TOPlist

Xiaomi brzy představí Mi Pad 2: Kovový tablet má pohánět procesor od Intelu

Společnost Xiaomi loni představila slušně vybavný osmipalcový tablet Mi Pad (recenze), který za nízkou cenu nabídl výkonný hardware od NVidie, jemný displej a kvalitní zpracování. Letos před Vánoci by měl přijít jeho pokračovatel, což naznačuje příspěvek prezidenta společnosti Lin Bina na čínské sociální síti Weibo.

 

Podle zveřejněného obrázku bude tělo tabletu zřejmě vyrobeno z kovu a bude velmi tenké. Rozmístění prvků na bude poplatné předchozí generaci – čočka hlavního fotoaparátu v levém horním rohu zad, hardwarová tlačítka na pravé straně. Pokud se potvrdí data z nedávného testu benchmarku GeekBench, vymění Xiaomi čip NVidia Tegra K1 za čtyřjádrový procesor Intel Atom z5-Z8500 od Intelu. K ruce má dostat 2 GB operační paměti, operačním systémem bude Android ve verzi 5.1 Lollipop.

  

Podle dalších spekulací by si Mi Pad 2 měl ponechat 7,9″ displej s rozlišením 2 048 × 1 536 pixelů a vnitřní paměť o kapacitě 16 GB. K představení nejspíše dojde již příští týden 24. listopadu, kdy je rovněž očekáváná premiéra tabletofonu Xiaomi Redmi Note 2 Pro (více informací). 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku