Má cenu flashovat Omnii?

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » stř črc 21, 2010 11:09

zavinac:
Twu2 a Lancez dělají na Modacu ty nejlepší Lite ROM vůbec. Žádné hnusné úpravy a skiny systému.
Ale vše perfektně odladěné a čisté.

Momentálně používám JE2 od Twu2, je bezchybná.

Kód: Vybrat vše

http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/308592/i8000nxxje2-lite-20100514/
Dole najdeš odkazy, lze doinstalovat cokoli.

Lanceze nicméně nedávno vydal vyšší vyšší verzi této ROM postavené na stejném scriptu. Sám mám v plánu brzo vyzkoušet.

Kód: Vybrat vše

http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/313590/i8000-lite-roms-by-lancez/
Konkrétně verzi JF5_v.T WM6.5

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od sh.a.rk » stř črc 21, 2010 12:39

Najrychlejsia Rom aku som kedy mal na O2 je posledna lite Rom od Sinana. Je sice zalozena na 6.1 ,ale cez 130 mb volnej Ram a prakticky nemoznej ju zaplnit a taktiez neskutocne rychle reakcie na vsetko. Co sa tyka vyladenosti je to najlepsia Rom pre O2 vobec. Jedinna jej
nevyhoda je ze v nej nejdu niektore novo vytvorene samsung aplikacie. Aplikacie od inych vyrobcov idu bez obmedzenia. Teraz sice pouzivam od neho myslim JD4 zalozenu na wm 6.5 a zatial som uz asi 3 mesiace neflashoval novsie -- pred tym aj niekolko krat denne :) -- lebo podla
vyjadrenia odbornikov su uz medzi verziami velmi male rozdiely. Vcera som sa zberal ze uz konecne nahodim novu JF5 lite od Lanceza myslim, len este pockam na pripadne bugy od skusajucich.

Uživatelský avatar
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1525
Registrován: pon črc 03, 2006 13:38
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od bkf1 » stř črc 21, 2010 13:01

A vi nekdo jaka je vlastne posledni ceska verze? Nasel jsem posledni nejakou I8000NXXJE2ku (http://www.megaupload.com/?d=S2AE7RO6 nebo http://uploading.com/files/253m7bm4/GT- ... X_XCS.zip/), kterou si mimojine lidi hodne vychvaluji, nebo je uz nejaka novejsi ceska?

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od Iceman111 » stř črc 21, 2010 16:55

Precetl jsem si prispevky a je treba rici ze se na Lite rom nedivam pres prsty ani nerikam ze jsou uplne na houby. Tak si rikam ze kdo nezkusi nemuze soudit, proto jsem se rozhodl kdyz tu Lite JE2 vychvalujes ze je spickova , tak ji vyzkousim a uvidim. Stahl jsem si ji z modaca co hodil KVARK ale nejak mi u toho chybi CSC a nevim ktere pouzit nebo zda li ho menit. Proto se ptam profiku at jsou tak srdecni a hodi nejaky odkaz na navod nebo nejake vseobecne vysvetleni co a jak. Ja mam telefon skoro rok, takze me uz nejaka zaruka ani moc nepali a nechci nekomu krivdit kdyz sam neodzkousim nove vychytane romky. Zatim dik. :-)

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » stř črc 21, 2010 18:54

Iceman111:
Děláš dobře. :) Lite ROM jsou na tom prostě líp.
No popravdě ty nové verze se systémově moc neliší, takže je celkem jedno jestli si tam dáš nové části ROM nebo ne.
Ale jestli chceš, tak tady je najdeš odděleně:

Kód: Vybrat vše

http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/313103/jf5-leak-at-kingmobi-net/
Phone, CSC i EBOOT...

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od sh.a.rk » stř črc 21, 2010 19:03

Jazykove -- CSC subory su pre kazdu verziu tie iste cize lite byvaju len flash PDA. Ak sa uz rozhodnes pre nejaku konkretnu verziu tak zbehni na modaco
do threadu s tou vybratou full ROM ale z nej stiahni len csc pripadne boot ,phone subory a k tomu stiahni tu istu verziu lite - malo by to mat koncovku nb0. Full Rom
byvaju zabalene do suborov typu mst.

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od Iceman111 » stř črc 21, 2010 19:23

A je to ta LITE zda se mi to PDA nejake velke. A jeste se zeptam pres co flesovat.

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » stř črc 21, 2010 19:45

Ne :) ! To jsem ti dal jen odkaz na ostatní části ROM z ofiko verze(jak již napsal (sh.a.rk.). Odkaz na Lite verzi najdeš v mém posledním příspěvku na druhé stránce této diskuze.

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od Iceman111 » stř črc 21, 2010 21:11

Tak flešnuto mam tak uvidime, zadal jsem si cestinu a udelalalo mi to zase full verzi ,ale flesnul jsem to znova.Hodil jsem tam jen Rom ostatni sem nechal jak bylo mel jsem JE2 full

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » stř črc 21, 2010 21:40

Ostatní části z JE2 jsou plně kompatibilní. Akorát ten jazyk hlavně neměň. :grin:
Jen připomínám, že všechny programy lze doinstalovat odtud:

Kód: Vybrat vše

http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/308592/i8000nxxje2-lite-20100514/
Ale ne zas úplně všechny, jinak už by to nebyla Lite verze... :]

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od Iceman111 » čtv črc 22, 2010 9:20

No rom vypada svizne a stabilne ale mam problemek s Ram, po par hodinach mam 45-50 mb coz jsem mival i u ofiko. Tak nevim kde je chyba. Nekde se tu myslim psalo ze by melo byt kolem 80mb ne? Uz jsem to 3x restartoval a po par hodinach to same. Tak jeste snad prehrat CSC. Jinak bych pak mnoho vyhod zas az tak nevidel. Vice vnitrni pameti, zbyva 283 mega. A na te sviznosti to takovy rozdil neni. A navic je anglicky. No zatim jsem na vazkach ale pokud vyresim tu ram tak asi dobry, protoze je sice anglicky ale programy jako spb shell a jine jsou cesky.

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » čtv črc 22, 2010 11:56

Mobile Shell nepoužívám, ale že by žral až tolik paměti? Mám nainstalovaných kolem dvaceti programů, ale takový rapidní pokles RAM nepozoruju. Na hlavní obrazovce používám Titanium + XTask a několik panelů co jsem doinstaloval. Ale po zapnutí zhruba 85MB RAM. V průměru mám tak 82 až 70MB volného. Neinstaloval jsi na Shell ještě nějaké skiny? Ty bývají zatraceně náročné, pak už jedině Samsung widgety dokážou žrát tolik paměti, jinak mě nic nenapadá.

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od sh.a.rk » čtv črc 22, 2010 17:35

Skus tu od sinana so 130mb free Ram.S tou si ani Mobile Shell neporadi :-)

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od Iceman111 » čtv črc 22, 2010 18:28

Zakopany pejsek byl v htc sense skinu dal jsem ho pryc a 72mb drzi, ale dneska odpoledne mi to 2x zmrzlo coz se mi nelibi. Mozna je chyba v csc protoze jsem ho chtel vcera preflesovat JF4 a cele to hodilo error tak si rikam ze bych dal JF5_v.T WM6.5 a k tomu flesnul i to csc at to mam komplet. Jake bych tam mel hodit aby to bylo ok .dekuji

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » čtv črc 22, 2010 20:01

sh.a.rk píše:Skus tu od sinana so 130mb free Ram.S tou si ani Mobile Shell neporadi :-)
Je pravda, že Sinan vytvořil vskutku excelentní ROM. Ale je škoda, že nezapracoval i na 6.5. Přecijen 6.1 už na tom dnes nejsou nijak slavně. Neříkám, že 6.5 jsou nějaký velký pokrok. V zásadě je to jen přeskinovaný systém, ale právě ty malé detaily ho dělají mnohem lepším: kinetické scrolování, posouvání nabídek pomocí gest, Titanium, mnohem lépe řešený Start, daleko lepší IE, o něco jednoduší ovládání prsty a v neposlední radě mnohem lepší vzhled bez razantní ztráty výkonu.
Avšak v kombinaci se Shellem by na tom vlastně moc nezáleželo. To není špatné řešení... :idea:

Iceman111:
Já mám CSC z ofiko JF2 a žádný problém. Myslím, že přímo pro JF5 zatím není.

xedik
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř kvě 05, 2010 17:38
Zařízení: Samsung Omnia i8000/JE2

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od xedik » pát črc 23, 2010 16:16

Tak dnes jsem se byl zeptat v Britexu u nás v Kladně jaká je poslední ofiko ROM pro O2.Bylo mi řečeno,že JF4,ale v nejbližší době se očekává nějaká další (JF5???)Nemáte někdo tu JF4?Pokud ano,jaká je?

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » pát črc 23, 2010 17:07

JF4 najdeš na Modacu. Jinak já mám už dávno JF5. V servise jsou aktuální zhruba jak noviny v z minulého měsíce... :lol:
Teď už se spíš čeká na JG1 (mělo by jít o 6.5.3).

xedik
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř kvě 05, 2010 17:38
Zařízení: Samsung Omnia i8000/JE2

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od xedik » sob črc 24, 2010 3:43

Jenže já potředuju českou ROM.Anglicky umím jenom pozdravit a ještě blbě a na Modacu je všechno anglicky. :-( Chci zkusit JE5 a implementovat tam češtinu z JE2 nebo z JE4.Nemáš přímý odkaz na stažení JE5? Na tom Modacu se taky nevyznám.a s překladačem bych na tom strávil půl života.

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od sh.a.rk » sob črc 24, 2010 10:22

Opytam sa ta protiotazkou. Na co ti bude system po cesky ked si budes musiet nainstalovat do systemu programy ,ktore budu po anglicky? Ja som sa cestiny zbavil okamzite ako sa dalo ,lebo to prinasalo mnohe problemy ako uz boli spominane aj skor.
K teme - csc subory mozes kombinovat ako chces. Cize ak naozaj potrebujes cestinu tak si stiahni komplet vsetky subory z modaca z threadu o JF5 a pri flashovani vyberies ako jazyk CZ a hotovo. Kazda full rom sa da jednoducho pocestit. Problem je len v lite ,lebo tam su vsetky ostatne jazyky vymazane.


Edit. Takze moj favorit cislo 1 Sinan nahodil JF5 Lite Romku. Idem to vyskusat

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » sob črc 24, 2010 12:20

sh.a.rk:
Napiš potom jak šlape. Jen škoda, že jde pořád o stejnou verzi woken :???: .

Sinan má v základu u těch ROM pagepool jen 4MB. Co jsem se na Modacu dočetl, tak s nižším pagepoolem jsou prý jen problémy a pomalejší systém. Zpozoroval jsi něco takového?

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů