TOPlist

Windows 10 vyjdou na konci července, tvrdí ředitelka AMD

Práce na systému Windows 10 jsou v plném proudu a Microsoft do něj stále zapracovává připomínky a návrhy od svých Insiderů. Je však možné, že se bude v blízké budoucnosti soustředit už jen na ladění stability a grafiky systému, neboť termín vydání ostré verze se nezadržitelně blíží. Podle Microsoftu se tak má stát letos v létě, dříve se objevily spekulace, že RTM verze by mohla přijít v červnu.

  

S tímto termínem zřejmě počítají i v AMD. Ředitelka společnosti Lisa T. Su se při zveřejňování finančních výsledků prořekla, že začátek prodeje Windows 10 je plánován na konec července s tím, že v Redmondu budou s prodeji cílit především na začátek školního roku. Jedná se ale zřejmě pouze o plán Microsoftu, který může být ve výsledku zcela jiný. Červen, respektive červenec, pomalu klepou na dveře a současné sestavení technického preview nelze zdaleka prohlásit za hotový systém.

  

Konkrétnější datum by mohla naznačit vývojářská konference Microsoft Build, která bude zahájena již příští pátek.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku