neskutocny problem GPS omnia 2

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » sob zář 15, 2012 0:08

Zdarec.

Uz som toho vyskusal hodne ale s tym GPS na OMNII 2 to je horor. Kupil som ten mobil ako druhy , lebo sa mi paci a hlavne koli fotaku. Vsetko slape az na tu navigaciu. Po zapnuti navigacie BEONROAD alebo SYGIC alebo IGO je to to iste, com port je najdeny a navigacia sa pripoji. Ale ani jeden satelit. Vyskusal som uz rozne triki a rady :

GPSGATE, upravy registrov , instalaciu i8000 GPS fix v1.cab, zapnute XTRA + stiahnute aktualne pozicie satelitov... atd NIC.

Potom som urobil tovarenske nastavenia teda MENU>NASTAVENI>VYMAZANIE PAMETE a pozor !!!
Zapol som XTRA a stiahol data. Vyskusal som navigaciu Sygic a vsimol som si ze uz na balkone zacina zobrazovat satelity. Vysiel som von a fix prebehol za cca 3-5 minut. Navigacia aj zistenie polohy pri foteni velmi rychle. Takto mi to fungovalo asi dva dni.

Dnes som zapol navigaciu a zase NIC. Neobjavi sa ziadny satelit . Samozrejme ze mam XTRA + stiahnute data. Napriklad v sygicu pri zobrazeni satelitov sa nevysedi ziadna ciarka . Cisla pod tymi ciarkami su nula, iba pod prvou je cislo 78 .

Tak sakra v com je problem ? Mam tam flesnut firmware z prveho prispevku GT-I8000_JH1_CZ_by_Apes.rar ?
Co mi poradite, som uz z toho zufaly ? Ved to je horor. Moj prvy mobil s GPS bol Nokia N95 a fix jej niekedy trval aj maximalne 5 minut. Potom som mal HTC Wildfire a fix do 1-2 minut. Mam este cinsky mobil A101 dual sim s androidom 2.3 a fix JE NESKUTOCNYCH PAR SEKUND A AJ KED JE MOBIL NA PARAPETE V IZBE !!!

jE TO PROBLEM sAMSUNGU ALEBO WINDOWS MOBILE 6.5 ???

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » sob zář 15, 2012 10:50

Nikto nic ?
No tak tu mame nejake riesenie. Urobil som hardware reset pomocou stvorhmatu a ked nabehol mobil tak jedinu aplikaciu ktoru som nainstaloval bola sygic a VisualGPSce. Stiahol som XTRA data a ihned po spusteni VisualGPSce sa zacali ukazovat satelity (na balkone) . Visualgpsce sa nefixol ani do 5 minut, ale sygic okamzite do asi 3 minut. Takze uz je to druhy krat co som rozchodil gps s hardware resetom.

Upravy registrov naozaj velmi nepomozu, instalovanie upravovanych driverov akoze fixou uz vobec nie, pretoze po ich odinstalovani uz gps nefunguje vobec, GPSGATE je iba na vytvorenie virtualneho com portu - a urcite nie na zrychlenie fixacie.
Moj zaver je ze nainstalovanim rozneho software prestane gps fungovat . Suvisuet to bude asi s vnutornou komunikaciou v samotnom windows, s multitaskingom ktory ma co robit aby to vsetko obsluzil , ostane mala pamet a podobne...Tento problem bol u spominanej nokie n95 a nainstalovanom halde softu. Navigacia vtedy nabehla iba po restarte a bez spustania inych aplikacii.

No uvidime v buducich dnoch ci sa nemylim ...

Svobi
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř úno 13, 2008 13:38

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od Svobi » sob zář 15, 2012 14:44

Zdravim,

to co popisujete jsem také řešil a došel k podobnému (ne-li stejnému) výsledku.

Používám iGO8 navigaci od roku 2007 (iGO 2006 Plus následně iGO8).
Kolega koupil navigaci Automapa v Polsku.

Zkušebně jsem provedl instalaci na svoje zařízení. S touto instalací nastaly problémy s fixací satelitů.

Zařízení - Omnia i8000:
Nepoužívám žádný program na simulaci portů (GPSGATE).
Používám originální verzi FW (ROM) PDA: I8000NXXJG5 CSC: I8000VDCJG5 Telefon: I8000XXJF1.
Instalace je provedena na SD kartě.

Po instalaci Automapa navigace a následném spuštění - navigace se spustila a našlo to interní GPS a cca do 10min (první fix satelitů) jsem měl polohu.
Program jsem vypl a spustil iGO8. Zařízení hlásilo že GPS je funkční, ale fix nepřišel ani po 30 minutách (nebyly zobrazeny žádné satelity).
Pomohl až reset zařízení.
Při následném spuštění bylo iGO8 schopné najít do 5 min satelity a fix.
Po vypnutí iGO8 a následném spuštění Automapy se situace opakovala - Automapa hlásila že GPS je nalezené, ale fix satelitů nepřicházel.
Následný restart zařízení pomohl.

Nejspíše jednotlivé navigace si zaberou komunikační port s GPS a nedovolí následné připojení jinému programu - podle hesla kdo dřív přijde, ten dříve naviguje.

Někdy se stalo že nepomohlo pouze vypnout a zapnout, ale musel jsem i vyndat baterii.

Výsledek:

Používám pouze jedinou navigaci. V tomto případě iGO8.

V iGO8 se mi někdy stává že pokud zapnu navigaci a vypnu bez fixace satelitů, při dalším spuštění trvá fix delší dobu.
Několikrát se také stalo že iGO8 nebylo schopno najít fix satelitů (restart nepomáhal). Jediná pomoct byla smazat soubory ve složce SAVE, která se nachází ve složce s navigací. Ale pozor jsou tam i soubory s hystorií, vlstní POI a oblíbené. Tyhle soubory se tam mohou nechat. Bude se potom muset provést prvotní nastavení navigace (odsouhlasit smlouvu, navolit hlas navigace, jazyk, atd..).

Jinak s Omnia 2 a podle iGO8 navigace mam naježděno cca 300.000 Km po zemích Evropy (CZ,PL,DE,HU,SK,AU).

S pozdravem

Svobi

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » sob zář 15, 2012 20:07

Zdarec

No uz ma to predtava bavit. Po hardware resete sygic okamzite fixol satelity. No uz o dve hodiny , medzitym som vypol a zapol mobil tak uz nie je schopny fixnut satelity, ani program visualgpsce.

Uz sa s tym nejdem zabavat a mobil predavam. Teraz mam v ruke dalsi cinsky mobil Star X26i s androidom 4.0 , po prvom stiahnuti A-GPS mobil fixne satelity do par sekund. Jednoducho na tej omnii jedine co je cool je fotoaparat. Neviem teda kde je chyba ci vo windows mobile alebo samsungu .... no takuto kombinaciu uz nikdy viac !

Svobi
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř úno 13, 2008 13:38

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od Svobi » sob zář 15, 2012 22:46

Zdravim,

jakm říkám nemohu si stěžovat na telefon. Používám ho již cca 3 roky a skoro každodenně používám k navigaci.

Jinak na forech je hodně informací ohledně kombinací ROM a GPS.

Spíš bych to viděl na verzi FW (ROM).
Pokusil bych nejdříve nahrát jinou originální ROM.
Vynechal bych jakýkoliv program na simulaci GPS portu.
Pak zkusit jak to bude fungovat.

Sygic jsem zkoušel, ale neoslovil mě. Popisované problémy jsem neměl. Signál GPS byl bezproblémů.

Jedinej problém co sem měl s navigací byl TomTom. Ten potřeboval program na simulaci GPS portu.

iGO8 používám verzi pro PDA (iGO v.8.3.2.124260), mam zakoupenou licenci.
Vim že se dají sehnat různé verze na internetu. Problém je že ne každá verze je dobrá. Jsou to předělávky z PNA navigací.
Ty mají proglémy s GPS, jsou dělané pro určité zařízení. Dále jsou do nich nahrány ovladače a soubor s různými rozlišeními tak aby fungovaly i na PDA (MDA,XDA) zařízeních. Proto doporučuji iGO8 přímo pro PDA zařízení.

Jinak souhlasim, fotoaparát je suprovej. Již skoro nepoužívám normální :)

Na Androidu je fix rychlejší, ale chybí mi plnohodnotné iGO8. iGO8 MyWay nebo Amigo mi nesedí. Mam hodně vlastních POI a ty mi nešlapou v těchto verzích.

Jestli se mohu optat jaká je nyní verze ROM nahrána?

S pozdravem

Svobi

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » ned zář 16, 2012 8:39

Mobil som kupil uz 1.5 roka pouzivany. Neviem ci tam nahraval inu rom. Mam original Windows Mobile 6,5 Professional, CE OS 5.2.21895 SESTAVENI 21895.5.0.90
Neviem ci myslis to, ale ine som v mobile nenasiel.
Ja mam zakupenu perfektnu navigaciu BEONROAD. Predtym som jazdil s PDA IGO , Potom so sygic. Syic mam nejaku skusobnu verziu. Nemyslim si ze to je verziami navigacii. KEd GPS nejde tak nejde v ziadnej. Ide iba po Hardware resete alebo po vymazani ram cez menu.

Claudius
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob kvě 14, 2011 21:04
Zařízení: Samsung I8000 Omnia II 8GB

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od Claudius » ned zář 23, 2012 22:27

Ahoj. Omnii II mám asi 3 roky a problémy s GPS mám dávno za sebou, šlape jako hodinky. Nesmíš použít IGO9, všechny, co jsem zkusil, měly nějaké problémy. Já používám IGO 8.3.4.102680, ta mi po několika pokusech šlape jedna báseň. Výborně šlape i Pocket Navigator a TomTom. Tomík ale musí mít GPS Mod Driver, jinak GPS nenajde. Originál ROM ihned zahoď, má několik problémů i v jiných oblastech, než GPS. Stáhni si některou z uvařených lite, přibude ti paměť, rychlost a stabilita. Osobně používám JE2. Těch dobrých ROM je víc, tato mi ale sedí. Nevím, co je to restart.

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » čtv zář 27, 2012 16:12

Ok diky . Dal som tam rom uvarenu od ampita. Slape to celkom dobre a rozchodil som aj IGO. Ale gps ma este aj tak problem ze pocas jazdy vypadava alebo naviguje o 100 metrov niekde inde. Mozes sem hodit tu tvoju rom aby som to flashol ?
Pripadne aj dalsie subory ak su potrebne (myslim csc alebo podobne) Romka od ampita nepada, slape to vyborne len to gps to je stale nocna mora. Netrebalo by tam vymenit to GPSIDRILL.DLL ?

xHeretic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: ned lis 26, 2006 19:08
Zařízení: Windows Phone!

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od xHeretic » ned zář 30, 2012 22:09

Já mám na své Omnia2 ultralite romku na nejnovější verzi JJ1 a GPS taky horor! Nakonec někde na Modacu mi alespon castecne pomohl GPS Fix Cab, ale v autě je to pořád celkem nepoužitelné...v přírodě v ruce, nebo v držáku na kole v pohodě, ale v autě v každé zatáčce se ztratí...po několika dnech strávených s různýma patchema jsem to vyřešil zakoupením externího GPS přijímače Qstarz BT-Q1000X neskutečné přesná a silná GPS a výdrž je opravdu kolem těch 40 hodin na nabití. Doporučuji!

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » ned zář 30, 2012 22:42

No presne toto som potreboval aby mi niekto napisal. Ja som to uz vzdal a prestal som do mobilu flashovat ROM, lebo to nema cenu. Uz som myslel aj na to ze mam v mobile nejaky hardware problem. Mobil mi sice niekedy chyti satelity, ale navigovanie v aute je nepouzitelne, mozno iba na dialnici. Pocas 100 km cesty v hornatej oblasti vypadlo gps asi 20 krat, alebo ukazovalo nezmysly. Kym sa prvykrat chytilo tak to trvalo asi 5 km.
No nerozumiem tomu ako moze niekomu fungovat dobre a niekomu zle. UZ mam druhu romku, vyskusal som rozne programy a rozne utility nastavenia a podobne. Vysledok je rovnaky. Moj zaver je ze chyba bude niekde v pouzitom GPS cipe alebo jeho kominikacii s mobilom.
TENTO MOBIL JE NA NAVIGACIU ABSOLUTNE NEPOUZITELNY

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » ned zář 30, 2012 22:42

No presne toto som potreboval aby mi niekto napisal. Ja som to uz vzdal a prestal som do mobilu flashovat ROM, lebo to nema cenu. Uz som myslel aj na to ze mam v mobile nejaky hardware problem. Mobil mi sice niekedy chyti satelity, ale navigovanie v aute je nepouzitelne, mozno iba na dialnici. Pocas 100 km cesty v hornatej oblasti vypadlo gps asi 20 krat, alebo ukazovalo nezmysly. Kym sa prvykrat chytilo tak to trvalo asi 5 km.
No nerozumiem tomu ako moze niekomu fungovat dobre a niekomu zle. UZ mam druhu romku, vyskusal som rozne programy a rozne utility nastavenia a podobne. Vysledok je rovnaky. Moj zaver je ze chyba bude niekde v pouzitom GPS cipe alebo jeho kominikacii s mobilom.
TENTO MOBIL JE NA NAVIGACIU ABSOLUTNE NEPOUZITELNY

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » ned zář 30, 2012 22:44

No a externe gps stoji na alze 100 eur. Za tu cenu sa da kupit mobil lepsi ako OMNIA II , ktory aj vie navigovat !

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od mike-biker » ned zář 30, 2012 23:58

Já jsem Omnii II měl a vím, že s tím byly potíže. Nicméně používal jsem GPS gate a poté se celkem dařilo. Faktem je, že to bylo nějak nedotažené. Asi bych rezignoval a koupil jiný přístroj. :-)

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » pon říj 01, 2012 6:31

Este je tu posledna moznost dat tam android rom. Ale ktovie ci to vobec pomoze.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od mike-biker » pon říj 01, 2012 7:41

To podle mne s ROM nic moc společného nemá. To je SW problém, asi s porty.

xHeretic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: ned lis 26, 2006 19:08
Zařízení: Windows Phone!

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od xHeretic » pon říj 01, 2012 19:29

Jdu vyzkoušt před barák GPS na Androidu...mám v Omnii2 dualboot do Androidu 2.2 (stejně v Androidu hraju jen hry, jako AngryBirds, Fly Dragon atd. :) )

profikx
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát zář 14, 2012 23:50
Zařízení: omnia 2

neskutocny problem GPS omnia 2

Příspěvek od profikx » pon říj 01, 2012 21:09

Velke diky Tak vyskusaj ci fixne satelity a ci vobec vie navigovat. Mne aj ked fixne satelity tak navigacia - prijem signalu vypadava alebo naviguje o 100 metrov nepresne. Cakam na odpoved.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti