Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Martin Prokop
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 225
Registrován: čtv led 07, 2010 19:08
Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od Martin Prokop » stř bře 02, 2011 0:02

Jen co se Android 2.3.3 dostal oficiální cestou do Nexusu One a S, hned se přišlo na velmi zajímavou a jistě pozitivní skutečnost. Pro vytvoření screenshotu již není zapotřebí root zařízení či instalace SDK do počítače, snímat obraz displeje lze nyní jednoduše z vybraných aplikací na Marketu. Zatím tato funkce není implementována přímo do systému (že by v nabídce byl odkaz na rychlé vytvoření screenshotu), ale například přes aplikaci ShootMe by zachycení stavu obrazovky nemělo dělat problémy. Ta navíc nově umožňuje i nahrávání obrazu pomocí videa, o tom jsme vás informovali před nedávnem. Kromě této novinky přináší verze 2.3.3 i rychlejší odezvu systému a další vylepšení.

obrázek

Zdroj: Pocketnow.com

Dweep
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon dub 12, 2010 6:21
Zařízení: Samsung Galaxy S

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od Dweep » stř bře 02, 2011 2:19

Ja nechci rypat, ale s tim uz prislo Froyo ne? soucasne stisknuti Home + back tlacitka...

piszkot
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: sob kvě 30, 2009 12:04
Zařízení: Samsung Galaxy S i9000
Bydliště: Trinec
Kontaktovat uživatele:

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od piszkot » stř bře 02, 2011 7:32

Presne tak na froyo srisknutim back +home tlacitka udela screenshot bez jakehokoliv programku...

zoro33
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř bře 02, 2011 7:43
Zařízení: Galaxy S

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od zoro33 » stř bře 02, 2011 7:44

Vie to akurat Samsung Galaxy S, lebo to tam dorobil Samsung, ine telefony, ani Android to nevedeli.

uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1327
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od uni » stř bře 02, 2011 8:20

Oh, Android už ve své 6.-10. verzi umí screenshoty? Pane jo!

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1162
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od Cleric » stř bře 02, 2011 12:30

Osobně jsem rád, že Google jde vstříc uživatelům. Ještě bych uvítal nahrávání videa z nějaké běžící aplikace nebo hry.

Uživatelský avatar
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1525
Registrován: pon črc 03, 2006 13:38
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od bkf1 » stř bře 02, 2011 12:42

Cleric píše:Ještě bych uvítal nahrávání videa z nějaké běžící aplikace nebo hry.
Mno ja myslim, ze je MNOHEM vice dulezitejsich veci na Androidu, ktere by bylo treba pridavat a opravovat ;o) Ale to je jen otazka casu, protoze bylo jasne hned ze zacatku, ze Android pujde cestou funkci i za cenu toho, ze zprvu nebudou fungovat na 100%. A to mi vyhovuje, protoze je lepsi, aby funkce byla uvedena polofunkcni a casem byla opravena, nez aby nebyla vubec, treba ze strachu z toho, ze uzivatele s ni mohou mit problemy, i kdyz tady prichazi samozrejme na scenu jeste jedna varianta typu "kdyz neco nefunguje jak ma nebo jak potrebujes, zkus si najit program, ktery to umi" a tato varianta aspon u Androidu casto funguje (pravda ne uplne vzdy) a casto i zdarma (pravda to hledani optimalniho programu je nekdy zdlouhave a casto nemozne, pokud uzivatel neumi moc dobre pracovat s vyhledavanim podle klicovych slov).

steve
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 137
Registrován: čtv čer 10, 2010 11:10
Zařízení: iPhone 3G, Samsung Galaxy Tab

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od steve » stř bře 02, 2011 13:27

tak to preto mi to Tabe funguje bez rootu, Samsung potešil

aplikácia na nahraVvanie videa myslím je

uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1327
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od uni » stř bře 02, 2011 15:56

Ale já tě četl zcela přesně. Ale je vidět, že ty by jsi prostě nemohl být "produkt managerem". Názor, že ti lidi dají dvě šance je sice správný, ale platí pro procenta uživatelů. Zbytek prostě najde jinou cestu, která funguje. Nemá trpělivost/znalosti studovat, co je špatně, kdy se to opraví, jak se k opravě dostanou, atd. Ano, Google je znám svými nekonečnými bety a slepými uličkami, takže se to u něj i více toleruje, ale chválit ho za to je nesmysl.

Uživatelský avatar
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 360
Registrován: pát úno 01, 2008 12:13
Zařízení: LG V10
Bydliště: Teplice v Čechách, Krupka
Kontaktovat uživatele:

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od Vlastimil Bartošák » stř bře 02, 2011 16:29

Jen tak pro zajímavost na to mi bude nějaké focení či nahrávání obrazovky? :?:
Abych udělal závěr tak tohle co umí iPhone či Android tak to už uměl Symbian dávno. Mé srdce si Android získal také a to jen díky HTC či neschopné Nokii která neuměla vyrobit pořádný telefon. Android má velkou budoucnost zatím nevidím proč přecházet na jiný OS. :) Díky Google.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od YAMATO » stř bře 02, 2011 16:55

To je zas dobrá debata :lol:

Android a polofunkční věci vs. žádné...tak já bych se docela odvážil říct, že Android nemá moc polofunkčních věcí...on má totiž jen pár docela solidně fungujících - a to je vše. V základu je to vlastně docela omezený systém, zvlášť v porovnání s WM, ale v jisté míře i Symbianem.

Tak a do mě :roll:

uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1327
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od uni » stř bře 02, 2011 16:55

Zmínka o Symbianu: Řešení, jestli ten který screentaker funguje na FPx nebo ne, jestli potřebuje být certifikovaný... tohle bych radši jako funkční alternativu snad ani nezmiňoval:-)
Jinak sejmutí obrazovky: třeba s polohou v mapě, score ze hry, text z webu... vcelku fádní funkce, nikoli ale pro Android:-)
Ačkoli, zas tak fádní asi ne, když to dopracuje až do novinek, na rozdíl od mnohem důležitějšího SMS bugu, např.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od Pavel Vlasák » stř bře 02, 2011 17:24

SMS bug byl po zmedializovaní a řádném popsání opraven a do ne více jak 4 týdnů vydán ve verzi 2.3.2. Android jako takový má velké množství nedostatků a po jejich vyčtení by mi nezbylo nic jiného nežli sklopit oči, ale absence možnosti screenshotu bez práv roota nebo bez aplikace na PC je úsměvná a nedůležitá. Chápu, že je to aspekt v kterém má iPhone navrch nad Androidem a proto je to nutné žádně okomentovat, ale jiný hlubší význam to v globálu asi nemá. Za celou dobu používání chytrých telefonů jsem nepořídil více jak 5 screenshotů což je méně jak jeden za 1,5 roku. Je pravda, že se nějakým výsledkem ve hře nechlubím, tak to možná bude ta potíž.
V dohledné době budu psát mega recenzi na aplikaci "SmartMaps Navigator" a všechny snímky budu dělat přes aplikaci v PC.

steve
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 137
Registrován: čtv čer 10, 2010 11:10
Zařízení: iPhone 3G, Samsung Galaxy Tab

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od steve » stř bře 02, 2011 17:59

score ze hry:D skutočne dôležitá funkcia

7iCore
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: ned led 02, 2011 17:31
Zařízení: HTC Desire HD

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od 7iCore » stř bře 02, 2011 23:57

uni:na symbianu to šlo před 10lety na 7650

Uživatelský avatar
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 440
Registrován: čtv pro 11, 2008 9:47
Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
Bydliště: Náchodsko

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od Libunda » čtv bře 03, 2011 8:37

Promazáno od OFF TOPIC, dále žádám přispívající, aby se drželi tématu.

Uživatelský avatar
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1525
Registrován: pon črc 03, 2006 13:38
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Android 2.3.3 umí vytvářet screenshoty bez SDK a rootu

Příspěvek od bkf1 » čtv bře 03, 2011 9:47

Pavel Vlasák píše:Android jako takový má velké množství nedostatků a po jejich vyčtení by mi nezbylo nic jiného nežli sklopit oči, ale absence možnosti screenshotu bez práv roota nebo bez aplikace na PC je úsměvná a nedůležitá.
Aneb jak jsem rikal "je MNOHEM vice dulezitejsich veci na Androidu, ktere by bylo treba pridavat a opravovat".

OT: UNI tebe bych opravdu chtel videt jako product managera, kdyz mas takove "znalosti" od trhu az po uzivatelske skupiny :lol:

Odpovědět

Zpět na „HTC telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů