Motorola Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Motorola Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od Jiří Hrma » úte čer 14, 2011 0:23

Podle nově zveřejněných informací by se očekávaný chytrý telefon Motorola Droid 3 měl u amerického operátora Verizon objevit už 7. července. O verzi určené pro evropské sítě zatím nemáme žádné informace, ale doufejme, že jej Motorola na trh později také uvede, ostatně u předchozích dvou modelů tomu tak bylo. Displej nabídne úhlopříčku čtyři palce a qHD rozlišení (540 × 960 px). O výkon se postará dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz (TI OMAP 4430), kterému bude dělat společnost 512 MB operační paměti RAM. Vzhledem k tomu, že má jít o vlajkovou loď Motoroly, očekával bych hodnotu RAM dvojnásobnou. Na zadní straně bude umístěný 8MPx fotoaparát s přisvětlovací diodou, pro videohovory postačí přední kamerka s VGA rozlišením. Na těle telefonu nalezneme microUSB konektor a samostatný výstup pro připojení HDMI kabelu, chybět nesmí ani standardní 3,5mm otvor na sluchátka. O přísun energie se postará akumulátor s kapacitou 1 500 mAh. Největším lákadlem samozřejmě bude hardwarová QWERTY klávesnice s kurzorovým ovladačem na pravé straně. Operační systém Android 2.3 bude obohacený o novou verzi uživatelského prostředí od Motoroly, nebude se už ale jmenovat Motoblur, protože tento název výrobce před nedávnem odpískal.

obrázek

Zdroj: Droid-life.com

zapalkam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 94
Registrován: úte dub 22, 2008 9:40
Zařízení: SE Xperia X2; Samsung G Note 2, Blackberry Classic
Bydliště: Olomouc

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od zapalkam » úte čer 14, 2011 6:07

Nemáte tam špatnou fotku ?? Viz zdroj...http://pocketnow.com/android/motorola-d ... s-revealed

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od Jiří Hrma » úte čer 14, 2011 9:19

Díky, opraveno, nějak se mi na FTP ty obrázky pomíchaly :) ještě jsem doplnil nové informace o použitém procesoru, nakonec je tam dvoujádrový OMAP.

Uživatelský avatar
pepe
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: úte zář 14, 2010 15:01
Zařízení: iPhone 6 64GB, Blackberry 9900
Bydliště: Hradec Králové

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od pepe » úte čer 14, 2011 9:27

Myslím, že vlajková loď bude i nadále Atrix, ale je pravda, že 512MB RAM je málo... Pociťuji to i na svém LG O2X. Musím si na tu paměť dávat pozor a vždy aplikace ukončovat, ne se jenom vrátit na home obrazovku. Dá se to, ale zbytečně to u takto výkonného telefonu obtěžuje...

HUdasp
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: čtv bře 20, 2008 13:23

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od HUdasp » úte čer 14, 2011 9:32

Já teda nějak nedostatek paměti u svého Blade nepociťuji. Nějaké info o Bootloaderu? Stále zamčený?

mgoer
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: pon dub 20, 2009 21:26
Zařízení: iPhone 5S iPad mini

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od mgoer » úte čer 14, 2011 9:35

myslim, ze by mala mat 4" displej.. aspon podla inych zdrojov
edit by admin: Máte pravdu, některé zdroje uváděly 3,7", ale správně je opravdu 4", tím lépe :)

Tom Vysoudil
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 169
Registrován: pát led 02, 2009 14:24
Zařízení: Xperia X1 a iPhone 4

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od Tom Vysoudil » úte čer 14, 2011 9:58

pepe: Ja napriklad u iPhonu take shazuju apps. Pamet tam je take 512 MB a iOS si sam dela misto, ale presto si shazuju pravidelne aplikace, o kterych vim, ze je uz pouzivat nebudu. Malicko mi to zustalo ze stare X1, kde te pameti bylo podstatne mene :-). Ale osobne si myslim, ze i tech 512 bohate staci. Vzhledem k tomu, ze dnes se kazdy honi za cislama, ocekaval bych take 1GB RAM :-D

Uživatelský avatar
sotrava
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 155
Registrován: pon zář 13, 2010 9:08
Zařízení: Oneplus X
Bydliště: Benešov
Kontaktovat uživatele:

Re: Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW paramet

Příspěvek od sotrava » úte čer 14, 2011 10:14

Nějaké informace ještě zde
http://m.engadget.com/default/article.d ... postPage=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
pepe
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: úte zář 14, 2010 15:01
Zařízení: iPhone 6 64GB, Blackberry 9900
Bydliště: Hradec Králové

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od pepe » úte čer 14, 2011 10:23

Tom Vysoudil píše:pepe: Ja napriklad u iPhonu take shazuju apps. Pamet tam je take 512 MB a iOS si sam dela misto, ale presto si shazuju pravidelne aplikace, o kterych vim, ze je uz pouzivat nebudu. Malicko mi to zustalo ze stare X1, kde te pameti bylo podstatne mene :-). Ale osobne si myslim, ze i tech 512 bohate staci. Vzhledem k tomu, ze dnes se kazdy honi za cislama, ocekaval bych take 1GB RAM :-D
Tak když zůstává volných už jenom 50MB, telefon se začne trochu sekat... U DHD jsem měl pořád volno cca 200-280MB a záseky tam nebyly. Ale celkově je O2X podstatně rychlejší, takže mu to nevyčítám. Jenom je to prostě jediná vada na kráse, která zamrzí...

Uživatelský avatar
Pipa
smartguru
smartguru
Příspěvky: 783
Registrován: úte dub 22, 2008 12:33
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4
Bydliště: okolí stověžaté

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od Pipa » úte čer 14, 2011 12:24

Je to jako se všim - zaleží jak jsou odladěné ovladače systému pro daný HW. Takže nemusí na globálních číslech až tak záležet.

Uživatelský avatar
sotrava
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 155
Registrován: pon zář 13, 2010 9:08
Zařízení: Oneplus X
Bydliště: Benešov
Kontaktovat uživatele:

Re: Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW paramet

Příspěvek od sotrava » úte čer 14, 2011 13:01

Mám SE Arc a ten má taky 512 MB ram a vše lítá jak má aniž bych používal nějaký task manager,takže je to jenom o tom jak výrobce poladi systém

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od TomasNM » úte čer 14, 2011 13:37

Zase to zabili RAMkou a procesor by mohol byt Tegra2.
Skoda,takze dalej cakam,uz tretim rokom.

Uživatelský avatar
Mamut
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: ned čer 01, 2008 19:22
Zařízení: HP iPAQ 614c, WM6.5
Bydliště: Hradec Králové

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od Mamut » úte čer 14, 2011 16:23

Třeba to bude znít hloupě, ale na co je těch 512MB RAM nedostatečné? Co na tom chcete dělat, že to zaplníte? Vypínání nepotřebných aplikací mi přijde jako naprosto základní věc (proč mi má běžet na pozadí přehravač filmů, když jsem ho naposledy použil pře X hodinama...). Přiznám se že ještě stále používám WM 6.5 s 128MB RAM, ale je pro mě takřka nemožné to při inteligentním používání (hlavně to vypínání aplikací) tuhle kapacitu zaplnit.

Tak proč pořád všichni kňourají nad 512MB RAM, to je Android tak neuvěřitelně nenažraný? Nebo je problém zavírat aplilace? Nebo to jsou jen kecy typu "hmm... 8Mpx foťák mi přijde na vlajkovou loď jako ubohost, měli tam dát aspoň 12Mpx!" :) ?

Díky za vysvětlení

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12207
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od htcjirka » úte čer 14, 2011 16:32

512MB ram je naprosto bohate dostatecnych,nezapominejte na to,ze tam nebezi nenazrane Senze..Arc ma tez 512MB ram a aplikace vubec nezaviram,jeste se me nestalo,ze bych telefon musel restartovat kvuli nedostatku pameti,nebo ze by nastalo nejake zpomaleni ci samovolne zavirani aplikaci kvuli nedostatku.. :roll: Lidi jsou tak nahltany a oslneny parametry :roll:

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od TomasNM » úte čer 14, 2011 16:39

Android neni WM a je to v spotrebe RAM dost citit.
Toto mi bezi prave teraz:
- stranka nastaveni:10MB
- Dialer: 9MB
- SPB Time:7MB
- Sluzby Google(ktore ani nevyuzivam,kvoli absencii dat.pripojenia): 8MB
- Google mapy(tiez nechapem,preco su stale spustene): 7MB
- Keyboard: 8MB
- Nejake widgety,spolu: 10MB
volna pamat:35MB
Podotykam,ze nic s telefonom nerobim,len je na prijme.
Teraz si predstav,ze pusim navigaciu,zozere 20MB,tym padom to odpali homescreen a pri ukonceni navi sa home dlho nacitava nanovo. Alebo telefonat popri navigacii ju zhodi a navrat je taky,ze sa znova startuje. Nemam ani zmeneny launcher kvoli tomu,ten by zobral dalsich 20MB.
To mam na Herovi 288MB RAM,kam zmizla? Seka sa to,zabrzdene ze az a vsetko narocnejsie pada. So stupajucim vykonom procesora by som rad do buducna vyuzil aj nejake graficke efekty,takze casom aj 512MB bude malo.
Zakladne veci,ako homescreen,dialer,internetove rozcitane stranky,navigacia by mali byt schopne funkcnosti spolocne,takto sa to degraduje na Java telefony,kde bezi len jedna vec a ostatne su mimo.
Idem telefonovat,musim cakat,kym sa spusti dialer. Navrat domov zase prekresluje widgety a tak stale dokola. Ma to fakt nebavi a to mam minimalne graficke efekty a v sucasnosti su aplikacie neni az take nenazrane,aj ked o 30MB RAM na beh jedneho programu sa WM len sniva(pretoze bol premyslenejsi). Telefon planujem kupit minimalne na 3 roky,kde budu aplikacie potom?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12207
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od htcjirka » úte čer 14, 2011 16:46

Je to malo u HTC kde je SENZE,nikoliv u zarizeni jako MOTOROLA,Sony Ericsson kde nebezi nenazrane Senze,jak uz jsem psal..
Xperia Arc tez 512MB ram,stale volne RAM 150MB,pri spustene opere + jeste originalnimu prohlizeci,kontakty,zpravy,email schranka,file explorer,weather,bussines calendar,sluzby google,mapy,seznam volani a dalsi aplikace.

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od TomasNM » úte čer 14, 2011 16:49

Dovolim si nesuhlasit. Mam CyanogenMod a ten Sense NEMA.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12207
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od htcjirka » úte čer 14, 2011 16:51

Nesouhlasit muzes,jak vidis originalni rom 2.3.3 na Sony Ericsson Arc pri tolika vecech stale opakuji 150MB volne RAM a to mam spusteno mnohem vice veci jak ty.. vyjmenovane viz predchozi prispevek.
Pak rom co pouzivas neni dobre udelana a je v ni dosti jineho balastu jestli z 512MB ram mas jen 35MB pri spusteni par drobnosti..
Kdyz to staci Arcu,nevim proc by nemelo MOTOROLE.

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od TomasNM » úte čer 14, 2011 17:04

Hero ma v zaklade 288MB a aj origo ROMky neboli nejake extra setrne,aj ked setrnejsie.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12207
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Motoroly Droid 3: Nová fotografie a upřesnění HW parametrů

Příspěvek od htcjirka » úte čer 14, 2011 17:08

Pak nevim proc to sem tahas a pises ze to nestaci,kdyz to porovnavas s Hero
Zde se bavime o 512MB ram a ta je jak vidis dostacujici.Spustil jsem jeste k tem programum co jsem vypsal dve navigace,Sygic Aura a Navigon,stale nejakych 112MB RAM.Proste to bohate staci.
Ja nevim proc porad nekdo, kdo ani nema zarizeni s 512MB ram hlasa vykriky a moudra ,ze to nestaci,to je presne jen to osleneni parametry..Pak si to precte novacek a je vystaven "zavádějící" masážii, ze to je malo.. :roll:
Kdyby zitra nekdo vydal a prodaval ctyrjadro,16Mpx,2GB RAM tak druhy den ,uz ten kdo by mel zarizeni jen s 1GB RAM a jen dvoujadro by byl totalne out a kazdy by to hned odsuzoval, ze to je malo a nestaci to.Umely hon za parametry.

Odpovědět

Zpět na „HTC telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů