Problémy - Omnia II

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
aris
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob pro 12, 2009 20:58
Zařízení: samsung omnia II (i8000)

Problémy - Omnia II

Příspěvek od aris » pon bře 01, 2010 16:01

ahoj

stretli ste sa uz s problemom v aplikacii AccuWeather?

pri pokuse o aktualizaciu pocasia vypise chybovu hlasku: The Weather XML is unavailable.

desperadosx
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned lis 15, 2009 21:01
Zařízení: Samsung Jet

Problémy - Omnia II

Příspěvek od desperadosx » stř bře 03, 2010 19:19

Chci se zeptat.Dnes mi mobil sám svévolně vypnul. Následně nešel nijak normálně zapnout.Tlačítko nereagovalo. Musel jsem vytáhnout baterii a potom zpětně už mobil nastartoval. Vše se zdálo OK, ale zjistil jsem , že se nedá zapnout WIFI. Teda softwarově to jakoby šlo, ale hardwarově nic.Nenašlo ani jeden přístupový bod.(mám domácí WIFI). Nepomohl ani další restart, ani reset pod zadním krytem. Poslední možnost mě napadla, použít možnost (mám SPB Shell 3 ) a tam je tlačítko , "měkký reset". Teprve poté vše naběhlo do normálu , myslím s tou WIFI. Tak co myslíte, jsou to vrtochy windows , nebo mám mít obavu , že chyba bude v mobilu? Mám ho cca asi 1 týden. Je to první anomálie, co jsem zaregistroval.

Edit: jak říká kolega podemnou, taky mám program SPB Wireless monitor. Mohl by tento soft na to mít vliv, že jako odpojí wifi hardware (tak že zmizí z nabídky)

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Problémy - Omnia II

Příspěvek od barberry.pha » stř bře 03, 2010 19:55

mi se zase zacalo stavat ze mi wifi pripojeni zmizi s nabidky kde je bluetooth,telefon,letadlo ... a kdyz najedu do nastavani tak mi to najde domaci sit ale nespusti se,pomuze az soft reset ... takze me todocela stve kdhz uz mam doma nove wifi ze to takhle obcas blbne ... kdybyste vedeli co s tim budu rad,

edit
jeste zkusim odinstalovat jeden program ktery jsem nedavno nahral jestli to nedela a za par dni uvidim :)

George99
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: úte úno 16, 2010 21:39
Zařízení: LG G3 / Sony Xperia Z

Problémy - Omnia II

Příspěvek od George99 » pát bře 05, 2010 11:42

Ahoj,

neustále mám v seznamu SW pro odebrání i programy, které jsem dávno odinstaloval:

Navigon
Yrgo
netDrg TCPMP

Vymazal jsem vše i z registrů, když dám ale odebrat, tak to chvíli chroustá, pak to řekne, že program nebyl zcela odbrán a jestli ho chci odstranit ze seznamu - dám ano a je v seznamu zpátky... Nevíte, co s tím?

Díky, George

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od sh.a.rk » pát bře 05, 2010 15:28

add odebrane programy: ked sa ti to nepodari odinstalovat sdandartne pouzi skttools ten ti to
urcite odinstaluje . Tieto problemy byvaju vtedy ak nejaka cast programu bezi na pozadi
a odinstalator ju nevie ukoncit. Druha moznost pouzit nudzovy mod a v kombinacii s skt.
add wifi: na 99% software zalezitost - robi to nejaky nainstalovany program (kebyze v momente ked mas problem s wifi obnovis nejaku
starsiu zalohu tak ti wifi pojde).

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Problémy - Omnia II

Příspěvek od barberry.pha » sob bře 06, 2010 7:35

tak s tou wifi mi to delal soft na ukazovani stavu baterky,tak sel pryc a od ty doby je klid ;) zapomnel jsem ze jsem ho instaloval ale pak mi doslo ;)

desperadosx
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned lis 15, 2009 21:01
Zařízení: Samsung Jet

Problémy - Omnia II

Příspěvek od desperadosx » sob bře 06, 2010 11:46

Takže jak jsem psal , že se mi odpojila WIFI a následně nešla zapnout, nepomohl ani restart ani měkký reset , tak jsem udělal hard reset a zařízení nahodil do továrního nastavení.Od té doby zatím dobrý. Co se mi ale zase stalo, tak někdy , když nahrávám probíhající hovor, tak po chvilce začne mobil , jakoby hrčet (něco jako zpětná vazba) či co to je a druhá strana mě neslyší do doby , než nahrávání zase vypnu.Stává se to někomu.
A poslední dotaz, nejde nějak rozlišit - rozčlenit, prohlížení obrázků v mobilu? O co mi jde , jde o to že když spustím prohlížení fotek - obrázků, tak se mi zároveň v knihovně zobrazí 100000 obrázků např z navigace, programů na kartě ... atd..Takže než najdu nějakou fotku , je to doba.

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Vitezslav2 » sob bře 06, 2010 11:57

Prohlížej fotky ve správci souborů nebo v průzkumníku.Tam si je taky můžeš řadit do jednotlivých složek.

George99
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: úte úno 16, 2010 21:39
Zařízení: LG G3 / Sony Xperia Z

Problémy - Omnia II

Příspěvek od George99 » sob bře 06, 2010 13:11

2 sh.a.rk: Díky, pomohlo to, v SK Tools je přímo nástroj na tyhle neodinstalovatelné věci :grin: George

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od sh.a.rk » sob bře 06, 2010 15:18

@desperadosx skus napr. resco photo manager.

CZ_Iceman
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: úte úno 02, 2010 15:25
Zařízení: Samsung Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od CZ_Iceman » pon bře 08, 2010 22:16

Ahoj,
Dneska jsem pustil kamaradovi HD2 a koupil jsi Omnii II. Ted resim problem v telefonnim seznamu.
Pokud si pridam do "oblibenych" nejake kontakty, tak do zavreni seznamu kontaktu je vse ok a kontakty jsou pekne setrizene. Ovsem kdyz si chcu treba za chvilku nejaky kontakt vybrat, tak po kliknuti v seznamu na oblibene jsou vsechny kontakty "jeden pres druhy" a tim padem nejdou vybrat. Setkal se uz nekdo s timto problemem ?
Diky
Marek

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Problémy - Omnia II

Příspěvek od barberry.pha » úte bře 09, 2010 8:42

jenom se zeptam kde v telefonim seznamu mas slozku "oblibene" ?
kontakty se mi radi podle prijmeni jak maji :)
a pokud je mam rozdeleny do katergorii tak v tom taky zadny problem nemam ....
nejak jsem nenasel do jakych oblibenych myslis to je pridavat ...
pokud sis kontakty pridaval z nejakyho jinyho seznamu tak zalezi jak jsou zadany ...
omniia radi kontakty prvne podle prijmeni (pokud je prijmeni zadano) jinak to podle abecedy podle jmena .. takze pokud u nejakyho kontaktu mas jmeno i prijmeni tak ti muze zaradit jinam nez si byl zvykly s jinyho founu ...

Zhouba
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: čtv pro 03, 2009 10:06
Zařízení: Lumia 1520

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Zhouba » úte bře 09, 2010 11:39

Telefonní seznam vestavěný řadí podle abecedy a dokonce správně česky. SPB Shell řadí česky psaná příjmení taky správně, ale na konci telefonního seznamu, tedy Zahrádka a za ním Čermák ... :-(

CZ_Iceman
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: úte úno 02, 2010 15:25
Zařízení: Samsung Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od CZ_Iceman » úte bře 09, 2010 12:01

Asi jsem to blbe popsal...
Takze kdyz na "hlavni strance" tapnu vpravo dole na pravy roh = Telefonni seznam. Otevre se mi telefonni seznam a nahore jsou 3 "ikony" kategorii:
1,Telefonni seznam
2,Kategorie
3,Oblibene - a prave tam mam vyse zminovany problem.

Jinak kontakty jsou obnovene za pomoci Microsoft Myphone (puvodne vytvorene na HTC HD-2). Metadata, ktere pridavalo do poznamky kontaktu HTC jsem odstranil a tak se jedna dle meho nazoru o standardni seznam kontaktu.


No a dalsi problem mam s QIPem. Na vseh predeslych HTC mi fachcil az na mal detaily vyborne. Bohuzel na Omnii vzdy casem padne (vetsinou staci pustit operu a Qip padne na usta..) Potreboval bych nejakeho overeneho jabber klienta co fici spolehlive na Omnii.
Uvazoval jsem jeste jestli by nebyl dostupny nejaky upgrade ROM tak jak jsem byl zvykly s HTC a tim by se trable snad vyresily. Kde bych se mohl podivat po upgradu (jestli je tedey k dipozici). V Samsungu jsem se jeste nezorientoval.
Stavajici verzi mam:
PDA:I8000NXXIL5
CSC:I8000VDCIL5

Jinak jsem s pristrojem celkem spokojeny (az na strasne pomaly fix GPS)a pokud se vyresi tydle trable tak by to bylo supr.
Predem diky za pomoc
Marek

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od sh.a.rk » úte bře 09, 2010 17:06

neviem co myslis pomaly fix gps ,ale mne za min aj s fixom je gps signal nabehnuty
ja pouzivam pigeon a je celkom stabilny
rom jesto na modacu - teraz napr. jedna co ma cez 100mb volnej Ram. tebe programy
pravdepodobne padaju pre nedostatok ram

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Iceman111 » úte bře 09, 2010 17:34

No vzhledem k tomu co jsi napsal mas rom PDA:I8000NXXIL5, tudis firmware z prosince.Nejnovejsi by mela byt z února. Daval jsem si ji asi pred tydnem a zatim jede uplne v pohode. Da se stahnout na modaco. http://www.modaco.com/content/i8000-omn ... b-10-roms/" onclick="window.open(this.href);return false; Je to ta uplne dole 12.Feb.10 - i8000XXJB1. A musis stahnout vsech 9 odkazu ,ma to asi 667mb. Je v tom vse potrebne k prehrati.
Navod.
A) Nainstalovat SAMSUNG Modem 4.34
B) Ověřit není-li telefon připojeny k PC jak je třeba ho ODPOJIT
C) VYPNOUT telefon UPLNĚ
D) Spustit OCTAN
E) V octanu nastavit
1) EBOOT nastav soubor Eboot_I8000NXXJB1 HW_40.eb0
2) Nastav jazyk
3) MultiCSC - Pro CZ je to CSC_I8000NXXJB1.CSC
4) Češtinu nastav - je to I8000XCSJB1.csc
5) MuviNAND - PDA I8000NXXJB1.HW_40MTS
6) Phone - nastav Phone_I8000XXJB1.bin
7) klik na DETECT tlacitko
8) Připojit VYPNUTY telefon s PC přes USB kabel
9) Jak OCTAN detekne telefon potom klik na START DOWNLOADING
Počkat jak to všechno proběhne (všechno je napsane jak v OCTANe tak na Omnii a trvá to cca 10 min)
Po restartu a jak na obrazovce naskočí kalibrace odpoj a můžeš nastavovat instalovat atd.

Delal jsem to na Viste a poprve po zmacknuti Detect se to hryzlo, tak jsem ukoncil pres spravce programu a udelal cely postup znova a napodruhe se to chytlo a jelo v pohode.
00050.jpg
(234.33 KiB) Staženo 2 x


Navod na flesovani byl prevzat od autora Harmona z fora http://www.i8000.cz/viewforum.php?f=47& ... 5206d7c6eb" onclick="window.open(this.href);return false;
Nedekovat mne zasluhy jsou jinde.

Prehled rom
05.Oct.09 - i8000NXXIJ1
15.Oct.09 - i8000NXXIJ3
25.Oct.09 - i8000NXXIJ9
01.Nov.09 - i8000NXXIK5
21.DEC.09 - i8000NXXIL5
2010
25.JAN.10 - i8000NXXJA5
12.Feb.10 - i8000NXXJB1

desperadosx
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned lis 15, 2009 21:01
Zařízení: Samsung Jet

Problémy - Omnia II

Příspěvek od desperadosx » úte bře 09, 2010 18:20

A nemohl by jsi tu ROMku hodit někam jinam než je rapidshare. To je stahování pro mě na týden. Co třeba Ulož.to ?Díky

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Iceman111 » úte bře 09, 2010 18:22

Bohužel priteli dal jsem odkaz kde romka je, ja jsem ji tam však nedal. Sorry

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Problémy - Omnia II

Příspěvek od barberry.pha » úte bře 09, 2010 19:38

tak podle popisu mam romku z rijna :( pres pc studio to asi aktualizovat nejde co? nebo mi to alespon pise ze neni co aktualizovat
je tam nejaky znatelny rozdil v tech romkach?
jinak diky za navod, jestli se ktomu odhodlam takalespon vim jak postupovat ;)

Iceman111
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon úno 01, 2010 11:44
Zařízení: Sony Xperia L

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Iceman111 » úte bře 09, 2010 20:54

Rozdil mezi nejnovejsi rom a tou co jsem mel ,je v tom ze stara mi celkem casto mrzla.Takze pro me rozdil urcite je. A musim rict ze tato (zatim ) OK. A pribylo mi 5 mega Ram,ale to neni nijak velka zmena. Jeste je tedy jinak usporadane menu nastaveni, takze trochu nezvyk. Nekteri na forech pisou rychlejsi stabilnejsi. Takze volba na kazdem, ale z meho pohledu cim novejsi tim vychytanejsi (jen muj nazor).

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů