Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od mike-biker » čtv dub 15, 2010 21:53

Tlačítka se ovládají naprosto v poho, lépe než na HTC HD2, škoda že prostřední hexagon nemá jinou funkci než stisk. Jinak co já vím, tak standartně dodávané přístroje pro CZ mají Internal memory 2GB. 16GB se snad vůbec nevyráběl, ač byl v plánu. :-(

rraol
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: ned dub 11, 2010 21:15
Zařízení: LG Optimus Black
Bydliště: Praha 9 - Čakovice
Kontaktovat uživatele:

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od rraol » čtv dub 15, 2010 22:50

indian: Ahoj, tuhle hračku mám třetí den a zatím bych ji doporučil.Jestli tě zajímá mareriální stránka ohledně tuhosti rámu a správného chodu tlačítek, tak buď úplně v klidu, kvalita zpracování 1A! :-) Paměť je pouze 2 GB, těch 16 jsem tam někde taky viděl nalepeno. Mám ji taky od Vodafonu, jeho nevýhoda je zatím malé pokrytí 3G, pouze blízko okolí centra Prahy. Do roka to má být v celé Praze. Podle prodavače se na tom maká aby pokrývali další města. Ale s gprs se dá žít, jsem dost spokojen :-)

Indian1
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 15, 2010 20:31
Zařízení: planuji Omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Indian1 » pát dub 16, 2010 5:20

Dík mě přišlo že to umělé spodní tlačítko stylem kolíbka musí brzo odejít:-)

Chci to koupit u vodafonu (asi ) mam to kousek a je to levné ale na eurotel:-)

jak je ta verze vodafonu stabilní (resp, co je tam za rom dík moc

rraol
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: ned dub 11, 2010 21:15
Zařízení: LG Optimus Black
Bydliště: Praha 9 - Čakovice
Kontaktovat uživatele:

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od rraol » pát dub 16, 2010 7:01

Nedržel jsi v obchodě v ruce maketu? U té bývají tlačítka občas jen "tak nějak". U opravdového výrobku jsou fakt v pohodě.
Mám vodafone, ale jsem laik a nevim na co se ptáš v druhé půlce dotazu :-) Rád odpovím, pokud to rozvineš - nebo dej vědět kde se to v menu najde.

Indian1
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 15, 2010 20:31
Zařízení: planuji Omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Indian1 » pát dub 16, 2010 13:26

No asi to je maketa:-) takové to na drátku:-) tak to jsi mě uklidnil:-)

Verzi ROM: mělo by to být asi někde v info o systému... omnii zatim nevlastním, tak nevbím přesně položku

JAk je to se stabilitou či co na tom máš již nainstalované

dík za odpovědi

rraol
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: ned dub 11, 2010 21:15
Zařízení: LG Optimus Black
Bydliště: Praha 9 - Čakovice
Kontaktovat uživatele:

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od rraol » pát dub 16, 2010 13:54

Když už je řeč o tlačítkách - já zatim mačkám jenom tu kostku. Jo a když jsem ho zapínal tak jsem zmáčknul to pravý :-) Jinak zvedám a pokládám hovory grafickými tlačítky.

Indian1
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 15, 2010 20:31
Zařízení: planuji Omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Indian1 » pát dub 16, 2010 14:11

dík za rychlé rekace:-)

Jde mě o to, že se tam chystám navalit docela dost softu :-)

mimo to co tam je min, ještě atlas ptáků, navigaci auto i turistickou a další chytré prográmky.... a podobné:-) tak snad to vydrží dík moc:-)

PS jinak o odolnost mám strach, neb to budu mít i jako telefón do terénu :-)

Folkmy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: úte úno 09, 2010 15:58
Zařízení: omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Folkmy » pát dub 16, 2010 14:43

hoj telefon mám taky od vodafounu a v pohodě. když si ho ale budeš kupovat koukni se na levý spodní roh displeje (nad "zeleným" sluchátkem), jestli se jakoby neprohýbá. v tomhle má omnia dost problémy na různých fórech to lidi řeší. já jsem tohle nevěděl a teď ho budu muset reklamovat. je tam málo lepidla nebo co. v servise vymění displej a bude to zase ok. Jinak 16G verze se nedělá. Vodafoun má 2G a seženeš ještě 8G

Indian1
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 15, 2010 20:31
Zařízení: planuji Omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Indian1 » pát dub 16, 2010 14:45

dík kouknu, ještě blbej dotaz, když na to nalepim brando folii jak se budou tvarit kdybych neco reklamoval? ale asi nijak, nekde jsme četl, že do snad i doporučujiou dík

Folkmy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: úte úno 09, 2010 15:58
Zařízení: omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Folkmy » pát dub 16, 2010 15:32

já jí používám,ale v servise jí určo sundají. vlastně budou myslím měnit displej, takže se mi vrátí bez folie

Clarrka
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned dub 18, 2010 22:04
Zařízení: Samsung Omnia 2

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Clarrka » ned dub 18, 2010 22:28

Prosím o pomoc..
1) potřebovala bych,aby stav baterie nebyl ve fotoaparátu,ale zobrazen na displeyi.
2) jestli je možnost místo klávesnic qwertz a samsung mít klávesnici 1234 (jako bylo u nedotykových telefonů :D ) .. jestli ano, tak mi prosím pošlete nějaký odkaz a pokyny jak nahrát klávesnici.
3) kde se dají sehnat na omnii nějaký hry.. a jak se nahrávají do telefonu.

Předem děkuju za odpověď :-)

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od danri » ned dub 18, 2010 23:14

Taková klávesnice tam je, stačí zmáčknout a podržet tlačítko MODE xt9 a vyjede ti nabídka.
S tou baterkou jsem to asi nějak nepochopil.
Hry se do telefonu s Windows Mobile ze souboru .cab. Ten si nahraješ někde na kartu nebo telefonu a spustíš. Instalace se tě zeptá kam to chceš nainstalovat. Občas bývají i instalační soubory .exe a jsou určeny pro PC. Telefon musí být připojený k PC, na kterém je nainstalovaný ActiveSync.

Fiďa88
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned bře 07, 2010 19:03
Zařízení: I8000 omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Fiďa88 » pon dub 19, 2010 17:15

A pseudokopas je co? Dale jsem se chtěl zeptat na jednu věc a to na to jake mapy jdou do nařizeni nainstalovat bez poplatku a kde je sehnat a take na to, odkud stahujete nejruznější aplikace do mobilu(widgety, programy, navigace...) Chci se zeptat jak dlouho zařízení máte a jestli jste se setkal s nějakým problémem za dobu jakou ho máte. Jaká je podle tebe nejlepší navigace? A také jestli se navigace platí? a který nejlepší přehrávač hudby? Dale se chci zeptat jak je to s tou interni paměti někdo tu piše, že do ni nejdou nahravat soubory, tak nevím jestli jsi mam koupit 2gb verzi a micro sd kartu nebo 8gb verzi. Ja bych radši chtěl 8gb. Tak se chci zeptat na vaše zkušenosti. A ještě jednu věc, jaký obchod by jste mi doporučili na 8gb verzi(aby byla ofiko cz ne šedivka). Diky moc všem za odpovědi

Kasprik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: pon bře 08, 2010 10:23
Zařízení: Omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Kasprik » pon dub 19, 2010 18:59

Fiďa 88 :roll:

Clarrka
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned dub 18, 2010 22:04
Zařízení: Samsung Omnia 2

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Clarrka » pon dub 19, 2010 20:28

díky moc za odpovědi
s tou baterkou,abych to upřesnila ..: na ploše nikde nemám zobrazený stav baterie, je zobrazen pouze ve fotoaparátu.

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od danri » pon dub 19, 2010 21:28

Pokud používáš Touchwiz tak asi na ploše mít nebudeš, jinak baterka by měla být zobrazena v horní liště(je divné, že by jsi to tam neměla), ale když pustíš nějaký program tam to zmizí a je jen graficky s čárkami. Já jsem chtěl vědět stav baterie v procentech tak jsem si nainstaloval tohle. Je to vlastně jen nahrazení původní ikon.
Obrázek

Folkmy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: úte úno 09, 2010 15:58
Zařízení: omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Folkmy » pon dub 19, 2010 22:03

to Clarrka: baterii bys měla mít vedle signálu v horní části displeje asi tak jako danri. jestli tam máš hodiny, tak to musíš do nastavení hodin a tam je "zobrazit čas v záhlaví" nebo tak něco. jinak baterie by tam měla být

Clarrka
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned dub 18, 2010 22:04
Zařízení: Samsung Omnia 2

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Clarrka » pon dub 19, 2010 23:00

popíšu ti jak to tam mám: 3G signál zvuk a čas ... žádnou baterii tam nemám :( už úplně od začátku, jak sem mobil po 1. zapla, tak to tam nebylo ) ... Co s tim ?

Valheru
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte dub 20, 2010 6:01
Zařízení: Samsung Omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Valheru » úte dub 20, 2010 6:11

Clarrka píše:popíšu ti jak to tam mám: 3G signál zvuk a čas ... žádnou baterii tam nemám :( už úplně od začátku, jak sem mobil po 1. zapla, tak to tam nebylo ) ... Co s tim ?
Zkus tento postup:
Tlačítko Start -> Hodiny -> Světové hodiny -> Menu -> Možnosti -> vypnout Zobrazit hodiny v záhlaví všech programů

maruska_ul
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte dub 20, 2010 7:15
Zařízení: samsung omnia ll i8000

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od maruska_ul » úte dub 20, 2010 7:47

Omlouvám se,ale já to fakt nemůžu najít.
start-zprávy-menu-možnost-(odesílání,probíhá příjem,profil,vytvořit,styl,podpisy),nemám žádné hovory ani nic kde bych to mohla zapnout.....Tel.mám 3 dny tak se omlouvám pokud je to tam někde,ale já to nemůžu najít.prosím o pomooooc .Díky
rraol píše:
Folkmy píše:to rraol: k těm smskám. máš zaplý tzv. chat přepni si na klasické zobrazení smsek. zprávy-menu-možnosti-všechny hovory a dole je zapnout zobrazení řetězových sms. tak to odškrtni.


Díky. Možná máme trochu rozdíl v lokalizaci - u mě to vypadá takhle: Start > Zprávy > Menu > Rozhovor (na stejné úrovni jako možnosti) > zapnout zobrazení řetězových...
Slovo rozhovor bych tedy nečekal :-) Ale povedlo se.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti