Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od mike-biker » pon lis 30, 2009 19:22

Zde prosím diskutujme všeobecně o Omnii 2. 8-)

djrachot
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř říj 28, 2009 12:20
Zařízení: Samsung

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od djrachot » pon lis 30, 2009 22:13

Da sa niekde na SVK kupit folia na i8000 ???

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od mike-biker » úte pro 01, 2009 0:50

Objednej si jí přes Brando a máš to. Za 10 baků - to máš necelých 7 ojro. 8-)

rurp
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř pro 02, 2009 8:26
Zařízení: Samsung omnia II i8000 windows mobile 6.5 CZ

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od rurp » stř pro 02, 2009 11:22

kde najdem v telefone Device ID ?

Uživatelský avatar
pirda
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pát čer 01, 2007 7:37
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od pirda » stř pro 02, 2009 12:32

Zeby v nastaveni (WM nikoliv Samsungove) -> Oproduktu -> ID zarizeni?

Mirek

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od mike-biker » stř pro 02, 2009 16:03

Anebo že by? :lol:

Settings > Advanced Settings > System > Version > Device ?.
Hledat, hledat, hledat......... :!: :!: :!:

djrachot
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř říj 28, 2009 12:20
Zařízení: Samsung

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od djrachot » stř pro 02, 2009 20:37

Nazdar,
viete niekto ako do čerta zrýchliť kopírovanie súborov na pamäťovú kartu cez ten microUSB kábel??? Ide to otrasne pomaly. Keď kopírujem 3GB tak zostávajúci čas je 1hodina. Strčím kartu do čítačky a je to 4 minúty. To som si načo kupoval rýchlu kartu???

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od mike-biker » stř pro 02, 2009 21:05

Právě do té čtečky hochu. Jinak já několik GB kopíruji tak řádově minuty. Zkusím provést test, až budu za chvíli kopírovat filmíky.
Tak 2GB za poměrně dlouhých 6min. :-(

djrachot
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř říj 28, 2009 12:20
Zařízení: Samsung

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od djrachot » stř pro 02, 2009 21:12

Tak ale hodinu kopirovat 3GB ved to nieje v norme... Či? Ked mam stale vytahovat kryt tak o chvilu to bude vyzerat...

Skusil som v nastavení/Obecná nastavení/Pripojení USB nastavit nie activesync, ale pamatova karta a uz to ide ako ma... Dobra blbost...

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od mike-biker » stř pro 02, 2009 22:07

Paneboženanebi! :roll: .

Zhouba
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: čtv pro 03, 2009 10:06
Zařízení: Lumia 1520

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Zhouba » čtv pro 03, 2009 10:10

Krčím se za klávesnicí studem, ale fakt nevím jak deb.. problém vyřešit. Jak nastavím čas, aby mi ukazoval 24 hodinový cyklus ?

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv pro 03, 2009 10:22) --

Ruce byly rychlejší, bylo to v místním nastavení času :P

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od mike-biker » čtv pro 03, 2009 10:26

Pokud se krčíš za MACem, nebo Linuxem budiž ti odpuštěno. Ale vždyť je to stejné jako u Widlí. :evil: Musíš si to nastavit v Regional settings. Pokud máš nastavenou češtinu, tak si jen přizpůsobíš styly. Pokud EN, nikdy se ti 24 hod. formát nebude zobrazovat. A to ještě budmě rádi, že Angláni a Amíci používají klasicky čas a nemají excesy jako v mírách a váhách. :lol:

Zhouba
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: čtv pro 03, 2009 10:06
Zařízení: Lumia 1520

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Zhouba » čtv pro 03, 2009 15:07

Protože jsem byl zvyklý ze svého PDA nastavit přímo, jaký chci formát času. Zde je pouze rozdíl, jestli zvolím čas s malým nebo velkým H, no budiž. Dnes jsem po jednom dni odeslal telefon na reklamaci, neboť mi ukazoval žádný signál, nebo maximálně bez čárky a a tím pádem telefonní část chvíli jakoby šla a chvíli vůbec ne. :cry:

daytona
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát pro 04, 2009 8:03
Zařízení: samsung omnia2

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od daytona » pát pro 04, 2009 8:07

Ahoj po odistalování aplikace mi na ploše tlf. zůstávají nefunkční ikony jak to odstranit z té plochy?

Marek T.
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát pro 04, 2009 19:25
Zařízení: omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Marek T. » pát pro 04, 2009 19:33

Dobrý den,

Chtěl bych si koupit Omnii II a jelikož se prodává již česká vezre, zamířil bych nejspíš pro ni.
Jako první by mě zajímalo zda jde nastavit hlasité vyzvánění, ale zároveň vypnout zvuk tlačítek.

Poté by mě zajímalo jak je to na omnii s pamětí. Čr verze má 2GB, ale prý se to dá nějak odblokovat.

A jako poslední bych se od vás rád dozvěděl ještě pár věcí.
Touchwiz mi přijde jako docela dobrá věc a rád bych jí používal (nebo alespoň něco na této bázi)
Bohužel jsem na to už viděl spoustu negativních komentářů ohledně sekání přístroje (nebo jeho pomalosti)
Někdo ovšem používá jakýsi Shell 3.5. A pak je prý vše OK.
Ohledně Shell 3.5. sem ještě nikdy nic neslyšel a absolutně nemam páru co to je, tak kdyby byl někdo tak hodný a
hodil sem pár odkazů, nebo mi vysvětlil oč se jedná, byl bych mu moc vděčný :)

Mnohokrát děkuju

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od mike-biker » pát pro 04, 2009 20:05

Dobrý večer:
1) ANO
2) CZ verze 2GB odblok je porušením záručních podmínek a zatím mi není známo, že by se to někomu podařilo
3) Touch Wiz je pekný, ale celkom na pi.ču.
4) Spb Mobile Shell je jiná liga! Asi o 3. třídy lepší
5) Strýček Google ti to perfektně vysvětlí!
http://smartmania.cz/index.php?ind=news ... e&ide=1235
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/
http://pocketnow.com/software-1/spb-mobile-shell-35.

A dalších několik set odkazů.. :twisted:

Marek T.
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát pro 04, 2009 19:25
Zařízení: omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Marek T. » pát pro 04, 2009 21:27

Strašně moc děkuji za rychlou, přesnou a především luxusní odpověď :)

Ten Spb Mobile Shell se mi velice zamlouvá, jen bych měl na vás jetě pár otázek...

Spb Mobile Shell je i v češtině ?
Co všechno se zde mění ? Zůstávají zde věci jako např. úložiště, hry, aplikace atd. stejné ?
Překvapilo mě např. že u Spb Mobile Shell je úplně jiné Start menu.
Samozřejmě sem spozoroval tu rychlost, ale jen tak pro zajímavost, kolik se mi oproti normálnímu používání uvolní paměti RAM ? Slyšel jsem, že normálně jsou s RAMKOU docela problémy.
Nevím jestli se vyznáte i v herním vybavení tohoto telefonu, ale zajímalo by mě zda se na WM dělají hry jako např. na IPHONE to znamená z g sensorem a především jestli v takovém množství. Zašel jsem si do prodejny na Flóru, kde jsem si Omnii vyzkoušel a jen tak ze srandy jsem zkusil i nějakou tu hru a např. Asphalt a přišel mi tam docela sekaný, tak by mě zajímalo jestli má Omnie ten sensor vymakaný aspoň trochu jako Iphone.

Myslím si, že ohledně té částky, co Spb Mobile Shell stojí, bych neměl prolém, ale mezi námi nejde to někdě stáhnout ? :D

A pak ještě poslední věc: Nemá omnie problém se synchronizací s mým OS což je UBUNTU ? :)

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od danri » pát pro 04, 2009 22:25

Zkus COM7. V nastavení GPS je Port pro programy GPS a tam je COM7, Hardwarový port GPS je COM9. V iGO, v Google Maps nebo třeba GCzII stačí nastavit COM7 a je to ok, pro TomTom musíš použít utilitku GPS Gate. Aspoň tak to je u Omnie Pro tam doufám že je to stejné i u Omnie II protože i telefony jsou taky skoro stejné, ať tady nepíšu blbosti :P ;-)

Marek T.
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát pro 04, 2009 19:25
Zařízení: omnia II

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od Marek T. » pát pro 04, 2009 22:28

Měl bych prosím vás ještě jeden dotaz jde na Omnii II přehrát video na internetu ?
YT jde to jsem viděl, ale jde tam i třeba takový stream ?

A ještě jedna věc:

Musím na omniu II kupovat folii ? Kamarád říkal, že má nějaký tvrzený display a tím pádem to nemusí bejt, ale já si zase myslim, že by měla bejt, protože proč by ji jinak prodávali.. :)

čiko
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 92
Registrován: pon pro 25, 2006 23:34
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Bašť
Kontaktovat uživatele:

Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Příspěvek od čiko » ned pro 06, 2009 16:58

Umí tahle Omnia nahrávat hovory?

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti