Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od BorekB » stř čer 09, 2010 11:41

Dá se v Omnii / WinMo 6.5 někde nastavit, aby se programy, co se připojujou k netu, nejdřív zeptali, jaké připojení se má použít? Konkrétně bych rád, aby se před připojením dala vybrat WiFi, když ji zrovna momentálně nemám zapnutou...

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát čer 11, 2010 22:03

Já to dělám tak, že jsem si u připojení ke svému WiFi routeru doma nastavil 'This network connects to: Work' - to je přímo v nastavení přístupového bodu, nebo když se připojíš poprvé. A pak ve Start-->Settings-->Connections-->Connetions-->Advanced-->Select Networks přepnu 'Programs that automatically connect to the internet should connect using: My Work Network'. A pak normálně zapnu wifi a potřebný program a ten už si tahá data přes wifi. Případně se dá pro jistotu blokovat připojení přes operátora pomocí utility MoDaCo NoData.

Ale tohle používám jenom když na PDA poslouchám internetová rádia, kde jde o velký datový tok. Na běžný browsing mi ve výsledku přijde rychlost přes EDGE i WiFi skoro stejná a s datovým tarifem to nemusím řešit.

BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od BorekB » ned čer 13, 2010 13:11

O tomto jsem četl, ale dělá to něco jiného, než bych potřeboval. Takže myslíte, že chování popsané v úvodním příspěvku nejde na WinMo docílit?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned čer 13, 2010 13:41

Nevím o žádné utilitě, která by tohle svedla. Prostě buďto zapneš jedno nebo druhé a opera si vybere to,co zrovna funguje.

BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od BorekB » ned čer 13, 2010 14:05

Jde mi o to, že občas mi někde nějaký link nebo tlačítko otevře Operu, aniž bych to dopředu tušil, a zbytečně se mi aktivuje internet do mobilu na den (17 Kc u Vodafonu), i když jsem třeba zrovna v dosahu WiFi, jen ji mám vypnutou (zapínám, jen když potřebuju).

Folkmy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: úte úno 09, 2010 15:58
Zařízení: omnia II

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od Folkmy » ned čer 13, 2010 19:20

nainstaluj program NoData a tam si zakážeš připojování přes GPRS, EDGE.

BorekB
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned říj 11, 2009 21:47
Zařízení: Galaxy S2

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od BorekB » ned čer 13, 2010 20:03

Já nechci GPRS/Edge zakázat, jen ho použít až po pokusu připojit se přes WiFi. I tak je asi NoData lepším řešením než nic, ale hledám ještě něco lepšího...

rodrixs
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon čer 21, 2010 23:04
Zařízení: SAMSUNG OMINA II

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od rodrixs » pon čer 21, 2010 23:11

Toje presne, Symbian tohle umi krasne, pri kazdym pozadavku se zepta jaky pripojeni ma pouzit (pokud se mu nastavi ptej se). Tuhle simple featurku tupy widle neumej. Pridete-li nekdo na utilitku, ktera bude tohle suplovat, tak smekam a ocenuji.

Kasprik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: pon bře 08, 2010 10:23
Zařízení: Omnia II

Dá se nastavit, aby se Opera zeptala, jak se připojit?

Příspěvek od Kasprik » úte čer 22, 2010 10:01

Jediny reseni je asi mit zaplou porad wifi a potom se samozrejme net pripoji pres wifi. Nekde v manualu na omnii nevim jaka strana to je je napsano, ze kdyz jsou k dispozici obe pripojeni G,E,3G nebo wifi tak se foun automaticky pripoji pres wifi, ale musis ji mit samozrejme zaplou. Bez vyple wifi nevim, neporadim.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 2 hosti