Rychlost datového připojení přes Wifi

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od WoMec » ned črc 18, 2010 11:05

Zdravím, jsem čerstvým majitelem Omnie II a mám menší problém s "rychlostí wifi". Celkově, načítání stránek, mapových podkladů v GoogleMaps apod. je strašně pomalé, nekdy se to ani nenačte. Na stejné wifi ale s jiným přistrojem (iPaq 214 - WM 6.1) to všechno běhá svižně a bez problémů. Zkoušel jsem už všemozné upravy v nastavení, registrech ale problém pořád přetrvává.

pokud mám telefon připojený přes usb tak se všechno načítá svižně, ale přes tu wifi je to proste na ho***

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od sh.a.rk » pon črc 19, 2010 9:43

Mne wifi beha bez problemov a nastavovat som nemusel nic. Vyskusaj to na nejakom inom HotSpote.

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od KVARK » pon črc 19, 2010 10:41

A zkoušel jsi ten stejný prohlížeč? Třeba Opera 10 a Net Front 4 jsou na tom úplně jinak.
I když načtená stránka ve výsledku vypadá stejně.

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od WoMec » pon črc 19, 2010 20:31

na iPaqu používam Operu 10 .. na samsungu taky ... myslim že prohližečem to nebude protože ono je to připojení pomále v ruzných aplikacích (google maps, katalog widgetů, intenetové stránky apod)

-- doplnění předchozího příspěvku (pon črc 19, 2010 23:38) --

Tak jsem možná zjistil příčinu tohoto problému. Na různých diskuzích se řešily různé problémy kompatibility O2-vs-routery a někteří uváděli že když byli přímo u routeru tak se třeba ani nepřipojily ale když to zkoušeli např o pár mistností vedle tak všechno běhalo vpohodě. Tak jsem si doma na routeru zkusil snížit vysílaný výkon na 10% a jít do vedlejší místnosti a ejhle, internet běhá jako z praku, google maps se načitají okamžtě. :lol: TADÁÁÁÁ :tlem:

-- doplnění předchozího příspěvku (pát črc 23, 2010 12:20) --

Dneska jsem to zkousel na routeru Edimax BR-6204Wg a všechno šlape vpohodě. Takze to bude asi jenom smula že mám doma starší router ktery si nejak moc extra dobře nerozumí s moji Omnií

Bendy
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon zář 13, 2010 16:02
Zařízení: Omnia II

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od Bendy » stř zář 15, 2010 9:44

Zdravím, taky mám podobný problém, ale povedlo se mi ho nějak vyřešit, jenže jen částečně. První načtenáí zadane stránky je OK a bleskové, ale pokud kliknu na další odkaz na stránce, tak to neprojde, třeba ba youtube, seznamu a fc se neprihlasim, to prostě nejde, ale uvodní stránky jsou zobrazeny okamzite. U původního telefonu N E51 to šlo pomalu všechno, ale přihlasil jsem se v pohodě. Dík za jakoukoliv radu

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od WoMec » stř zář 15, 2010 21:23

dělá to na všech wifi ? nebo jenom u tebe doma ???

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv zář 16, 2010 19:03) --

V souvislosti s tím co jsem psal na začátku tohoto tématu, dneska jsem upgradoval firmware na routeru a problém zmizel, internet v mobilu už běhá tak jak má :)

coriolanus
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř zář 22, 2010 12:45
Zařízení: i8000

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od coriolanus » stř zář 22, 2010 12:50

ja mam omniu s VM6.5 a zda sa mi to zufalo pomale. aj IE, aj Opera 10. na zahranicnych forach sa viacero ludi stazuje na mizerne wifi.

kamarat ma omniu Pro a pomohlo mu downgrade na 6.1. ja som to este neskusal a bojim sa do toho pustit.

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od WoMec » stř zář 22, 2010 18:34

a jakou verzi firmwaru máš teď ?

coriolanus
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř zář 22, 2010 12:45
Zařízení: i8000

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od coriolanus » čtv zář 23, 2010 10:38

PDA I8000NXXJC1
CSC I8000NCSJC1
Telefon PDA I8000NXXJB2

Wifi
SW 1.2.8.0
HW 1.0

Windows mobile 6.5 professional CE IS 5.2.21889 (sestaveno 21889.5.0.87)

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od WoMec » čtv zář 23, 2010 19:21

ja mám WiFi SW verze 1.3.5.0 ... otázka jestli to bude tímhle. Máš stejný problém i na jiných wifi sítích než doma ?

coriolanus
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř zář 22, 2010 12:45
Zařízení: i8000

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od coriolanus » pon zář 27, 2010 10:17

na vsetkych AP sa to chova rovnako.
da sa zment ten wifi SW ?

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od WoMec » pon zář 27, 2010 18:53

nevim jestli samostatně, ale v rámci upgradu celého firmwaru určitě ano

Bendy
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon zář 13, 2010 16:02
Zařízení: Omnia II

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od Bendy » úte zář 28, 2010 13:51

WoMec píše:dělá to na všech wifi ? nebo jenom u tebe doma ???

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv zář 16, 2010 19:03) --

V souvislosti s tím co jsem psal na začátku tohoto tématu, dneska jsem upgradoval firmware na routeru a problém zmizel, internet v mobilu už běhá tak jak má :)
Včera jsem to konečně mohl vyzkoušet u souseda a nevím co má za Router ( on taky ne dělá mu to švagr) a tam to běhalo podstatně rychleji a OK. Já mám D-Link Di 524 ted jdu zkusit UPG jestli to pomůže jestli nějaký vůbec je :-) Jinak jsem rozhodnutý koupit nový :-)

Edit: Tak problém je vyřešen, koupen jiný router a je to nádhera, jen teda musím ted ještě nejak donutit ke spolupráci s TV, internet na TV jde OK, ale soubory to nějak nenamapovalo, ale to snad ještě dokopu -> Router Asus W520U

coriolanus
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř zář 22, 2010 12:45
Zařízení: i8000

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od coriolanus » úte říj 12, 2010 13:53

ja mam zyxel 660. chova sa to naozaj divne, obcas to ide svizne, potom sa to zasekne, ked to porovnam s GPRS tak sa mi zda ze to wifi ide pomalsie nez GPRS od o2

Bendy
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon zář 13, 2010 16:02
Zařízení: Omnia II

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od Bendy » stř říj 13, 2010 11:32

Tak to já měl jasno, wifi router byl pomalejší a kolikrát to krachlo a přes GPRS to bylo rychlejší o EDGE už ani nemluvím, to lítalo nádherně a kupodivu mi to ani moc nelezlo do peněz :-)

misekr
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: ned pro 13, 2009 12:31
Zařízení: Omnia 2

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od misekr » čtv říj 21, 2010 11:34

K WiFi mam jeden dotaz:
Doma mam wifi router D-link 524 a pres nej mi OMNIA 2 nejede.
Ostatni notobook i Wii nemaji s internetem problem.
Poradi mi nekdo, jaky jiny router poridit. Komu to opravu chodi bezproblemove.
Kdekoliv jinde se Omnia pripoji ihned a problemy nejsou.

Diky Robert

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od WoMec » čtv říj 21, 2010 12:05

zkus si nejdřív pohrát s nastavením routeru.

Bendy
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon zář 13, 2010 16:02
Zařízení: Omnia II

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od Bendy » ned říj 24, 2010 22:38

misekr píše:K WiFi mam jeden dotaz:
Doma mam wifi router D-link 524 a pres nej mi OMNIA 2 nejede.
Ostatni notobook i Wii nemaji s internetem problem.
Poradi mi nekdo, jaky jiny router poridit. Komu to opravu chodi bezproblemove.
Kdekoliv jinde se Omnia pripoji ihned a problemy nejsou.

Diky Robert
Osobne bych se zbavil toho d-linku ja ho mel a koupil jsem jiny a je to bez problemu hlavne i ostatni veci jsou na tom lepe. uz jsem to popisoval na predchozi strance. u d-linku nepomohlo vubec nic.

misekr
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: ned pro 13, 2009 12:31
Zařízení: Omnia 2

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od misekr » pon říj 25, 2010 11:22

To jsem chtel slyset, jen nevim co konkretne koupit, co mas vyzkousene ?
Robert

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Rychlost datového připojení přes Wifi

Příspěvek od WoMec » pon říj 25, 2010 13:11

asus, edimax, zcomax, .. zaleží co od toho routru čekáš. jestli potřebuješ nejaké pokročilé nastavování, nebo jenom chceš aby to proste fungovalo.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti