TOPlist

YotaPhone 2 dostává Android 5.0 Lollipop, bílou barvu a nižší cenu

YotaPhone 2 je díky monochromatickému e-ink displeji na zádech telefonu unikátem, za nějž si nechal ruský výrobce pořádně zaplatit. Přestože je jeho hardwarová výbava na úrovni loňských vlajkových lodí, oficiální evropská cena telefonu byla při představení stanovena na 699 EUR (zhruba 20 tisíc korun) a za tuto částku se YotaPhone 2 prodával dodnes. Se vstupem značky na americký trh dochází ke snížení oficiální ceny na 599 EUR (16 500 Kč), je tedy možné, že na toto zlevnění zareagují i tuzemští dovozci.

  

Ruský výrobce ale pouze nezlevňoval, ale také převlékal. YotaPhone 2 bude nově k dispozici v líbivé bílé barvě s postranními tlačítky vyrobenými z kartáčovaného kovu, kovové je i logo výrobce na zadní straně pod e-ink displejem. Ten bude nově defaultně nastaven na zobrazování informací v černé barvě na bílém podkladu, díky zvolené technologii však tato změna nemá žádný vliv na vybíjení baterie, neboť e-ink displej spotřebovává energii pouze při překreslování obsahu.

   

YotaPhone 2 navíc brzy dostane aktualizaci systému Android na verzi 5.0 Lollipop, kromě novinek od Google by se měly odehrát změny v uživatelském prostředí systému na e-ink displeji, nastavení bude zajišťovat aplikace YotaHub. Zadní displej má dostat i nové aplikace, např. YotaRemote pro ovládání chytrých televizorů přes Wi-Fi, nový widget Gmail, integraci Google disku či aplikaci YotaSports, což má být agregátor sportovních výsledků z EuroSportu. Aktualizace má být dostupná pro bílou i černou variantu YotaPhonu a bude distribuována OTA.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku