TOPlist

Xiaomi od začátku roku prodalo 35 milionů telefonů, ke splnění ročního cíle má však ještě daleko

Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi zažil během dosavadních pěti let své existence raketový vzestup. Dnes je firma považována za nejcennější startup, jehož hodnota se pohybuje okolo 45 miliard dolarů, tedy téměř jeden a čtvrt bilionu korun. A to i navzdory tomu, že společnost prozatím plně nevstoupila na americký a západoevropský trh.

 

Strategií společnosti je obsazovat rostoucí trhy, a tak se soustředí především na domovskou Čínu a Indii. Nově také vstupuje na brazilský trh, který by měl společnosti pomoci dosáhnout stanoveného cíle pro tento rok, jímž je 100 milionů prodaných zařízení.

Xiaomi Mi Note Pro

Od začátku roku Xiaomi prodalo 34,7 milionů telefonů, což je o 33 % více, než za stejnou dobu loni, přesto se to zdá být v porovnání s metou 100 milionů málo. Zatím však není možné odhadnout, zda se společnosti podaří cíl naplnit, nebo ne. Vzhledem ke svým prodejním úspěchům, kdy se zařízení vyprodají během několika minut, může být tato meta reálná a po vřelém přijetí společnosti v Jižní Americe by mohla být i překonána.

Autor článku David Preiss
David Preiss

Kapitoly článku