Omnia II se prodává v ČR

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od zackon » sob srp 29, 2009 0:21

Když ony zatím fólie nejsou

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob srp 29, 2009 7:36

jsou

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od ziminix » sob srp 29, 2009 11:13

Brando už má fólie v nabídce.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mike-biker » ned srp 30, 2009 12:40


Dasha
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv zář 03, 2009 13:24
Zařízení: sony ericsson

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Dasha » čtv zář 03, 2009 13:38

Nevíte, jestli se bude dovážet i bílá varianta?! Potřebuju jí... :-(

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » čtv zář 03, 2009 14:13

Piš jenom na jedno místo. Příspěvek ve stejném duchu jsi napsal i jinde a zbytečně tak zaneřáďuješ fórum.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mike-biker » čtv zář 03, 2009 18:42

Tak jsem se dneska dostal k tomu, že jsem nalepil folie Martin Fields. Koupil jsem dvě a jedna byla defektní - to se může stát. Druhá je na kraji nějak zamazaná od lepidla, sloupl jsem ji a to jsem neměl dělat. Brando šlo znovu krásně nalepit, tady asi že je to velká plocha, tak to vypadá hrozně. :evil: Tak jsem objednal osvědčené Brando! 8-)

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » čtv zář 03, 2009 18:50

Děkuji a asi nejen já, za tuto špatnou zkušenost alespoň vím co v budoucnu nekupovat.

P.s. Jak je na tom přiložená (popřípadě už nalepená) fólie z balení? Je nutné jí vymnit hned nebo se dá používat?

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od ziminix » čtv zář 03, 2009 20:25

Nevim, já jsem taky měl Martin Fields a přišly mi v pohodě, až na to, že jsou teda čiré, což s sebou nese typické vlastnosti, ale mezi čirými si myslím, že jsou opravdu velmi dobré. S nalepením nebyly žádné problémy a cena +- jak Brando.

Jinak osobně se mi nejvíce osvědčily BoxWave fólie, ale jsou o něco dražší než ostatní. Na druhou stranu jsou jediné, se kterými jsem nikdy neměl žádný problém, až teda na to, že na poslední zařízení už je neměli.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mike-biker » čtv zář 03, 2009 20:48

Zkusil jsem jí ještě jednou odlepit, pak jsem jí omyl jarovou vodou a opláchl + vysušil fénem. Je to lepší, ale marná sláva - jak se to nepodaří napoprvé, tak už to není ono. Chybka byla ty okraje od lepidla. :-( . Spíš to je smůla, jinak je všichni chválí. Ale až přijde Brando, tak porovnám. Brando má ochranu i z vnějšku, takže se odloupne spodek, přilepí a pak se sundá vršek. :idea: . Měl jsem vždy Brando a vždy naprostá spokojenost 8-)

Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od zackon » pát zář 04, 2009 6:59

Mike Biker:Neštve tě to,že sis koupil omnii II a za týden se začne prodávat u O2 omnia pro o 2000 levněji?

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » pát zář 04, 2009 7:48

Zackone to je trochu moc rýpavé nemyslíš? Mike-kiber jinde už psal, že Omnia II pro něj měla být jen přechodným zařízením na Omnia PRO ale po koupi a osahání byl spokojen na tolik, že prozatím nehodlal přejít, toť volná citace. To, že Omnia PRO bude levnější se vědělo hned při představení obou přístrojů takže s tím faktem jistě taky zařízení kupoval. Nechci za nikoho mluvit ale tohle mi příjde jako velice zvláštní otázka.

Uživatelský avatar
tomulinek
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř srp 19, 2009 15:23
Zařízení: Galaxy S3, Transformer, Xoom 3G

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od tomulinek » pát zář 04, 2009 7:52

@zackon: A to vycházíte z představy, že OmniaPRO je nutně lepší než Omnia II? O tom by se opravdu dalo diskutovat (a mnohde se o tom i zapáleně diskutuje). ;) Já bych smírně konstatoval, že jde o dvě různá zařízení, z nichž každé má svá pro a proti oproti druhému… (Třeba já stále čekám na Omnii II – byť OmniaPRO mi přijde sympatická, klávesnici pro větší displej a další vlastnosti obětuji rád. Stejně tak si dokážu představit, že pro někoho je hardwarová klávesnice lákadlem rozhodujícím…) ;)

EDIT: Kdybych nepsal souběžně se švestkou, ani bych býval nemusel psát extra… ;)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mike-biker » pát zář 04, 2009 8:12

Neštve mě to, já stejně u O2 nejsem. :tlem: . Omnia Pro vypadá velmi dobře. Ale mám Xperii s HW klávesnicí a tak mohu mít druhý přístroj bez. Pokud by ta klávesnice byla jako u HTC TP2, tak bych neváhal. Pro mě má Omnia 2 tyto nedostatky:

1) Stylus mohl být součástí. (Občas ho musím použít) :!:
2) Signalizační LED zmeškaných událostí a stavu baterie. Stojí to pár korun a vyplatí se!
3) Absence D-Padu, nebo alespoň 4 směrné tlačítko.
A pokud by tam byl 1GHz procesor a povedená klávesnice a lá HTC TP2, tak bych oželel i vyšší hmotnost a větší tloušťku. 8-)

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » pát zář 04, 2009 9:03

Tobě už se stalo, že ti nestačil takt 800MHz, že by jsi chtěl 1GHz ? Osobně si dovedu představit výhodu v dnešní době akorát při sledování videa ve velkým rozlišení.

pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 419
Registrován: pát čer 20, 2008 9:01
Zařízení: Galaxy S4
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od pk » pát zář 04, 2009 9:18

pockaj este rok - dva a budu urcite aj dvoj a stvor jadrove procesory do mobilov :) Len aby podla benchmarkov a skutocneho vykonu a sviznosti na tom nebol 800mhz samsung lepsi ako 1ghz snapdragon 8-)

Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od zackon » pát zář 04, 2009 9:59

Svestka píše:Zackone to je trochu moc rýpavé nemyslíš? Mike-kiber jinde už psal, že Omnia II pro něj měla být jen přechodným zařízením na Omnia PRO ale po koupi a osahání byl spokojen na tolik, že prozatím nehodlal přejít, toť volná citace. To, že Omnia PRO bude levnější se vědělo hned při představení obou přístrojů takže s tím faktem jistě taky zařízení kupoval. Nechci za nikoho mluvit ale tohle mi příjde jako velice zvláštní otázka.
Já jsem to rozhodně nemyslel jako rýpání já jen,že jsem si pořídil omnii II s tím,že jsem se dozvěděl že omnia pro bude až za 3 měsíce,ale kdybych věděl,že vyjde týden po tom co jsem si objednal omnii II tak bych ji nekupoval....

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » pát zář 04, 2009 11:05

zackon: Aha, tak už to chápu,.

pk: Taky mě to napadlo + při přepnutí v powermanageru z auto na max by se tuším měl procesor nataktovat až na 833MHz ale to jse četl na jedněch čínských strákách s předprodukční verzí na druhou stranu byla to největší recenze co jsem na internetu viděl jednalo se odhadem o 30 stránek. Na taktu ale v dnešní době ani tak nezáleží i když při porovnání přehrávání videa je na tom tuším snapdragon lépe. Co se týče dvoujádrových procesorů do pocket pc je nesmysl tam něco takového dávat ale výrobci už ukázali, že jim je to jedno a nacpou tam vše co bude papírově vypadat hezky. Aplikace nedokáži plně využí ani dnešní procesory natož nějaké superrychlé a navíc, vícevláknové aplikace (které mají hlavní využití vícejádrových procesorů) na pocket pc vpodstatě nejsou nebo pokud ano tak velmi zřídka. Mnohem více bych ocenil snižování spotřeby a zachování cca stejného výkonu jako má snapdragon.

Ještě se vrátím zpět k přehrávání videa, i kdyby komunikátor, který se holdám koupit uměl přehrávat fullHD (což neumí samozřejmě) tak bych takovýto film nesledoval, jelikož zkonvertovaný na rozumné rozlišení + rozumný bitrate mnohem méně zatíží procesor = déle mi komunikátor vydrží tyto filmy přehrávat a hlavně takovéto filmy by mi zabrali třeba i 8GB v paměťovce, zatímco stejný film by mi zabíral třeba 700MB v DIVx a rozdílnou kvalitu zobrazení by stejně nikdo na tak malé úhlopříčce pořádně ani nepoznal (beru ale kvalitní divx v rozumném rozlišení nikoli špatném).

Ještě dodám, že z neoficiálních zdrojů jsem si přečetl, že procesor S3C6410 by měl být bezproblému taktovatelný na 1GHz.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mike-biker » pát zář 04, 2009 12:24

To je nějaká blbost s tou cenou a nabídkou B7610 u O2. Že by stál míň jak stará Omnia i900? V E-shopu samozřejmě není a i 16mil. barev je u WM zajímavé. :tlem: :tlem: .

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » pát zář 04, 2009 12:52

No pozor! Pokud se jedná o specifikaci displeje tak ten má rozlišovací schopnost 16 miliónů barev ale WM tuto možnost prostě nevyužívá, je to ale dobré vědět, napříkald kdyby jsi chtěl čase třeba přeinstalovat WM na androind (čistě vypoteticky) nebo se může stát, že WM7 nějakým zázrakem bude podporovat 16 milonů barev. Takže, to že ti ty barvy všechny zařízení neukáže, neznamená, že to neumí. Cena se jistě bude pohybovat okolo 12K vždyď jak jsem psal cena omnie PRO měla být a také je menší, než u i8000 a Omnia II lze v oficiálních obchodech ČR (žaden šedý dovoz) předobjednat za cenu 13 100 Kč takže cena 12 000 u B7610 je úplně vpořádku. Cena Omnie i900 je teď okolo 9000Kč i méně, jestli se prodává někde dráhž tak to se ještě prodejce snaží doprodat o se dá za tuto cenu, než jí sníží. Jinak v komentech článku první dojmy Omnie PRO už se našel člověk, který ji z O2 údajně objednal (to, že v eshopu se hlásí jako nedostpná vím) takže uvidíme.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti