OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Odpovědět
Mravenecek
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte dub 16, 2013 19:52
Zařízení: HTC Smart

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od Mravenecek » úte dub 16, 2013 20:39

Ahojky, mám HTC Explorer. Koupil jsem jej v Itálii, o češtině se mi mohlo jen zdát, známý (IT technik)mi do telefonu nahrál Louncher... jenže se mi vubec nelíbí jeho rozhraní a co hůř, zabral mi strašně moc místa, takže už nemůžu nic další ho nainstalovat a nemůžu udělat ani update samotného Lounchru.
Dal sem teda Factory reset s nadějí, že Louncher je jen "nahoře" na Androidu. Jenže co to... po resetu tam je furt Louncher.
Tož sem to tomu kamošovi dones ale jemu už se nepovedl znovu obnovit. Prej tam nahrál RecoveryMobile, kde je možné aplikace, které jsou původně v tel. a nejdou odstranit, nepoužíváme je a zabírají jen místo, je odstranit. Zabalil tam teda ten Louncher, a smazal.
Tady se dostávám k samotnému problému. Telefon se restartoval dvě hodiny -> behaly tam barevné čtverce... Vytahl pak baterku, dal ju zpět, dal POWER a naráz šipku volume, tam dal znovu Factory reset... Hurá, telefon se zapl a chtěl počáteční nastavení.
Jenže po dokončení nastavení, je tam tma. Funguje mi potáhnutí z hora - nastavení wifi. Tlačátko menu funguje jen, když kliknu dvakrát a objeví se jen ikona wifi. Tím moje funkčnost telefonu končí...
Takže teď nevím, jestli je tam Anroid nebo pořád Launcher (myslím, že ten Louncher), podle te úvodní odblokovací nabídky - HTC má odlišné od Samsungu...

Může mi někdo poradit, co s tím???? říkal jsem si, kdyby to šlo nabootovat třeba nejak z SD karty ten android.. jenže nevím, kde ten android vubec sehnat...

Uživatelský avatar
Kreid
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: stř bře 17, 2010 20:36
Zařízení: Nokia Lumia 930, Sony Xperia Z5
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od Kreid » úte dub 16, 2013 20:57

HTC Smart je tzv. hloupý telefon, který běží na uzavřené platformě Qualcomm Brew.
Takže žádný Android. :)

Mravenecek
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte dub 16, 2013 19:52
Zařízení: HTC Smart

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od Mravenecek » úte dub 16, 2013 20:59

jak to teda možu dát do původního stavu??? at už tam běží cokoliv...?
já to koupil s androidem nahoře...

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od spermosh » úte dub 16, 2013 21:04


Mravenecek
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte dub 16, 2013 19:52
Zařízení: HTC Smart

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od Mravenecek » stř dub 17, 2013 4:12

Ano, já psal, že jsem provedl factory reset.. mobil to načte, ale jen černý display s funkcí wifi. A tato obrazovka funguje jen po factory reset.
Hard reset nebo při normálním zapnutí tel. běhají po obrazovce barevné čtverečky.. ale ani po pul hodce se nezapl...

Uživatelský avatar
Kreid
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: stř bře 17, 2010 20:36
Zařízení: Nokia Lumia 930, Sony Xperia Z5
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od Kreid » stř dub 17, 2013 9:01

Kdepak. Žádný Android.
To co považuješ za Android je jen hloupá grafická nádstavba od HTC s názvem Sense.
Tato nádstavba je podobná nádstavbě u HTC telefonů s androidem.

Udělěj hardreset podle návodu výše. Pokud telefon nepojede i potom tak jedině servis.

Edit: na netu je pár návodů na instalaci Androidu do tohoto zařízení. Takže je možné že tam Android je. Nicméně bude to velké kuchtění, takže se nedivím že to dopadlo takhle.

Servis.

radospol
smartstar
smartstar
Příspěvky: 896
Registrován: pát pro 26, 2008 18:30
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od radospol » stř dub 17, 2013 12:46

Ked som to dobre pochopil, tak si odstranil jediny launcher ktory tam bol, takze je jasne ze ti nic nebude fungovat. Nejaky launcher tam proste musi byt.

biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob pro 11, 2010 13:31
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”
Bydliště: Olomouc

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od biscuit84 » stř dub 17, 2013 13:04

Mravenecek: V podpise mas HTC Smart ale píšeš o probleme s HTC Explorer.Tak kde je pravda? HTC Smart totiž smartphone v pravom slova zmysle nie je a urcite nebezi na Androide.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od Pavel Vlasák » sob dub 20, 2013 18:33

I bez Launcheru by jsi se měl měl dostat do nastavení telefonu. Zapni si bluetooth a instalaci aplikací z "Neznámé zdroje" v sekci Aplikace a pošli si nějaký Launcher ve formě souboru apk a nainstaluj.

Uživatelský avatar
Jumbo78
moderátor
moderátor
Příspěvky: 704
Registrován: ned led 16, 2011 10:49
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB
Bydliště: Jindřichov ve Slezsku

Re: OS bez OS aneb, pořádný chaoz

Příspěvek od Jumbo78 » sob dub 20, 2013 23:40

Bez launcheru neudělá už nic. Pouze reinstall firmware

Odpovědět

Zpět na „Operační systém Android“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti