Problémy - Omnia II

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mcm59 » stř zář 09, 2009 22:19

zackon: Konkrétně teeter je hra určená pro HTC. Její zástupce odkazuje do složky \Windows, kde byla hra původně umístěná v HTC. Najdi si ve File Manageru (česky nevím co tam máš - Průzkumník?) nainstalovanou hru na kartě a spusť Labyrinth.exe. Když nepůjde máš smůlu.

mike-biker: Jak se vůbec jmenuje složka karty? Je to "Storage Card" nebo jinak, což by vysvětlovalo problemy s SPB Backup. Tady je odkaz na přejmenování karty: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=251760

pro štouraly: Když si přejmenujete kartu, tak vám nebudou fungovat zástupci kteří na ni směřují!!!! Nebo navigace nenajde mapy.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » čtv zář 10, 2009 0:09

Mám tam správný název a tím to není. V Xperii to funguje perfektně. Nenabídne mi to ani jinou možnost. Prostě objeví se Složka \My Documents a šmitec. :-(
EDIT: Tak po několikerém klikání na zašedlé políčko tam najednou skočila nabídka. :-) Je to nějaký bug, ptz. to takhle zlobí ještě v jednom programu.
EDIT2: Tak koukám jako blázen. Když na klávesnici zmáčknu "M", vyskočí nabídka My Documents, když "S" tak Storage Card a teprve když zadám "<", tak mohu vybrat z tree tu správnou složku. Kdybych neměl Xperii a tam jsem nevěděl, jak je označený prvním znakem vlastní výběr, tak jsem v háji. Je to bug jako prase. :evil: . Docela bych rád, kdyby to někdo zkusil. :idea: Spb Backup je trial 15 dní. ;-)

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Problémy - Omnia II

Příspěvek od KVARK » ned zář 13, 2009 10:06

I když jsem si celou tuto diskuzi pročetl, pořád v tom mám zmatek. :smt017
Lze tedy instalovat programy a hry do 8GB interní paměti, nebo ne?

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Svestka » ned zář 13, 2009 10:35

Ano toto je možné ale existují programy , které vyžadují konkrétní umístění a tam může nastat problém.

Georgeee
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob zář 26, 2009 13:07
Zařízení: momentálně bez mobilu (Nokia 3310)

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Georgeee » sob zář 26, 2009 19:40

to mike-biker: chci se zeptat, jak jsi nainstaloval TomToma... me se nainstaloval na cecko, nedal mi pri onstalaci vubec na vyber. a kdyz jsem mapy nakopiroval do main storage (ta osmigigova pamet) tomotom je nevidi. Zkousel jsem i tomtoma prekopirovat do mainstorage, aby mel ty mapy jakoby usebe, ale to se tomtom nespusti a pise ze ma malo pameti... tak nevim.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » sob zář 26, 2009 21:47

TomTom se musí instalovat do vnitřní paměti. Ani ti nedovolí do My Storage, nebo na kartu. Mapy musíš mít buď v rootu karty, nebo v Adresáři My Documents. ;-)

Georgeee
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob zář 26, 2009 13:07
Zařízení: momentálně bez mobilu (Nokia 3310)

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Georgeee » ned zář 27, 2009 11:20

takže v Rootu paměťovky, popř ve složce My Documents musí bejt plácnu složka Eastern_Europe_825_2159 (narychlo jsem potřeboval malou mapu na vyzkoušení)... A jak je to s hlasama? ve složce Voices, která bude taky v rootu karty nebo My Documents?
mj. složka My Documents je ten stomegabajtovej oddíl? tam se asi žádný mapy nevejdou.. Dostanu teda mapy do tý osmigigový vnitřní paměti nebo je potřeba vždycky paměťovka? myslim tim ted konkretne u tomtoma..

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » ned zář 27, 2009 12:18

takže takto:

Ve Složce My Storage, nebo Storage Card založíš posložku My Documents. Takže např takto:
Storage Card\My Documents\Europe_blablabla.
Hlasy se samozřejmě dávají do Složky: Program Files\Navigator\Voices :wink:

Georgeee
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob zář 26, 2009 13:07
Zařízení: momentálně bez mobilu (Nokia 3310)

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Georgeee » ned zář 27, 2009 23:58

Tak mám teď závažnější problém než hry... mapy i zvuky jsme sice v TomTomovi rozchodil, ale prostě nechytá vůbec GPS signál. zkoušel jsem různý nastavení (vestavěné GPS, NMEA přijímač, různý COM porty), ale prostě nic... Jak to máš mike-bikere nastavený?

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » pon zář 28, 2009 9:36

TomTom bez GPS Gate nerozchodíš! Sice čumím, věděli to i u Omnie, zase to nepořešili. Musíš si stáhnout např zde:

http://gpsgate.com/index.php?id=7. Pak už jen nastavení - nejlépe podle tohoto videa:

http://www.youtube.com/watch?v=HiVP9aNO7t8

Takže v Omnii budeš mít v nastavení GPS:
Program port 0, Hardware port 9, Baud Rate 4800, Manage automatically. Nezapomeň si stáhnout:
General settings > GPS > XTRA > Download data - pro rychlejší fixaci satalitů.

Nastavení GPS Gate:
Input: COM0, Close when idle a Close input on power off (jinak ti to vymlátí baterku) - takto nastavené se brána otevře při spuštění TT a zavře po zavření TT! :idea:
Output: Virtual COM6
Advanced: Active + Start gate after SR - je rezidentně zavedená v programu, ale bloklý vstup. Ten se právě spuštěním TT7 odblokuje. ;-)
100% ně funkční!!!

Jinak Svestka má pravdu, že iGO toto nepotřebuje, ale např. na Google Maps s podporou satelitů potřebuješ GPS Gate taky. Halt se Samsung rozhodl, že to trochu zkomplikuje!

Deathman
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv říj 15, 2009 18:23
Zařízení: Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Deathman » pát říj 16, 2009 9:01

mě hodně vadí že pokud vypnu systémové zvuky,přepnu na vibrace nebo zvuky,tak to samé se automaticky nastaví i pro vyzvánění,co to s tím má sakra společného,proč to není oddělené?taky když potřebuju třeba v tcpmp zvýšit hlasitost postraníma tlačítkama tak se tam objeví to menu hlasitostí,a pozastaví se přehrávání,je to hrozně otravný.při vibrování rezonuje celej zadní kryt a sou strašně hlasité.měl sem před tím i8910 HD se symbianem a tam je to se zvukama teda daleko vychytanější.vím ale že u wm se dá skoro všechno vyřešit buď úpravou registrů nebo nějakým programem.může někdo zkušenější poradit prosím?taky třeba tohle video:
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... copter.mp4" onclick="window.open(this.href);return false;
se mi přes tcpmp seká i na directdraw,pokud dam gdi tak už to skoro nejede.přitom HD to zvládla bez problémů a to má o 200MHz slabší procík...
zatím sem teda mírně rozčarován...

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Nolf » pát říj 16, 2009 9:12

No s tímto mě napadá otázka - u Diamonda když jsem ztlumil jen systémové zvuky, tak nehráli sms a kalendář kdežto hovory ano. Tak to potřebuji v noci. U Omnie to nejde rozdělit ? Nebo má nějaké profily ?

Edit:

nebo jedině použít prográmek G - profile

http://www.ageye.de/index.php?s=gprofile/about" onclick="window.open(this.href);return false;

\\ Nedávej odkazy do CODE. Farokh

Deathman
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv říj 15, 2009 18:23
Zařízení: Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Deathman » pát říj 16, 2009 10:10

taky mi vadí že když příde sms,tak se na chvilku objeví na displeji(takže si jí může kdokoli přečíst),za chviličku zmizí a nahoře v liště se ukáže malá obálka,který si nemusim všimnout.když stihnu kliknout na tu zprávu tak bych počítal že se zobrazí klasicky v editoru zpráv,ale nestane se nic.navíc když je třeba ještě zaplí bluetooth tak se ani ta ikonka zprávy v liště neobjeví,ale sloučí se spolu s bt do bublinky a až když na ní kliknu tak teprv zjistim co mam za nový události.to je prostě hrozně složitý...nemá někdo potuchy jak je to u wm6.5?nebo jestli vůbec řeší některý z těch problémů co mam.abych věděl jestli se vyplatí upgrade

edit:další problém.mám nastavenou hlasitost vyzvánění na plno.ale když mi někdo zavolá tak to nejdřív tak 2 vteřiny hraje potichu a pak se to jakoby přepne a rozeřve,nikde v nastavení to nelze změnit.ach jo,už mě ten ten začíná štvát
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RE: Zobrazování obsahu nově příchozích SMS na displayi zamezíš jednoduše tak, že půjdeš do nastavení Start-->Settings-->System-->Sounds & Notifications-->Notifications, vybereš položku 'Messaging:New text message' a zrušíš označení položky 'Display message on screen'.

Farokh

Joe1
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte lis 10, 2009 13:38
Zařízení: Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Joe1 » úte lis 10, 2009 13:58

Zdravim. Asi před 14 dny jsem si pořidil Omnii II s WM 6.5. Vše funguje tak jak jak má, ale mám problém s podsvícením. Jde o to, že pokud nechám telefon v klidu, podsvícení se pouze ztlumí, ale nevypne se. Podsvícení jde vypnout jen uspávacím tlačítkem. Zkoušel jsem všechno možný, ale v nastavení tel. to není. Má někdo ten samý problém? Popřípadě podařilo se to někomu vyřešit?

chrepet
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř říj 21, 2009 13:10
Zařízení: Samsung i8000 Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od chrepet » úte lis 10, 2009 19:11

Já mam sice 6,1, ale mnělo by to být stejné: Nastavení /Obecné nastavení /Napájení / Napájení z baterie / Vypnout podsvícení a můžeš si vybrat i čas :wink:

Joe1
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte lis 10, 2009 13:38
Zařízení: Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Joe1 » úte lis 10, 2009 21:33

V nastavení to není, vše je nastaveno tak jak ma být. Vypnout podsvícení 30 s, vypnout zařízení po 1 minutě, displej svítí pořád. Jak jsem psal, podsvícení vypnu pouze tlačítkem. Další věc je když mi přijde SMSka nebo mám zmeškaný hovor tak mi bude displej svítit klidně celou noc.

mvp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: pát úno 09, 2007 14:32
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mvp » stř lis 11, 2009 20:24

co tam mas za rom . problem bude tam

Joe1
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte lis 10, 2009 13:38
Zařízení: Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Joe1 » stř lis 11, 2009 20:46

mám nově přehranou I8000NXXIJ9, ale je to pořád stejný, podsvícení se samo nevypne

mvp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: pát úno 09, 2007 14:32
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mvp » stř lis 11, 2009 21:15

hmm,tak pokud tam nemas nainstalovany nejaky program ktery to nastaveni takhle mrvi tak to vrat ...... kde jsi to kupoval ?

Joe1
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte lis 10, 2009 13:38
Zařízení: Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Joe1 » stř lis 11, 2009 21:26

telefon jsem koupil v Mobildicku

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů