Androbex - Posílání souborů přes BT bez ROOTa

Zajímavé programy a aplikace pro Android
Post Reply
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Zařízení: SGN

Post by Luboš Klicpouch »

Na Marketu jsem našel aplikaci s názvem Androbex, která je zdarma a je možné přes ní na jiné mobilní telefony s bluetooth zasílat obrázky, videa, hudební soubory a kontakty. Toto vše bez superadministrátorského rozhraní.

Autor k aplikaci dodává, že není možné soubory přijímat, pouze odesílat, ale ža na této funkci pracuje. Aplikace dle autora nefunguje na HTC Hero a na Samsungu Galaxy (I7500).
Já aplikaci testoval na G1 (kde sice root je, ale aplikace si o SU Request nepožádala, takže funguje bez ROOTa), a funguje dobře.

Aplikace si při jejím spuštění sama zapne bluetooth a před odesláním souboru je přes aplikaci (ale možná i přes klasické nastavení) nutné telefony spárovat.

Chtěl bych poděkovat sestře, že byla mojím pokusným králíkem, při testování této aplikace.. (samozdřejmě její mobilní telefon) :P

Image
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

hura... ale ze to trvalo ;) a telefony netreba parovat... :idea:
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru

Mě to bez párování nešlo.. Ale zřejmě bude záležet na tom, jak to má nastavené cílový telefon..
TMa24
nováček
nováček
Zařízení: Desire

Post by TMa24 »

dnes som nahodil tuto app do HTC Tattoo a ako som predpokladal nedokaze nic odoslat, sparujem ho sice s nokiou ale hned ho odpoji. Na nokii pise dalej ze nie je mozne spojit. (nechapem preco v tattoo je odpocitavanie viditelneho rezimu)
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru

Bohužel toto je spíše dotaz na vývojáře. Co se týče odpočtu sekund, je to tak ve všech androidech. Zkus použít aplikaci Bluetooth File Transfer - Měla by taky fungovat bez ROOT (ne na Heru, nevím jak na Tattoo). Kdyžtak poreferuj, zda funguje.

Tato aplikace funguje spíš tak, že si najde zařízení, majitel tohoto zařízení povolí přístup a pak si přes tuto aplikaci procházíš obsah druhého telefonu a může Downloadovat, nebo Uploadovat.
TMa24
nováček
nováček

Post by TMa24 »

Bluetooth File Transfer- mi nainstaluje ale okamzite vyskoci vyskakovacie okno ze moj pristroj nie je podporovany. .nieco v tom zmysle ze je kompatibilny pre 2.0 a vyssie

presne tato tabulka:
Image
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru

Zvláštní. Mě běží na ofiko Donutu od T-mb na G1. Zřejmě není tattoo podporovano. Bohužel potom opět dotaz vývojáři :(

EDIT: V podstatě to bude fungovat, až na tattoo bude upgrade na Android 2.0, o tom tam píše. Kdy to bude, nevím bohužel. Zkusím poptat.
TMa24
nováček
nováček

Post by TMa24 »

ak sa tak vobec stane ze ho HTC upgradne. .to radsej budem hladat nejaku alternativu. . :-(
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru

Android celkově není s BT kamarád. Bohužel jsem nenašel NIC (a Google se mi kontaktovat nepodařilo), co by fungovalo tak, jak Bluetooth přenos fungovat má.

Ještě můžeš zkusit aplikovat TOTO a najít nějakou další aplikaci [ENG]
TMa24
nováček
nováček

Post by TMa24 »

dik za snahu ale pochopil som z toho jedno, ze musim mat rootnuty mobil, co nemam :-(
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Post by Cleric »

BT v telefonu funguje naprosto v pohodě. V klidu jsem přes BT příjímal i posílal obrázky a video. A to mám telefon jak jsem ho dostal ze sunnysoftu. cz bez jakých koliv úprav na systému.
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

Souhlasím,právě ozkoušeno s Sony Ericsonem T303.
Příjem souboru bez problémů,akorát je potřeba párkrát potvrdit ano.(souhlas s připojením,souhlas s příjmem souboru,souhlas s uložením souboru)
Odesílání funguje taky,akorát třeba Astro file manager to neumožňuje. Tak sem si otevřel htc program Hudba a tam to jde v pohodě.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”