Sledujte nás na YouTube

WhatsApp bude sdílet vaše data s Facebookem včetně telefonního čísla, prý pro zlepšení služeb

Když Facebook před dvěma lety koupil oblíbenou chatovací aplikaci WhatsApp, CEO Jan Koum sliboval, že se pro uživatele nic nezmění. Až do dnešních dnů bylo toto tvrzení platné, nyní se však podmínky mění a snaha monetizovat aplikaci, kterou používá více než miliarda uživatelů, je patrná.

WhatsApp pravděpodobně brzy nabídne hlasové volání

Již brzy totiž začne kecálek sdílet některé informace s Facebookem, včetně telefonního čísla, které budou moci využívat i různé firmy. Nemělo by však docházet ke spamování uživatelů zprávami, ale o možnost komunikovat se společnostmi, o které se uživatel zajímá. Objevit by se měly i praktické informace, jako například notifikace o zpoždění letu nebo upozornění banky kvůli možné snaze ukrást vaše platební údaje.

whatsapp

Informace získané z WhatsAppu budou také Facebookem, a dalšími aplikacemi, které patří pod křídla modré sociální sítě, využívány k lepšímu cílení reklam, návrhům přátel, které můžete znát, případně k doporučování obsahu, který by vás mohl zajímat. Žádné z těchto informací, včetně telefonního čísla, však nebudou na Facebooku sdíleny veřejně. V kecálkovi bude také možnost toto sdílení informací vypnout, pokud se sběru dat nechcete zúčastnit.

David Preiss

Student vysoké školy žijící v Praze. Rád zkouší nové věci a neustále šilhá po novém telefonu, i když ho nepotřebuje. Fanoušek Elona Muska a jeho projektů, především pak vozů Tesla. Rád běhá, plave a odpočívá na gauči.

7 komentářů

  1. jpm (neregistrovaný)

    Threema je daleko lepší.

  2. MoB (neregistrovaný)

    Wow, fakt překvapení :)

  3. RH (neregistrovaný)

    No to je hnůj. Smažu to a snad se vyhnu předání čísla…

  4. Pokud to jde vypnout je mi to celkem jedno a nevadí, jen nevím jak. Kamarádka se té zprávy v aplikaci vyděsila a ptala se co to znamená, odkázal jsem jí na články o téhle novince a chci poradit jak to vypnout, jenže ať hledám jak hledám, tu možnost jsem zatím nenašel.

  5. Tedy:
    Já to mám pod ÚČTEM a tam zaškrtnuté SDÍLENÍ INFORMACÍ, tak jsem to odškrtnul.

    • Jj mě se to tam objevilo až po reinstallu aplikace, ale to je fuk….i kdyby na messengeru telefonní číslo pro přátele mám, takže by se nic nestalo.

      • a těm které v přátelich nemám se nezobrazí, stejně tak jednomu individuu převtělenýmu odsud, toho blbce mám i v bloku, nebudu jmenovatat, proč si myšlenkou na toho ment..a kazit sobotní večer.:P

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *