Problémy - Omnia II

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
lukasoft
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte pro 22, 2009 10:36
Zařízení: Samsung GT I8000

Problémy - Omnia II

Příspěvek od lukasoft » úte pro 22, 2009 10:49

zdravim..tak som si kupil aj ja Omniu 2..ale mam problem s G-senzorom..
pokial skusam uz nainstalovane aplikacie (ako su Kostky,Asphalt4...a pod) tak to funguje v pohode..
ale akonahle skusim nainstalovat nejaku inu..(rozne hry a pod..) tak ten senzor vobec nefacha..

skusal som uz nagooglit a najst nejake riesenie ale nic..

pls help

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Problémy - Omnia II

Příspěvek od danri » úte pro 22, 2009 15:36

Pokud ta konkretní aplikace nebude napsaná pro Omnii tak asi snímače fungovat nebudou.

Uživatelský avatar
verumal
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát pro 18, 2009 16:48
Zařízení: momentálně nic

Problémy - Omnia II

Příspěvek od verumal » úte pro 22, 2009 18:10

POraďte mi prosím rychle spěchá to,jak mám na omnii II udělat hard reset?pomůže to tomu když je ikonka foťáku bílá a když na nu kliknu tak se nic neděje?prosím o rychlou odpověĎ

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » úte pro 22, 2009 19:18

Strýček Google - nebuď líný! :wink:

http://search.seznam.cz/?q=omnia+II+hard+reset&mod=f. Já vím, že je to strašná práce, napsat do vyhledavače Omnia II Hard reset a složitě zmáčknout tlačítko hledej. :evil: .

lukasoft
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte pro 22, 2009 10:36
Zařízení: Samsung GT I8000

Problémy - Omnia II

Příspěvek od lukasoft » úte pro 22, 2009 19:45

danri píše:Pokud ta konkretní aplikace nebude napsaná pro Omnii tak asi snímače fungovat nebudou.
a existuju nejake ?..lebo som nasiel nejake hry a bola tam pisana aj omnia 2 v podpore a neslo to..


ak pls vies nejaky linky na omniu 2...

ja som poskusal niekolko aplikacii a jedine mi chodila caxixi_1.0

inac nic

dannik
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob srp 15, 2009 23:00
Zařízení: Sony Ericsson

Problémy - Omnia II

Příspěvek od dannik » stř pro 23, 2009 12:11

Zhouba píše:dannik - reklamace - měl jsem to samé
Tak už mám Omniu vyměněnou, musím pochválit Sunnysoft za ochotu, přišel jsem do obchodu, řekl, co mě trápí, prodavač vyzkoušel a rovnou vydal nový přístroj, kéž by to tak fungovalo vždycky. Jinak něco jsem o tomto problému našel na http://www.modaco.com/content/i8000-ver ... n-problem/. Prý to v servisu řešili vyměnou základní desky a řeší se tam, jestli to lidi spustili tím, že místo tlačítka pro soft reset mačkali konektor na připojení antény, protože je to blbě zakreslené v návodu, nebo jestli to u některých exemplářů spouští hard reset. U mě se to teda objevilo po prvním hard resetu.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Svestka » stř pro 23, 2009 15:34

lukasoft píše:zdravim..tak som si kupil aj ja Omniu 2..ale mam problem s G-senzorom..
Ono všechny senzory jsou dosti odlišné i když dělají jednu a tu samou věc a ke všemu si je výrobce může zapojit jinde než někdo jiný takže v tomto je opravdu problém, ke všemu ani neexistuje jednotné API takže prostě ti tyto aplikace jít se senzory nemusí. Existuje ale třeba řešení ve formě jakéhosi "můstku", který sedí mezi hardwarovým senzorem a ovládačem pro senzor a vpodstatě tak dokáže překlenout naříklad aplikace určené pro HTC zařízení. Osobně mi tohle bez problému funguje a řešení lze najít na modaco.

OndraMaty
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: úte zář 29, 2009 16:14
Zařízení: Samsung i8000 Omnia 2

Problémy - Omnia II

Příspěvek od OndraMaty » stř pro 23, 2009 19:27

to Svestka: A kde přesně na modacu? Já jsem zkoušel několik možností a ani jedna nefungovala. Mohl bys pls hodit link?

marek Ťupa

Problémy - Omnia II

Příspěvek od marek Ťupa » sob pro 26, 2009 13:39

Dobrý den,

Prosím Vás o pomoc...
Dostal sem pod stromeček novou Omniu II od Sunysoftu a vše je okey.
Dneska ráno sem vypnul a znovu zapnul omniu a všechny mnou nainstalované aplikace/hry se nechtějí spustit.
Píše mi to hlášku soubor player nelze otevřít. buď není podepsaný důvěryhodným certifikátem, nebo jednu z jeho součástí nelze najít. Pokud problém přetrvá, zkuste tento soubor znovu nainstalovat nebo obnovit. A ikonka nezobrazuje danou aplikaci :( Zkoušel sem všechno přeinstalovat aplikace, nainstalovat je do telefonu místo na kartu a nic :( prosím pomoztre mi ...

\\Účet smazán kvůli duplicitnímu účtu Marek T. Pokud chceš změnit nick, tak kvůli tomu nemusíš zakládat nový účet, stačí napsat někomu z moderátorů a my ti nick bez problémů změníme. Farokh

marek Ťupa

Problémy - Omnia II

Příspěvek od marek Ťupa » sob pro 26, 2009 18:34

Děkuji to mě také napadlo, ale myslel sem, že by to byla poslední možnost...
Nemá s tím ještě někdo zkušenost ? Nebo nevíte si s tím někdo rady ?

Pokud by vám to pomohlo tak doplním, že hry/aplikace byly nainstalované na kartě a když po restartu zařízení zmizely,
zmizela i hudba a mé videa...

Poté když jsem nahrál hudbu a video z5 už bylo vše bez problémů. Bohužel problém s aplikacemi přetrval :(

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Problémy - Omnia II

Příspěvek od danri » sob pro 26, 2009 19:06

Taky se mi to už stalo. Nějaká aplikace přejmenuje cestu Paměťová karta třeba na Storage Card a pak je to problém. Nebo se mi taky stalo že jsem měl Omnii připojenou k PC jako USB Mass Storage a přitom jsem zkoušel nějaký program on ten program chtěl zapisovat na Paměťová karta, akorát když je Omnia připojena tak položka Paměťová karta zmizí, tak si jí ten program vytvořil jako složku už to bylo. Tak jsem vytáhl kartu a smazal tu novou složku Paměťová karta, dal zpátky kartu a bylo vše OK. Ale ne vždy to jde tak jednoduše. Raději udělat HR a vše znova nainstalovat. Lépe ho udělat teď když ho máš pár dní než když budeš mít už nainstalovaných a nastavených dost věcí.
Ale občas si udělej zálohu protože to určitě nebude poslední HR :-) Je to pak snadnější
Jo ty programy normálně fungovaly když jsem vlezl přímo do té složky kde jsou nainstalované a spustil přímo .exe soubor

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Svestka » sob pro 26, 2009 19:15

OndraMaty píše:to Svestka: A kde přesně na modacu? Já jsem zkoušel několik možností a ani jedna nefungovala. Mohl bys pls hodit link?
No problém je v tom, že já už sám nevím kde přesně to bylo, taky jsem vyzkoušel snad 3 nebo 4 verze než to začlo valit.

marek Ťupa

Problémy - Omnia II

Příspěvek od marek Ťupa » sob pro 26, 2009 19:31

Máte pravdu, když si to zpětně uvědomuji udělal sem tu samou chybu jako vy :).
Udělám tedy HW reset a pak už to snad bude okey :) Jen by mě ještě zajímalo jaký používáte program pro tu zálohu.

Gugiamara
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: sob pro 26, 2009 12:06
Zařízení: Sony Xperia Ray

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Gugiamara » sob pro 26, 2009 19:58

Zdravim, jsem cerstvy majitel Omnie 2 a vlastne vubec windows zarizeni. Az na par drobnosti jsem celkem spokojen, jedine 2 veci mi to nadseni trochu kazi... 1) lze nejak zrusit funkci, kdy se programy mezi sebou ,,rusi,, (priklad: zapnu operu a hned nato se mi ukonci facebook apod)? 2) lze sehnat nejaky icq klient, ve kterem pouzitelne funguje kineticke scrollovani? Predem diky za rady

Marek T.
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát pro 04, 2009 19:25
Zařízení: omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Marek T. » sob pro 26, 2009 20:13

To nevadí :) moc vám děkuji za pomoc

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Problémy - Omnia II

Příspěvek od danri » sob pro 26, 2009 21:26

Taky SPB Backup. Můžeš si vybrat co chceš zálohovat, nebo udělat full a pak si vybrat co chceš obnovit.
http://www.spbsoftwarehouse.com/pocketp ... re/backup/

Sedy
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte pro 29, 2009 14:17
Zařízení: Samsung Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Sedy » úte pro 29, 2009 14:36

Zdravím,
mám problém s GPS, instalace roběhla v pořádku a program funguje normálně, ale telefon mi nenajde žádné družice :( Nevíte někdo v čem by mohl být problém? Děkuji

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » stř pro 30, 2009 0:59

Sedy píše:Zdravím,
mám problém s GPS, instalace roběhla v pořádku a program funguje normálně, ale telefon mi nenajde žádné družice :( Nevíte někdo v čem by mohl být problém? Děkuji
Pokud jsi instaloval TT7 problém je tam. Musíš použít GPS Gate, nebo GPSModDriver. Jinak to nebude valit. Vůbec GPS se jižním sousedům Kim Čoing ila nepovedla. Mám nově HTC HD2 a to je jiná káva! 8-)

Zhouba
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: čtv pro 03, 2009 10:06
Zařízení: Lumia 1520

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Zhouba » stř pro 30, 2009 17:54

tím SPB jsem myslel, že jsem asi půl hodiny pátral, proč neslyším zvonění, když mne někdo volá. Postranní tlačítka totiž potom nastavují hlasitost pouze systémových zvuků, kdežto posuvník hlasitosti vyzvánění v SPB se musí nastavit sólo. :)

Uživatelský avatar
romiseklbc
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: pát zář 14, 2007 11:45
Zařízení: LG G3
Bydliště: Praha

Problémy - Omnia II

Příspěvek od romiseklbc » stř pro 30, 2009 18:21

Zhouba :
Aha. Tak to se u mě neděje. Teď jsem vyzkoušel a použiju-li postraní tlačítka a přepnu v sw od samsungu, pro ovládání hlasitosti na zvonění, pak mi postraní tlačítka fungují na zvýšení či snížení hlasitosti vyzvánění. Tedy používám software dodaný s telefonem od Samsungu jako k ovládání hlasitosti, wifi apod. Jediné, co jsem si dokoupil, byl právě Mobile Shell a nemám s ním od začátku problém.
Tak pro jistotu jsem se ještě koukl teď do Mobile Shellu, a jak změním hlasitost zvonění postraním tlačítkem, Mobile Shell na to normálně reaguje a naopak. Změním-li hlasitost v Mobile Shell, ovladač hlasitosti od Samsungu mění hlasitost taky. Tedy, je to spárované.
Tam bude zrada spíše v jiném software. Co jsem někde četl, (ale nebít mě, už nevím předně na jakém serveru :P) , tak problém vyzvánění způsobuje např. software pro Kontakty, jako třeba Resco Contact manager, Sunnysoft Contacts apod. a nejen on. Ale s tím opravdu žádné zkušenosti nemám. Používám nyní kontakty od Mobile Shellu, hlavně kvůli synchronizaci s Facebookem a jsem celkem spokojen.
Každopádně bych asi před HR odinstalovával aplikace a zkoušel vyzvánění, tak abych zjistil, co to dělá :-)

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti