TOPlist

Windows Insider slaví 1. narozeniny: Dosud vyšlo 27 testovacích sestavení pro 7 milionů Insiderů

Microsoft na konci loňského září poprvé představil systém Windows 10, a zároveň představil program Technical Preview, v němž si mohl každý zaregistrovaný vyzkoušet uživatel nejnovější testovací sestavení Windows 10. Program, který byl následně přejmenován na Windows Insider, oslavil ve čtvrtek první narozeniny.

Tip ke čtení – Velká recenze Windows 10: Lepší než předchůdci?

 

Za uplynulý rok se do něj zapojilo více než 7 milionů Insiderů, mnozí z nich se významně podíleli na návrhu podoby veřejné verze Windows 10, která byla vydána 29. července. Stejně tak Insideři promlouvají i do podoby Windows 10 pro mobilní telefony, která by se měla svého uvedení na trh dočkat ještě v letošním roce. Microsoft za 12 měsíců existence Insider programu uvolnil celkem 27 testovacích sestavení pro počítače a mobilní telefony.  


První sestavení WIndows 10 se od současné verze dosti lišilo  

Program Windows Insider stále pokračuje, neboť systém Windows 10 (Mobile) nemá být údajně nikdy dokončen a bude kontinuálně vylepšován, tudíž do jeho vývoje mohou Insideři nadále promlouvat. První veřejně dostupná verze mobilních Windows 10 by měla být dostupná společně s novými vlajkovými Lumiemi, které budou představeny již příští úterý 6. října, avšak kdy půjdou do prodeje, či kdy dostanou aktualizaci na Windows 10 Mobile starší zařízení, prozatím nevíme.

Víme však, že v Redmondu se na velkou tiskovou konferenci náležitě připravují, a tudíž minimálně do příštího úterý nemohou Insideři očekávat žádné nové sestavení Windows 10 (Mobile).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku