Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv led 28, 2010 2:14

Komunikátor Motorola Droid s hardwarovou QWERTY klávesnicí je ve Spojených státech amerických velice oblíbený a nelze se proto divit, že je ve středu zájmu uživatelské komunity. Ta nyní přišla s aplikací, díky které je možné procesor Motoroly taktovat. V útrobách zařízení najdeme procesor ARM Cortex A8 s frekvencí 550 MHz, který se povedlo přetaktovat až na 1.3 GHz, nicméně při této frekvenci je telefon velmi nestabilní; při frekvenci 800 MHz ale telefon funguje bez sebemenších problémů. Aby bylo možné měnit frekvenci procesoru, je nutný root telefonu. Kompletní návod a potřebné soubory najdete na fóru AllDroid.org.

obrázek

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od Kwazzy » čtv led 28, 2010 8:36

To je skoda,ze nejde tak taktnout i TouchHD. Nebo mi pouze utekla ta moznost a nevim o programku? Nu kazdopadne kdyz se chce, tak jde asi cokoliv. Akorat mam obavy z teplot ... aby se mi neroztavil plast krytky. :D

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od AtoM. » čtv led 28, 2010 9:28

Na taktování je nueDynamicClock, ale nečekej žádný zázraky. Je to spíš jen pro zajímavost :wink:

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od Kwazzy » čtv led 28, 2010 11:32

Ten programek znam,nevim ale jestli to nebylo pouze na usporu procesoru smerem dolu. Mel jsem ho uz davneji. Ono to nastaveni v HD je takove,ze se procik podtaktuje u ztlumeni displaye.
PS: Trochu out otazka,ale nemuzu to jaksi najit...jakou adresu zadat do rss ctecky pro prijem aktuali pro WM? Kdo vi at posle do soukrome message.Dekuji za pochopeni.

Thompson
smartguru
smartguru
Příspěvky: 599
Registrován: stř zář 10, 2008 13:41
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
Kontaktovat uživatele:

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od Thompson » čtv led 28, 2010 12:01

Zdá se mi, že uvedený cpu je v 3GS, akorát tam je z 800mhz podtaktovan na 600.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od Diamant » čtv led 28, 2010 12:15

Len by ma zaujímalo, aká je potom výdrž na baterku a ako to celé vykuruje. Neverím, že Snapdragon nebude výhodnejší (spotreba a zahrievanie) než takto pretaktovaný procák.

Nozdrolomo
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon led 04, 2010 9:39
Zařízení: HTC Hero
Bydliště: Cajzlov

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od Nozdrolomo » čtv led 28, 2010 13:56

napadá mě jen jediná otázka - k čemu je to dobrý ?

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od lukas.manak » čtv led 28, 2010 14:00

je to k ničemu ...

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv led 28, 2010 14:41

Ale jako zajímavost je to myslím docela dobré.

Uživatelský avatar
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: úte čer 24, 2008 18:31
Zařízení: iPAQ 214, N900
Kontaktovat uživatele:

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od pfhawk » čtv led 28, 2010 15:02

Thompson píše:Zdá se mi, že uvedený cpu je v 3GS, akorát tam je z 800mhz podtaktovan na 600.
me se zase zda, ze v droidu je procik od TI a v iPhonu od Samsungu, ale je to stejna architektura. mozna tam ale nejake minimalni rozdily mezi vyrobci jsou.

pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 419
Registrován: pát čer 20, 2008 9:01
Zařízení: Galaxy S4
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od pk » čtv led 28, 2010 15:26

Niekde uvadzali ze je to rovnaky a niekde pisu ze 3GS ma samsung. V kazdom pripade obidva maju 3D chip od powerVR alebo ako sa vola ta firma. V kazdom pripade Droid/Milestone je podtaktovany zo 600 na 550 Mhz. A ako vidno potencial ma.. len to pojde asi vyrazne na ukor vydrze baterky. A aj o stabilitu systemu by som sa pri tak vysokom pretaktovani obaval.

Uživatelský avatar
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: úte čer 24, 2008 18:31
Zařízení: iPAQ 214, N900
Kontaktovat uživatele:

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od pfhawk » čtv led 28, 2010 15:57

jj ty procesory jsou podtaktovane, jelikoz teoreticky s touto architekturou se da jit i na ten 1Ghz, ovsem s vydrzi by to pri soucasnem trendu kapacit baterii bylo na styru. jinak to taktovani by mohlo byt uzitecne kdyby si clovek napr. chtel prehrat video s nakym uber bitrate bez konverze.

Uživatelský avatar
Pacik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: čtv čer 28, 2007 20:04
Zařízení: MDA Compact V
Kontaktovat uživatele:

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od Pacik » ned led 31, 2010 10:07

Funguje to i na Milestonu?

Uživatelský avatar
mitman
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob pro 20, 2008 22:45
Zařízení: Samsung Galaxy S

Motorola Droid přetaktována z 550 MHz na 1.3 GHz

Příspěvek od mitman » ned led 31, 2010 10:44

2 Pacik:
Tak jelikoz to funguje na Droidu a Milestone je Droid pro EU, tak by melo, nicmena, mas Milestone doma ne? :o) tak sup sup zkouset =)

Odpovědět

Zpět na „HTC telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 hostů