TOPlist

Windows 10 obsahují „božský mód“: Podívejte se, jak jej aktivujete, a co umí

Předchozí verze systému Windows obsahovaly tzv. Božský mód, a tato malá vychytávka nechybí ani v nejnovějších Windows 10. Co to je? Pokud jste četli naši víkendovou recenzi, určitě jste zaznamenali postesknutí nad roztříštěným nastavením do Nastavení a Ovládacích panelů. Božský mód je speciální složka, která obsahuje zástupce zcela všech položek nastavení z Ovládacích panelů seřazených za sebou.

  

Složku GodMode vytvoříte jako jakoukoliv jinou složku na libovolném místě v adresářové struktuře, stačí ji pojmenovat takto: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Naše obsahuje celkem 239 položek, a to v ní chybí všechny položky z moderního Nastavení. I to je ostatně důkaz, jak je nastavení Windows 10 složité a nelogicky rozmístěné, a potenciál ke slučování položek v něm je obrovský.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku