TOPlist

Xiaomi chystá další levný smartphone. Nabídne HD displej a 13Mpx fotoaparát

Jeden ze zástupců největšího operátora na světě China Mobile omylem odhalil dalších chystaný smartphone společnosti Xiaomi. Přesný název zatím neznáme, ale víme, jak bude vypadat zadní strana a především jaké hardwarové parametry nabídne.

Ve výbavě najdeme 4,7″ displej s HD rozlišením (720 x 1280 px), který doplní čtyřjádrový procesor Lead Core LCI LC1860C (28nm, Cortex A7) s taktem 1,6 GHz. O grafickou akceleraci se postará čip Mali T628. Pro potřeby operačního systému Android 4.4.4 bude připraven rovný 1 GB operační paměti RAM, kterému bude sekundovat 8GB interní úložiště doplněné slotem na microSD kartu.

Na zadní straně má své místo 13Mpx fotoaparát doplněný přisvětlovací diodou, nad displejem najdeme 2Mpx kamerku. Telefon se má pyšnit podporou LTE Cat.4, nicméně neočekáváme, že bychom se stejně jako u předchozích modelů dočkali podpory „našich“ LTE pásem.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku