TOPlist

Zakřivený LG G Flex2 míří na český trh: V předprodeji o tři tisíce levněji

Společnost LG dnes pro český trh oznámila zahájení předprodeje letošního vlajkového modelu LG G Flex2 se zakřiveným displejem.  Novinka od LG má displej zakřivený po celé své délce a ýrobce opět vsadil na vlastní P-OLED panel, tentokrát se však úhlopříčka zmenšila na 5,5″ a rozlišení naopak narostlo na Full HD (1080 x 1920 px, 403 ppi). O ochranu zobrazovací plochy se stará speciální odolné sklíčko DuraGrand.

G Flex2 je vůbec prvním smartphonem na trhu, který pohání špičkový 64bitový čip Snapdragon 810 s osmi jádry, které pracují na frekvenci 2 GHz). Pro potřeby operačního systému jsou u verze s 16GB interním úložištěm k dispozici 2 GB operační paměti. U 32GB verze potom najdeme 3 GB DDR4 RAM, nicméně u nás bude nyní dostupná pouze 16GB varianta. Interní úložiště dále půjde rozšířit díky slotu na microSD kartu až o 2 TB, v tuto chvíli jsou ale na trhu microSD karty s maximální kapacitou 128 GB (pokud se ale v budoucnu objeví karty s vyšší kapacitou, G Flex2 si s nimi bez problémů poradí).

Ve výbavě dále najdeme Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, LTE, NFC, SlimPort, A-GPS & Glonass a USB 2.0 (microUSB). Operační systém Android 5.0 tradičně doplní uživatelské prostředí od LG s řadou bonusových funkcí. Vestavěný akumulátor se pyšní slušnou kapacitou 3000 mAh, který se umí na 50 % kapacity nabít už za 40 minut. Celkové rozměry novinky jsou 149,1 x 75,3 x 7,1 – 9, 4 mm, hmotnost potom 152 gramů.

 

Na zadní straně najdeme 13Mpx fotoaparát s vylepšenou optickou stabilizací (OIS+), laserovým autofocusem a možností nahrávat video v Ultra HD rozlišení. Nad zobrazovacím panelem má své místo kamerka s rozlišením 2,1 Mpx, kterou využijete pro videohovory a pořizování selfie. LG se na tiskové konferenci chlubilo, že autoportréty půjde pořizovat i jednoduchým gestem ruky, které telefon rozpozná až do vzdálenosti 1,5 metru.

Sleva 3 000 Kč při včasném nákupu

V rámci předprodejní akce u partnerů Alza, Mall, Mobilní pohotovost, Mironet, HP Tronic a TS Bohemia a také v LG showroomu v Praze telefon můžete v prvním měsíci předobjednat za sníženou cenu 16 990 Kč; ve volném prodeji bude smartphone po skončení akce dostupný za 19 990 Kč včetně DPH. Jedná se o 16GB verzi (2 GB RAM) ve stříbrné barvě. Novinku od LG pro vás v redakci začínáme testovat a brzy se můžete těšit na videopohled a následně i na klasickou textovou recenzi.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku