Má cenu flashovat Omnii?

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od BorekB » pon čer 21, 2010 17:09

Po opadnutí prvotního nadšení jsem s Omnií už "jen" velmi spokojený a dívám se, jak ji vylepšit. Nová ROMka je jedna z věcí, které bych rád zkusil, ale stojí to za to? Vnímám to jako poněkud riskantní operaci (ne snad, že by technicky flashování nevyšlo, ale spíš se bojím, jak budu spokojen s výsledkem; cesta zpět nemusí být snadná, nebo jo?) a taky tím asi přicházím o záruku.

Co myslíte, stojí flasování za rizika? Pomůže to přístroji nějak výrazně v ovladatelnosti, svižnosti apod.?

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od Iceman111 » pon čer 21, 2010 17:34

Tak otazka to zaludna. Pokud je telefon spolehlivy tezko rici. Ja osobne mam omnii od vanoc a puvodni rom mrzla a byla celkem nespolehliva ( např. rano budik zamrazil tel. a nezazvonil atd) Ja osobne mohu rici ze mi fles dopomohl ke spolehlivosti telefonu. Tyden - dva zadny restart ,ram kolem 50-55 mega takze maximalni spokojenost. Flesuju na win 7 a zatim asi 5x a bez problemu. Takze tezko rici. Ale co se tyce zaruky pokud das origo rom myslim ze problem by nastat nemel,spis ani nekontrolojujou co tam mas nahrane. Navrat zpet je obtizny protoze shanet rom co tam mas je asi nadlidsky vykon, ale myslim ze si urcite vyberes se kterou budes spokojen. Ale pokud mas rom opravdu spolehlivou zadne velke zmeny v tom nevidim. Kapku sviznejsi , kapku vice mista,jinak usporadane menu, ale nic prevratneho. Ale jak jsem uvedl v mem pripade to mrzlo a to me celkem stvalo ze nebyl spoleh.

BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od BorekB » pon čer 21, 2010 17:46

Díky za zkušenosti. Moje Omnia je teď z června od Vodafonu, takže WinMo 6.5. Občas zamrzne, ale možná to je tím, že se mi nelíbil TouchWiz a tak tam teď mám SPB Mobile Shell (asi demo, instaloval jsem přes Marketplace) a ten se občas chová vyloženě divně (např. spustit Twitter widget bez připojení k netu je skoro jistý konec).

Trochu uvažuju, že bych zkusil nějakou ROMku se Sense - to je snad lepší než TouchWiz. Mobile Shell se mi celkem zamlouvá (např. seznam naposled spuštěných programů - jaktože tohle WinMo nemá v základu?), ale nepřipadá mi graficky moc povedený a občas je problematický.

BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od BorekB » úte čer 22, 2010 9:02

A jaký byl tvůj původní systém? Můj je WinMo 6.5 a stabilita poměrně OK, takže mě to tolik nepálí.

Uživatelský avatar
skrkoo
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv úno 11, 2010 16:00
Zařízení: HTC HD7

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od skrkoo » úte čer 22, 2010 10:48

tiez mam omniu 2 a premyslam nad novou rom neviete sem hodit linky na nieake overene,funkcne, "dokonale" ? :-)

BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od BorekB » úte čer 22, 2010 11:30

Existuje nějaký web, který by o customizaci Omnie mluvil v trochu jiném formátu než je diskuzní fórum? Přeci jen na Modacu se spíš najde 20 vláken o 20 různých ROMkách a sice i pár přehledových vláken, ale radši bych něco ve stylu jakpsatweb.cz - přehledně, stručně, pro začátečníky. Víte o podobném webu?

Uživatelský avatar
skrkoo
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv úno 11, 2010 16:00
Zařízení: HTC HD7

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od skrkoo » úte čer 22, 2010 11:47

http://www.modaco.com/content/i8000-omn ... -on-i8000/" onclick="window.open(this.href);return false; trochu som kukol a tu to je celkom strucne dobre popisane :-)

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od WoMec » ned črc 18, 2010 14:07

Rychlá otázka: nemáte někdo zkušenosti s ROMkou i8000XXJB1 ? ... hlavně by mě zajimalo jestli umí češtinu. .. díky 8-)

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » ned črc 18, 2010 17:07

JB1 češtinu umí. Všechny oficiální verze umí více jazyků. JB1 vyšla však už někdy v únoru. Momentálně nejnovější verze je JF5. Předem však upozorňuji, že oficiální ROMky stojí za prd. Trpí hrozným nedostatkem paměti RAM a celý systém je přímo zahlcený nepotřebným svinstvem. Netvrdím, že vše je shit. Ale at´ mi nikdo nevykládá, že to využije úplně všechno...
Většinou se jedná o nepotřebné aplikace, které akorát zpomalují systém a zabírají místo ve vnitřní paměti. Proto bych spíš doporučil lite verze z Modaco.com. Vetšinou jsou k nim přidané odkazy na odstraněné aplikace, takže si každý může stáhnout jen to, co používá.

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od Iceman111 » ned črc 18, 2010 17:46

Ja pouzivam ofiko rom, ja zase netvrdim ze lite rom jsou na prd. Ale kdyby byly Lite rom v cestine mozna by se naslo vice lidi co by si to tam hodili. Nerikam ze bych se v tom anglicky nevyznal ale kazdy ma rad sve pohodli. navic mi zbyva kolem 50 mega ram po tydnu pouzivani a nestava se mi ze by se zaviraly aplikace nebo neco padalo. Tim chci rici ze i to co tam zbyde dostatecne pokryje bezny chod telefonu , a ruznych aplikaci. Je fakt ze kdyz zbyva volnych 90 mega je to lepsi nez 50 to je fakt, ale jestli spise nejde jen o dobry pocit nekde v hlave. (tim nikoho nechci urazit), navic jsem par drivejsich verzi vyzkousel,a musim rici ze spolehlivosti zrovna neoplyvaly. Nevim jak ted ty nove kusy JF5 ,nebo na obzoru JG1 ale ty stare nic moc. Jo a jak rika kolega Kvark JB1 je z unora. Dej si radeji JE2 pokud nezamyslis LITE mam ji mesic a jede v pohode.

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od WoMec » ned črc 18, 2010 19:45

aha, tak to jsem asi na Modacu našel nejaky starší Topicy. Raději pujdu do ofiko ROMky protoze tel je ješte v zaruce a už s dřívějška nemám s až tak dobré zkušenosti s neoficiálníma ROMkama na iPaqu 214. Po pulročním zkoušení jsem se nakonec vrátil k poslední ofiko ROMce a byl klid. Mužete mi kdyžtak poradit kde najdu aktuální (poslední) oficiální ROM pro O2?

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od WoMec » ned črc 18, 2010 21:19

Právě flashuji na JF5 ... zatím to všechno probíhá hladce ... už je to skoro takový muj zlozvyk,každy WM zařízení ktery se mi dostane do ruk, do 24h podstoupí flash ROMky :-D ... ale zatim s tim mam jenom dobre zkušenosti .. tak doufám že to tak bude i nadále .. pak napíšu jak JF5-ka vypadá oproti originálu který jsem tam měl .. tuším že to byla IJ4

-- doplnění předchozího příspěvku (ned črc 18, 2010 22:37) --

..takže JF5 už šlape .. a první pocity jsou super ... hned po startu máte na výběr ze 3 možných vzhledů (WM6.5, touchWiz, Samsung Today) .. grafika dostala nový design, odezva menu je daleko svižnější, celkově systém ožil... zatím si stím hraju ale oproti staré ROM je tahle "nebe a dudy" :-D 8-)

-- doplnění předchozího příspěvku (ned črc 18, 2010 23:26) --

tak jsem narazil na první problém. kdyz mam tel. odpojený od napájení a uspí se, tak už nejde probudit :(

BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od BorekB » pon črc 19, 2010 8:30

Oficiální ROMka se neumí probudit?

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od sh.a.rk » pon črc 19, 2010 9:52

To robi to flasnutie do 24hodin. Telefon sa este nestihol zabehnut a teraz nevie ci ma vstavat alebo si radsej pospat :-).
Riesenie: a) skusit vypnut uspanie pri napajani z baterie
b) skusit namapovat viacej tlacidiel na prebudenie zo spanku
c) vratit tam nejaku osvedcenu ROM

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » pon črc 19, 2010 10:27

Pro všechny co se tu na Lite ROMky dívají skrz prsty :grin: :
1. Ne není to jen můj dobrý pocit v hlavě, že je systém čistší a rychlejší. I po instalaci zhruba dvaceti cabů (toho nejnutnějšího co denně využívám) se RAM drží stále na 80MB. Bez nějakého podělaného paměťového efektu, kterým trpí zvláště ofiko ROM. Např.: když zapnete Touch Player a vypnete ho, tak už tam nemáte tolik RAM co na začátku, ale prostě už něco z té aplikace zůstalo v paměti a nejde to ven. Leda softresetem se to uvolní. U osekaných ROMek byl již tento problém víceméně vyřešen. Jistě, vím co je to pagepool ale at´ mi nikdo nevysvětluje, že u ofiko ROM se na trvalo musí zapisovat do RAM skoro každá spuštěná aplikace.

2. Taky se mi nelíbí vlastní úpravy kuchařů/autorů ROM. Proto používám jen ROM, které žádné takové hnusné úpravy nemají. Konkrétně uživatel Twu2 a nově i Lancez dělají na Modacu v tomto ohledu nejlepší Lite verze vůbec.

3. Tyhle ROM mají i pár užitečných úprav, které není potřeba zdlouhavě nastavovat v registrech jako na ofiko ROM. Mám na mysli jen velmi užitečné úpravy: zpřístupněná přední kamerka ve foťáku, nastavení od MS ve startu, v seznamu pro změnu funkcí tlačítek je i otočení displeje, start se čtyřmi sloupci ikon (aby člověk nemusel pořád donekonečna posouvat prstem) atd.. Těch detailů je víc a podle mého by měly být součástí každé ROM.

4. Angličtina: WM je od začátku primárně dělaný pro tento jazyk. Pokud máte jiný, tak narazíte třeba na problém, že mnoho cabů si prostě neví rady s českými názvy úložišť a proto nejdou po instalaci spustit. A ať mi nikdo nevykládá, že nepobere slova jako OK, cancel nebo delete... :grin:

5. A nakonec je to i kupa problémů, kterou pořád dokola řeší akorát uživatelé ofiko verzí. Jak tady, tak i na i900cz se vždycky přihodí nějaký závažný error na ofiko verzi. Viz. poslední příspěvek WoMec...

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od WoMec » pon črc 19, 2010 20:38

záhadné neprobouzéní se bylo asi spusobený lehkým přehmatem v registrech. hard reset to sparvil ... už to šlape jak má :)
@KVARK: ja Lite ROMy neodsuzuju, ale prozatím bych tam radši měl oficiální ROMku. jednak kvuli záruce a jednak kvuli tomu ze si stejne upravím WM k obrazu svému, a vim přesně kde je co a jak :) zatim mi ofiko vyhovuje. Ale když už si narazil na nejaké ty výhody, zajimalo by mě to otáčení obrazovky (předpokládám že se to pak otáčí vždycky a všude podle polohy telefonu) a ty 4 sloupce v menu ... díky

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od KVARK » úte črc 20, 2010 10:45

Ne, na Lite romkách je přednastavena možnost, že si můžeš středové nebo boční tlačítko přemapovat na otočení displeje. To zase víc vyhovuje mě. Stisknu tlačítko a otočím displej jen když chci.
Pokud jde o automatické otáčení pomocí g-senzoru, tak na to existuje ultimativní aplikace Gyrator.

Kód: Vybrat vše

http://gyrator.brins0.net/getfile.php?version=200812101
Otočí ti displej v jakékoli aplikaci klidně i vzhůru nohama a má i několik nastavení.
Ne jako to omezené otáčení od Samsungu.

Mám však pocit že je k ní i potřeba knihovna z HTCéček. Rozraruj a nakopíruj do složky Windows.
Hodí se i pro některé pohybové hry dělané jen na HTC.
Přílohy
HTCSensorSDK.rar
(2.54 KiB) Staženo 68 x

Uživatelský avatar
WoMec
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: stř led 04, 2006 15:20
Zařízení: Samsung i8000 - Omnia 2
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od WoMec » úte črc 20, 2010 18:59

na auto rotaci už jsem našel program přímo na O2, dá se tady nastavit ve kterých aplikacích bude povolena autorotace a ve ve kterých ne ... ješte jsem ji ale nezkoušel, odkaz zde:

http://www.modaco.com/content/i8000-ver ... tion-v1-1/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1525
Registrován: pon črc 03, 2006 13:38
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od bkf1 » úte črc 20, 2010 21:53

TO JackalJackal:
A jakou jsi mel tu posledni ROM, se kterou jsi byl spokojeny? Psal jsi ze nejakou z kvetna...

zavinac
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř lis 25, 2009 13:40
Zařízení: Omnia II

Má cenu flashovat Omnii?

Příspěvek od zavinac » stř črc 21, 2010 7:05

To KVARK
Ahoj, dik za super info. Mozes mi prosim odporucit nejaku LITE ROM s ktorou si nateraz spokojny. Pozeral som modaco a od uzivatela Twu2 je ich viac. Dik moc za info. Mal som dlho htc a tam som flashoval vela, tak sa tesim aj na samsung. Dik

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti