaticky skočilo do oblíbených s foto). Celkově je tedy 3.5 oproti předchozí evoluce a odstraňuje mušky předchozí verze. Nedostatky jsou - nemožnost umístit přímo na pracovní plochu zástupce programů, ale jen množinu předdefinovaných widgetů (nebo jsem nenalezl, v předchozí verzi šlo), občas mi zatuhává a je nutno přes Task managera znovu obnovit plochu.

tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: čtv zář 24, 2009 18:24
Zařízení: Iphone 7 128 black
Bydliště: MS kraj

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od tompec » čtv říj 01, 2009 12:24

2 miltidiscX: Díky za zajímavou informaci. Vycházím z recenze, kde si TW Jirka Hrma chválí. Že je to ale až takový kvalitativní rozdíl jsem netušil.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » čtv říj 01, 2009 12:41

multidiscX píše:Nedostatky jsou - nemožnost umístit přímo na pracovní plochu zástupce programů, ale jen množinu předdefinovaných widgetů
Nevím jestli to chápu dobře ale pokud tím myslíš, že ve verzi 3.5 se nedá na plochu umístit zástupce na libovolný program, tak se mýlíš, jelikož to samozřejmě možné je. Pokud jsi myslel tento nedostatek u předchozí některé z předchozí verze tak se omlouvám, za špatné pochopení. :-)

multidiscX
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř zář 23, 2009 9:11
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od multidiscX » čtv říj 01, 2009 13:01

To Svestka: Chápeš to dobře, problém byl mezi židlí a klávesnicí. Přidat libovolného zástupce na plochu lze a to Přidat miniaplikaci - Zkratka a potom zvolit požadovaný program (v předchozí verzi to bylo poněkud jiné, tak mě to zmátlo). Problém se sekáním také již vyřešen - SPB Mobile Shel 3.5. si nerozuměl s Wk taskem (správce úloh), po jeho vypnutí naprosto v pořádku. Nová verze je tedy z mého úhlu pohledu bez záporů a odstraňuje drobné neduhy verzí předchozích.

Uživatelský avatar
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 134
Registrován: úte zář 22, 2009 9:53
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
Bydliště: Kopřivnice

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od rybar73 » čtv říj 01, 2009 15:28

fore píše:ja sem taky neco zjistil :D sice nevim jak toho docilit... ale kdyz pouziju zamikaci tlacitko tak se vypne prehravac hudby.. ale jen nekdy , treba onehda mi nekdo volal... a pred tim ... kdyz sme to zamcel tak to hralo dal...ale po telefonatu kdyz sem to zamcel prehravac se zastavil a pri odemceni zase rozjel :D ach jo :D ty komplikace zkuste to nekdo schvalne
Zdarec tak dneska se mi vyskytla stejna vec a nejde o chybu ale o to ze mas povolenou Etiketu (v Nastaveni pohybu). I kdyz nechapu ze mi to vypinal i v kapse(ne vazne jsem se neplazil :)

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od danri » pát říj 02, 2009 8:24

Jak tady před pár dny psal krabička3, že budík funguje i při vypnutém telefonu a ostatní mu říkali, že to není pravda a že to není možné tak pravdu měl. Telefon se 2 minuty před nastaveným časem zapne ať stačí naběhnout a normálně zvoní. V nastavení budíku je položka automaticky zapnout. Pokud jste při testu budíku vypnuli telefon méně než 2 minuty před nastaveným časem tak se nejspíš nezapnul. Možná by stálo za to to doplnit i do recenze. Určitě je to zajímavá a praktická vlastnost.

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od elcrys » pát říj 02, 2009 10:11

Tak to je opravdu zajímavé, zvlášť když ostatní WM zařízení mají problém budit i v zapnutém stavu :) .

Uživatelský avatar
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: ned led 06, 2008 23:28
Zařízení: Samsung Galaxy S II

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od krabicka3 » pát říj 02, 2009 12:11

Zvlastni to urcite je, ale je to proste tak. ;) Diky danrimu za postreh. To, ze Samsung nechal Omnii prorust svym SW vice nez je zdravo ma i nejakou tu svetlou stranecku. :)

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti