Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Jerii
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob bře 07, 2009 0:59
Zařízení: S II, BB 9900
Kontaktovat uživatele:

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Jerii » úte lis 23, 2010 22:43

No tak už jen aby to mělo RAMky jako Desire HD a slušnou baterku ale opravdu slušnou ! :D a jako student budu nucen začít vydělávat protože todle bych opravdu chtěl :-)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od IkE Blaster » úte lis 23, 2010 23:09

Acer měl zatím vždy solidní baterie (S200 mi natěsno vydrží 2 dny při běžném používání a vydržela 4 dny při téměř nepoužívání). Do ruky možná, ale jinak jsem zastánce spíše plošších zad. Není pro mě nic horšího, než houpající se telefon na stole :)

Uživatelský avatar
pretorian
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob úno 17, 2007 23:28
Zařízení: HTC Desire HD

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od pretorian » úte lis 23, 2010 23:14

Moc pěkné

Starbuck
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 297
Registrován: úte pro 09, 2008 18:52
Zařízení: HTC Desire HD, SG Note

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Starbuck » stř lis 24, 2010 7:36

Tak si na stole udělej důlek a mášto vychytané! :tlem:

Zajímavej kousek, jen aby byla zajímavá aj cena!

Uživatelský avatar
khooca
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: úte úno 16, 2010 22:50
Zařízení: BB 9780

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od khooca » stř lis 24, 2010 7:38

Nic moc. Když pominu tu otřesnou velikost (telefon zásadně ovládám jednou rukou, toto nelze), tak bych se také bál rozlišení. Srovnávat s desktopem nelze, tam s různými rozlišení vývojáři počítají již od začátku. Dále mi nevoní acer, který mám stále ve škatulce šit.

[offtopic]Malinko odbočím - nedávno jsem si byl ošahat ntb acer timelineX a byl jsem v šoku, když jsem zjistil, že při tlaku se neprohýbá jen víko (jako u většiny dnešních noteboků pod 30k), ale i samotné tělo! A pak mi v recenzích tvrdí, jak se acer zlepšuje. Nic no. [/offtopic].

A poslední věc je výdrž. To opravdu nikomu nevadí, že mu telefon nevydrží ani jediný den? Telefon, nikoli PDA! No fuj :)

Darker
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 90
Registrován: pon kvě 28, 2007 10:11
Zařízení: Samsung Galaxy Note + New iPad
Bydliště: Šumice

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Darker » stř lis 24, 2010 7:51

Budu ti oponovat. Streak ma pet palcu a vydrzi den a pul. Ovladani obouruc je o zvyku. Je fakt ze Acer nebudi moc duvery. Na druhou stranu tezko neco odsuzovat, pokud to nevyzkousis osobne.

Uživatelský avatar
khooca
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: úte úno 16, 2010 22:50
Zařízení: BB 9780

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od khooca » stř lis 24, 2010 8:44

Nj, ale den = den a půl = dva dny = stejně málo, alespoň pro mě. Telefon ovládat oběma rukama nechci a např v autobuse ani nemůžu. Doma na gauči proč ne :). Nicméně uznávám, že každý má svoje preference..

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Pistolník » stř lis 24, 2010 9:33

Asi Ti trošku uteklo, že tyhle telefony a PDA dnes už jedno jest.
A nevadí. Nevidím absolutně žádnej problém mít to přes noc v nabíječce. Je to přece úplně fuk. jestli to tam dám 1x za 4 dny nebo každej večer.
Vyčůrat, umýt, vyčistit zuby, dát telefon do nabíječky, pomodlit a spát. Co je na tom za problém? :-D

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od YAMATO » stř lis 24, 2010 9:37

No to není tak úplně pravda. Třeba když jedu někam dál vlakem...ideální příležitost pro práci či zábavu s PDA...jenže v půlce cesty jsem bez šťávy!

Uživatelský avatar
khooca
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: úte úno 16, 2010 22:50
Zařízení: BB 9780

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od khooca » stř lis 24, 2010 9:54

To mi neuniklo, ale nějak nevidím souvislost. Když se mi na cestě vybije pda/ntb tak mě to nevadí tolik, jako vybitý telefon. Jinak malá výdrž ti začne vadit v případě, až se dostaneš mimo el. síť nebo na delší cestě, například ;)

Martynet
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: pát srp 31, 2007 14:24
Zařízení: SE T610>Mio A701>iPhone3GS>iPhone4
Kontaktovat uživatele:

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Martynet » stř lis 24, 2010 10:24

YAMATO píše:No to není tak úplně pravda. Třeba když jedu někam dál vlakem...ideální příležitost pro práci či zábavu s PDA...jenže v půlce cesty jsem bez šťávy!
z toho duvodu pouzivam iPhone 4. S takovou vydrzi baterky jsem se jeste nesetkal. Je to srovnatelny s mym bejvalym PDA s WM, kde jsem mel na stejnou dobu 2 baterky 1250 a 3000 :-) A pro jistotu mam v kapse flashku kombinovanou s mini baterkou, ale zatim nebylo v beznem uziti potreba...

trminek
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: ned lis 08, 2009 17:09
Zařízení: HTC Touch PRO

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od trminek » stř lis 24, 2010 10:30

Nevím kam dál jezdíš vlakem, že dokážeš PDA za cestu vybít... Ale pokud jezdíš opravdu tak daleko, tak předpokládám, že asi jedeš "rozumným" vlakem a máš tam v kupé EL. zásuvku...
Jinak máš pravdu, můžu si hrát s telefonem třeba hada asi tři dny v kuse, ale co z toho budu mít? :D

P.S. když jedu vlakem do Ostravy a zpět tak mi můj notebook Acer 1810 vydrží celou cestu, proto jsem si ho pořídil, tím chci říct, že každý má jiné preference a podle toho si zařízení kupuje....
Myslím, že zcela zásadní je, aby zařízení vydrželo od rána do pozdního večera, jinak je mi jedno jestli to bude jeden den nebo dva...

Je fakt, že když jsem měl HTC Desire a to bylo při běžném používání mrtvý cca kolem 19 hodiny tak to mě štvalo hodně. Navíc to bylo při běžné práci (žádné filmy hry ani GPS.. jen volání maily a SMS).

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Radek Hulán » stř lis 24, 2010 10:34

Bezkonkurenční výdrž má HD2, není problém 3 dny průměrného používání či 1 1/2 dne velice intenzivního. A pokud přece jenom šťáva dojde, během 5 sekund člověk baterii prohodí. :)

Android je na tom s výdrží mírně hůř, ale ne drasticky. iPhone podobně, navíc člověk neprohodí baterii.

Nicméně jako u každého telefonu v sítích mizerných českých operátorů je dobré v některých lokalitách vypnout 3G. Za noc, kdy se telefon neustále přepíná mezi 3G a EDGE, třeba díky blbé konfiguraci O2, klesne baterie klidně o 60%, s EDGE o 5% max.

uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1327
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od uni » stř lis 24, 2010 10:43

Že by 2.3 přinášela podporu vyšších rozlišení než FWVGA? Očekávalo se to u 3.0 s přidáním podpory tabů... moc se mi to nezdá, ale možné je vše...

-- doplnění předchozího příspěvku (stř lis 24, 2010 11:43) --

Mauik: no, byl bych v klidu, stále je to Acer...

Radek Hulán: no je otázka, nakolik je na vině O2 (u T-Mobile se to chová podobně), nicméně osobně podezřívám dost často mizerné RadioROM v HD2, jako např. ta v poslední oficiální ROM...

Uživatelský avatar
DubyDu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: čtv bře 20, 2008 15:16
Zařízení: HTC Titan

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od DubyDu » stř lis 24, 2010 11:45

při zachování poměru stran by displej měl mít cca 112x48 mm, vzhledem k využitelnosti plochy to nebude neobvykle velké zařízení, spíš akorát tak do kapsy :) vzhledově i parametrově to acer uměl vždycky, otázkou je podpora...

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Radek Hulán » stř lis 24, 2010 11:50

uni píše:nicméně osobně podezřívám dost často mizerné RadioROM v HD2, jako např. ta v poslední oficiální ROM...
Na vině je 100% O2. Na stejném místě si vypíná 3G uživatel každého telefonu, protože to pořád přeskakuje.

Stačí s HD2 vyjet do Rakouska či Německa, 3G zapnuté, a telefon vydrží 3 dny :( Jen v ČR to operátoři neumí..

Martynet
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: pát srp 31, 2007 14:24
Zařízení: SE T610>Mio A701>iPhone3GS>iPhone4
Kontaktovat uživatele:

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Martynet » stř lis 24, 2010 12:00

Radek Hulán píše:Bezkonkurenční výdrž má HD2, není problém 3 dny průměrného používání či 1 1/2 dne velice intenzivního. A pokud přece jenom šťáva dojde, během 5 sekund člověk baterii prohodí. :)

Android je na tom s výdrží mírně hůř, ale ne drasticky. iPhone podobně, navíc člověk neprohodí baterii.

Nicméně jako u každého telefonu v sítích mizerných českých operátorů je dobré v některých lokalitách vypnout 3G. Za noc, kdy se telefon neustále přepíná mezi 3G a EDGE, třeba díky blbé konfiguraci O2, klesne baterie klidně o 60%, s EDGE o 5% max.

pres noc baterie o 60% :lol: :lol: :lol: tak to se fakt nedivim kdyz je to HD2 s WM. iPhone se zapnutym 3G, wifi atd... mi pres noc klesne tak o 1-3%...

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Radek Hulán » stř lis 24, 2010 12:11

Tak ještě jednou pro hlupáka s iPhone - záleží na lokalitě a místním nastavení sítě a BTS. Přečti si původní příspěvek 8x a třeba ti to dojde..

Bohužel, v praxi stačí místo v kanceláři, kde je signál 3G "na hraně" a každý (pro hlupáka s iPhone: každý = i iPhone) telefon poté neustále migruje mezi 3G a GSM/EDGE a spotřebuje přitom obrovské množství energie. V ČR je takovýchto situací spousta, protože 3G pokrytí je mizerné.

V Rakousku mám plný a stabilní 3G signál v každé vesnici a výdrž telefonu je 3+ dnů (a kdyby bylo potřeba více, vyměním baterii).

Uživatelský avatar
Caddy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 75
Registrován: ned bře 09, 2008 2:07
Zařízení: Motorola Moto G, HTC Desire Z
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Caddy » stř lis 24, 2010 12:19

tohle se mi libi, na kov soi potrpim, parametry bez kompromisu....akorat se bojim, aby to nebyla moc sirokouhla nudle...

Uživatelský avatar
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 167
Registrován: pát srp 25, 2006 11:53
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Bydliště: Slovácko
Kontaktovat uživatele:

Novinka od Aceru: Android, 4,8" a rozlišení 1024 × 480 px

Příspěvek od Chrono Leggionaire » stř lis 24, 2010 12:38

Je to OT, ale HD2 má přes půl roku bratr a o "bezkonkurenční výdrži" by se dalo polemizovat. Co jsem jej mohl sám testovat, tak ta výdrž nijak zázračná nebyla a dle mého skromného úsudku je v tomto ohledu nejnovější iPhone lepší.
Možná by nebylo od věci, kdyby své osobní zkušenosti napsal třeba JH, který obě zařízení jistě dostatečně a dlouhodobě testoval :wink:

Odpovědět

Zpět na „Operační systém Android“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů