Problémy - Omnia II

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od zackon » ned srp 30, 2009 19:49

Takže přicházím s prvními problémy s omnii II...
1)Není tam jejich zminovaný 3,7 palců displej,ale 3,5 je naprosto stejný s iphonem,touch hd bylo mnohem mnohem větší
2)Nejde mi v opeře mačkat na odkazi,třeba na seznamu nemůžu si přečíst žádný článek
3)Nelíbí se mi,tak jako u omnie 1,že nedali vnitřní stylus...ať tam dají jakékoliv prostředí v určitých místech prostě potřeba je a zavěšený mě pěkně s*r*,ťuká do displeje a už mi to tam udělalo škrábanec...ach jo ať už přijde LEO
4)Při zhasnutí displeje mi nepřehrává hudba...svítí dispej hudba hraje,zhasne hudba přestane....oblokovacím tlačítkem zapnu displej a hudba se rozehraje od sekundy,kde skončila,co s tím?
To je zatím tak všechno co bych vytknul...

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Svestka » pon srp 31, 2009 12:37

No zackone máš to nějaké divné vážně, ty problémy co si psal i jinde atd. je to už nějaké podezřelé co ti to vůbec prodali. Na videích jde vidět jak je práce s internetem vpohodě a to včetně klikání na odkazy. Displej má 3,7" a to určitě, 3,5" má B7610. Schválně si zkus uhlopříčku změřit pravítkem měla by mít téměř 9,4mm. To, že není stylus v těle se vědělo předem a není to problém ale fakt, je jasné, že to vadit může ale není to problém přístroje. Co se týká toho zhasnutí displeje tak možná půjde někde nastavit akce po zhasnutí displeje buď v tom programu nebo někde v nastavení ale to už musí říct někdo kdo tento přístroj má.

pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 419
Registrován: pát čer 20, 2008 9:01
Zařízení: Galaxy S4
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od pk » pon srp 31, 2009 12:41

Problem je ze ked zhasne displej prejde telefon do stanby alebo ako to nazvat. Cize vsetko vypne okrem gsm modulu. To je vseobecna vada vsetkych WM zariadeni. Neni to len na omnii. Takze hudba prehravat nepojde vtedy. Jedine ze si nastavis nech sa ti nevypina a nejako softverovo vypnes len cisto displej. Co sa tyka tej opery to je nejake divne.. skus si stiahnut inu verziu. A k displeju no comment :lol:

edit: na poskriabanie displeja je jedina moznost :) kup si foliu kvalitnu..

Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od zackon » pon srp 31, 2009 15:18

Má 9,4mm ale iphone má 9mm což zas tak velkej rozdíl není...přehrávač jsem vyřešil nahrál jsem tam vlastní a jede to v pohodě...
K tomu stylusu,bral jsem to podle B7610 tam dali vnitřní stylus..v samsungu si myslí že když přidají klávesnici,že je najednou hodně potřeba
ALE abych jenom nenadával tak musím říct,že jsem zatím nejvíc spokojenej ze všech WM co jsem měl(bylo jich hodně)
Zatím mám k samsungu jenom iPhone,ale hodlám jít ještě do uniho,nebo HTC touch pro(ty už jsem měl)
Jinak k mím problémům,s tím stylusem to bylo fakt tou fólií

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Svestka » pon srp 31, 2009 15:57

Co se týče těch rozměrů displeje tak říkáš to zas takový rozdíl není, vška není a rozdíl v uhlopříčce HD a Omnie II je 2,6 mm (pokud zaokrouhlím na desetiny mm) a tam jsi tvrdil, že je rozdíl obrovský. Je nutné si uvědomit, že displeje se liší pouze o pár desetin palce (až na výjimky) což je opravdu docela mizivý rozdíl.

Ještě k tomu stylusu, nedát stylus dovnitř je opravdu kravina nikdy to vevnitř není napěchované tak, aby se tam dírka pro stylus nevešla nadruhou stranu tím chtěl samsung pravděpodobně více zdůraznit, že se jedná o přístroj ovládatelný pouze prstem.

mvp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: pát úno 09, 2007 14:32
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mvp » sob zář 05, 2009 7:03

pk píše:Problem je ze ked zhasne displej prejde telefon do stanby alebo ako to nazvat. Cize vsetko vypne okrem gsm modulu ...
To je celkem ptakovina - jedina vada je jako obvykle mezi displayem a uzivatelem :-D Zhasinani podsviceni a veskere funkce doteku ci macknuti tlacitek nastavujes v programu - v prehravaci . Nastavujes i cas zhasnuti displaye , vypnuti programu - proste co je potreba . Idealni je nechat vypnout podsviceni a aktivovat HW tlacitka na ovladani prehravace . Staci nsatavit , nastaveni je aktivni pouze pri spustenem prehravaci , pri shozeni na pozadi , nebo vypnuti bezi samozrejme v rezimu pristroje . Kvalitnich prehravacu je dost (Conduits Pocket Player , Pocket Music Player atd....)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » sob zář 05, 2009 10:46

Mě i vestavěné hrají na pozadí naprosto bez problémů. Od toho taky konečně jsou, ne? :grin:

mvp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: pát úno 09, 2007 14:32
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mvp » sob zář 05, 2009 11:38

Ten v Omnii je relativne povedeny , ale pouzit se moc neda , ackoliv stacilo by aby si umel uplne obycejne otevrit soubor a ne si prohledavat celou pamet a vyhledavat 20GB muziky nebo videa a udelat v tom akorat bordel . Jinak je docela dobry ....

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » sob zář 05, 2009 12:45

Možná to pořeší v příštím firmu, ale já stejně používám Core Player. 8-)

mvp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: pát úno 09, 2007 14:32
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mvp » sob zář 05, 2009 12:53

CorePlayer na Omnii je bida , co se tyce videa s nejakeho duvodu si moc s necim nerozumi a video prehrava o cca 70% hure nezli starsi TCMP , (dalsi nedostatek samozrejme je absence podpory titulku a AAC formatu ) nebo vestaveny prehravac . Na hudbu neni zas moc dobre vybaveny , mnohem lepsi reseni je PocketMusicPlayer nebo Conduicts Pocket Player . CorePlayer je vyborny - jedine reseni pro HTC s Quallcomem kde je schopny prehrat alespon trochu slusne video diky specialnimu kodeku . Pro non Quallcom ztraci vyznam .

Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od zackon » úte zář 08, 2009 15:43

tak přícházím s další otázkou.... jak nainstalovat nějaké aplikace...když dám moje úložiště tak mi to nejede,když dám pam.kartu taky mě nejede,ale ve zařízení, ta aplikace jede..ale tam není dost místa..jak to udělat?

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » úte zář 08, 2009 15:49

A kolik jsi tam nainstaloval věcí? Já na C: instaluju jenom aplikace, ostatní mám na kartě, nebo My Storage. Místa mám hodně. Jestli jsi to zaplácal nějakou hudbou, nebo filmama, nebo jsi tam narval desítky aplikací, tak holt budeš muset něco odinstalovat. :idea:

Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od zackon » úte zář 08, 2009 16:11

filmy mám na kartě a na moje úložiště(my storage)-na těhle dvou mi nejdou hry spustit....nainstaloval jsem skype icq a ted jsem tam chtěl dát nějaký hry(asi 10) a po druhé hře mě to v zařízení hlásí nedostatek paměti, to nechápu jak se tam pak vleze např navigace..

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » stř zář 09, 2009 16:28

Omnia 2 je specifická tím, že má My Storage - což je vnitřní pamět a v její části je paměť RAM. Určitě by to šlo "pošéfovat" v registrech. Já mám zase problém, že jako úložiště pro Spb Backup nelze dát nic jiného než My Documents v RAM. Takže to musím růčo přehodit na kartu. Obnova je bez problémů. Taky se musím pohrabat v registrech, aby mi to nabídlo možnost volby! Standartně ve WM 6.1 to jde. Uvidíme na WM 6.5? :?:

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Svestka » stř zář 09, 2009 16:39

Počkej mike mohl by jsi prosím upřesnít jak to je s tou pamětí, asi to chápu ale příjde mi to divné. To těch 8GB vnitřní paměti co má využívá i jako RAM paměť? To je přece blbost ale já to tak pochopil z toho co jsi napsal.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Problémy - Omnia II

Příspěvek od mike-biker » stř zář 09, 2009 18:16

RAM je 256MB. Main Storage je 512MB. A součástí vnitřní paměti je Main Storage + My Storage. Při formátování se obě smáznou. Sry za zmatek, data se pochopitelně ukládají na Main. RAM je mimo! Ta součástí pochopitelně být nemůže - to je opravdu blbost. Programy se pochopitelně ukládají na Main, což je jakási obdoba C: na PC.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Svestka » stř zář 09, 2009 18:47

Jasně zas tak do podrobna jsi to nemusel ale děkuji za objasnění. Z hlediska použitelnosti ale nevidím jedinou výhodu takto rozdělené paměti, nebo jsem něco přehlídl? Rád se nechám poučit, zvlášť co se týká omnií, jelikož jak je z mého profilu jasné o B7610 mám velký zájem a jestli se jendá o Omnii II nebo Omnii PRO to je v tomto ohledu úplně fuk. Kdyby alepsoň při formátování si šlo vybrat, který oddíl se má naformátovat tak bych to viděl jako super věc ale takhle mi to docela ztrácí význam. Ještě jedno ujasnění prosím, je známo, že vnitřní paměť je 8GB, tudíž těch 8GB je tedy součet těch dvou "oddílů" main storage a my storage?

zert
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř zář 09, 2009 18:41
Zařízení: Samsung Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od zert » stř zář 09, 2009 18:53

Zackon ma pravdu, ja proste taky nespustim jedinej program nebo hru pokud ji nainstaluju jinam, nez do ty pidi pameti,kde jsou windowsy..
Kdyby nikdo vedel radu tak bych byl rad kdyby me poradil na icq:363860885 pac uz sem z toho fakt na nervy :(

-- doplnění předchozího příspěvku (stř zář 09, 2009 19:55) --
Svestka píše:... Ještě jedno ujasnění prosím, je známo, že vnitřní paměť je 8GB, tudíž těch 8GB je tedy součet těch dvou "oddílů" main storage a my storage?
Tech 8gb je jakoby na Dcku s nazvem moje uloziste a do toho taky nejde nic nainstalovat :/

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Svestka » stř zář 09, 2009 19:09

No určitě tam instalovat půjde, zkoušel jsi HR jestli nepomůže? Byl by od samsungu nesmysl dát tam tu paměť a aby se na ní nedalo nic instalovat a hlavně mike-biker píše, že mu to jde bez problému nebo v originále "ohne problem!" :)

zert
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř zář 09, 2009 18:41
Zařízení: Samsung Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od zert » stř zář 09, 2009 19:45

Takze priklad nainstaluji „FlashLite.cab“ do main pameti a ted instaluji hry, ktery jej vyzaduji napr. soccer touch 0,2 ci fruity 1,2 ci D•RAW 0.2.0 na pametovou kartu.Hry spoustim nejdou chybi jim tento program,ktery je nainstalovany v main pameti,pokud hry presunu do main pameti hry jdou.Dale me pak nefungoval emulator na dos,morhun,transport tycoon pokud nebyl v main pameti.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti