Omnia II se prodává v ČR

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » úte srp 18, 2009 20:52

Omnia II se konečně dostala i na prodejní pulty České republiky a eshop mobildick jej nabízí za 12 490.00 Kč bez DPH. Na webu ale uvádí, že není plátcem DPH tudíž nevím co si pod tímto představit respektive nechápu proč to zde vůbec píše. Chápu dobře, vzhledem k tomu, že neuvádí nikde cenu s DPH, mám vzít kalkulačku a vždycky zboží vynásobit 1,19? Příjde mi to trochu divné. :???:

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od ziminix » úte srp 18, 2009 21:04

Uvedené ceny jsou koncové. Telefony z tohoto obchodu jsou dovozové, ovšem jsou s ním dobré zkušenosti.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » úte srp 18, 2009 21:10

Ziminix: Koncové, tudíž bych já jako plátce DPH při koupi tohoto komunikátoru zaplatil jen onu částku? Příjde mi to nějaké divné, zaplatit o 2,500Kč méně než normálně jen tak.

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mcm59 » úte srp 18, 2009 21:39

Už jsem si tam chtěl taky něco objednat, ale co jsem si přečetl tohle (a jiné),tak mě to přešlo.
http://obchody.heureka.cz/mobildick-cz/recenze/

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » úte srp 18, 2009 22:27

Tak teď jsem na vážkách. Trochu jsem googlil a našlo se spíše více lidí, kteří tento eshop hájí, že jsou spokojeni a dokonce i při reklamaci byla reakce obchodu velice vstřícná ale pravda je, že se najdou i lidé, kteří z vlastních zkušeností odrazují od koupě a toho se docela bojím.

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mcm59 » úte srp 18, 2009 22:51

No jasně, nikdy nevíš kdo tu kritiku či chválu napsal, jestli konkurence nebo prodejce. Každopádně si ještě chvíĺi počkám a připlatím. Třeba tady:
http://www.obchod.cz/telefony-gps/samsung-i8000.html
nebo
http://www.abshop.cz/?Mode=Sti&StiId=26312

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od ziminix » úte srp 18, 2009 23:10

Se skoro každým obchodem jsou někdy problémy, to si nevyberete. Co se ale týče šedivek, tak je MobilDick jeden z nej.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » stř srp 19, 2009 9:46

Jasně, že se najde jen málo obchodů kde by alespoň pár lidí nebylo naštvaných z odmítlé reklamace a mnohdy si za to můžou sami ale nedokáží si to připustit tak začnou psát pomluvy ale na druhou stranu někdy je jednání při reklamaci opravdu otřesné.

mcm59: děkuji za odkazy, super ceny, to si taky připlatím raději těch 500 Kč čekal jsem vyšší cenu.

Uživatelský avatar
tomulinek
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř srp 19, 2009 15:23
Zařízení: Galaxy S3, Transformer, Xoom 3G

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od tomulinek » stř srp 19, 2009 15:29

S obchody v ČR a nabídkou Omnie II se roztrhl pytel – na skladě ale mají šedí dovozci, ofic. dovoz snad bude na začátku září, jak potvrzují i stránky Sunnysoftu.

Jinak, další fórum o novinkách a zkušenostech okolo komunikátoru Samsung Omnia II běží i zde (kdo hledá něco, co zde není apod.): http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=33909 :idea:

Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od zackon » pát srp 28, 2009 18:39

Takže já objednal z mobildicku a dnes mi přišel MT, dali mi k tomu 1gb kartu s navigačním software,ale já stejně používám tomtom....návod tam nebyl,ale já je stejně nikdy nečtu....vmobilu je čeština...kompletně..záruka teda jen u mobildick a docela mám z toho strach...budu si muset na MT dávat pozor abych ho nemusel tam posílat,protože by mě to stejně neuznali....ale jsem rád,že už ho mám docela jsem se na něho těšil,ale jak už jsem psal jinde,zklamal mě....
Dotykový displej,a ovládání v omnii je sice přízpůsobeno prstu,ale vůbec mi nejde např psát na klávesnici při nenakloněném stavu,vždycky trefím o 2 písmenka vedle i když mám malé prsty....dobře tak beru stylus...na ten mi to vůbec nereaguje jako kdyby to mělo kapacitní displej....(doufám že nemá?,ale naco by pak byl stylus přiložený?)
Poslat to zpět mobildicku?Po přečtení recenzí nemám chuť utrácet za poštovné...stejně by mi to poslali zpět,že je to v pořádku....
Mám sto chutí vrátit se k HTC touch HD s tím jsem neměl ani jeden problém,jenže jsem si říkal je to to samé akorát s 8gb pamětí a z mobildicku to budu mít za stejnou cenu jako když prodám touch hd....a rozhodně to to stejné není....

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » pát srp 28, 2009 18:53

Kapacitní dotykovou vrstvu určitě nemá, to neměj strach. Zkoušel jsi kalibrovat displej s dotykovou vrstvou? Co já jsem četl od jiných učivatelů, tak si dotykovou vrstvu pochvalovali a to včetně klávesnice na displeji tak nevím kde je problém. Viděl jsem i video kde je Omnia II ovládaná stylusem a šlo mu to nádherně.

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mcm59 » pát srp 28, 2009 19:54

Asi sis pořídil šedivku co? A já si myslím, že je to navíc vyreklamovaný a znova prodaný.
Jinak nám klidně nabonzuj ten obchod kde sis ho pořídil, ať si daj ostatní majzla.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » pát srp 28, 2009 20:08

Vždyď psal hned na začátku, že si pořídil omnii II z mobildicku, takže se není na co ptát. Ale nedokážu si představit, že se jedná o hardwarovou závadu to by bylo docela dost morbidní. Zackon ještě mě napadá co hard reset nepomohl ani ten, popřípadě ta kalibrace, kterou jsem psal výše?

Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od zackon » pát srp 28, 2009 20:13

Kalibraci jsem dělal hned to reaguje,ale jen na prst stylus prostě nejde...není možný že tam omylem dal samsung kapacitní?třeba z i8910?

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od mcm59 » pát srp 28, 2009 20:39

Tak zkus multitouch. Otevři si třeba World, jedním prstem zmáčkni nějaké místo na dislpeji a druhým prstem něco napiš. Nebo v nějakém kreslení dvouma prstama dvě čáry najednou. Když se ti to povede, tak máš kapacitní displej.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » pát srp 28, 2009 20:47

Rozhodně to možné není. Ty zařízení se nedělají na koleně ale na velkovýrobní lince jede tam jeden vedle druhého, takže neexistuje, že by zničeho nic se omylem dostal do výroby jeden kus kapacitního displeje, protože pravděpodobně v ten okamžik vůbec tyto displeje nejsou nikde v továrně, nehledě na to by byl problém ve WM ono totiž mezi kapacitním displejem a odporovým není jediný rozdíl jen v dotykové vrstvě ale je jiný i vyhodnocovací čip atd. Schválně si můžeš zkusit vzít si něco vodivého a použít to jako stylus.

Jediné co mě napadá, když máš takové problémy je, že by ti prodali předprodukční model ale to jen střílím od boku.

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od ziminix » pát srp 28, 2009 21:36

Kapacitní displej tam náhodou bejt nemůže. Pokud ti opravdu nereaguje na žádný předmět, tak je někde problém, možná ve fólii, možná málo tlačíš. Pokud nic, tak ho prostě reklamuj, MobilDick je v tomhle ohledu vstřícnej, je to jeden z nejlepších obchodů co se šedivek týče.

Uživatelský avatar
zackon
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob srp 15, 2009 19:29
Zařízení: Samsung omnia II

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od zackon » pát srp 28, 2009 21:56

Myslíš že to může být fólií?Nechal jsem tam tu originál od výrobce...

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Svestka » pát srp 28, 2009 22:33

No fólie může maximálně zhoršit citlivost dotykové vrstvy ale až takto ji znemožnit to rozhodně ne, zkus jen více přitlačit jak psal ziminix ale samozřejmě s mírou. Pokud po vynaložení velké síly bude registrovat stylus tak by se mohlo oplatit zkusit sundat fólii opět zkusit stylus a pokud by už šlo všechno jak má tak zakoupit novou fólii.

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Omnia II se prodává v ČR

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát srp 28, 2009 23:15

No pokud jsi tam nechal tu ochranou foli, tak je to na 99% tím. Folie nalepená od výrobce je opravdu jen ochranná a není určena k používání s dotykem.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti