TOPlist

ZTE Nubia Z9, Oppo R7 a Vivo X5 Pro: Čína zaplaví trh zahnutými displeji bez rámečků

Následující týdny budou bohaté na nové telefony čínského původu, které budou mít společného jmenovatele – bezrámečkový displej krytý zahnutým 2,5D sklem. Své novinky již brzy představí společnosti ZTE, Oppo a Vivo. 

ZTE Nubia Z9 

Společnost ZTE představila na konci dubna dvojici telefonů Nubia Z9 Mini a Z9 Max, přičemž na očekávaný model Z9 „bez přívlastku“ nakonec vůbec nedošlo. Zástupce společnosti Ni Fei nás ale ubezpečil, že tento telefon je na cestě, podle nově zveřejněné oficiální pozvánky bude představen 6. května.

   

V pozvánce je znovu uvedeno, že telefon bude mít displej bez postranních rámečků, což ostatně dokazuje i následující živý snímek zařízení.

   

Displej telefonu bude krytý po stranách zaobleným 2,5D ochranným sklem. Samotný displej má mít úhlopříčku 5,2″ a rozlišení Full HD nebo Quad HD. Motorem se má stát čipset Qualcomm Snapdragon 810 podpořený 3 GB operační paměti. Na potvrzení těchto parametrů si ale budeme muset ještě necelé tři týdny počkat.  

Oppo R7

Druhým chystaným kouskem se zakřiveným displejem bude již několikrát odhalený telefon Oppo R7. Jeho výrobce bude chtít zřejmě vsadit na nedávno patentovanou technologii, díky níž má zahnutá část displeje na principu světelné difrakce aktivně zobrazovat obsah.

  

Oppo R7 má mít v pase pouhých 4,85 mm, přitom ve výbavě nemá dojít k žádným kompromisům – pohánět jej má osmijádrový MediaTek MT6795, hlavní fotoaparát má disponovat rozlišením 20,7 Mpx.

 

Vivo X5 Pro

Zahnutým displejem bude disponovat i telefon X5 Pro od společnosti Vivo. Poprvé jej odhalila uniklá fotografie, nyní jej zčásti ukázal sám výrobce na oficiálním teaseru.

  

Vivo X5 Pro bude sourozencem telefonů X5 a X5 Max, jeho hardwarová výbava je ale prozatím neznámá. K oficiálnímu představení by mělo dojít v květnu.

  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku