TOPlist

Vysouvák od BlackBerry se zahnutým Quad HD displejem pózuje na prvním renderu

BlackBerry na veletrhu MWC poprvé krátce ukázalo chystaný telefon s vysouvací klávesnicí, který je údajně vyvíjen pod kódovým označením Venice, ačkoliv se mu v kuloárech říká jednoduše BlackBerry Slider. Na trh má přijít až v říjnu letošního roku, již nyní se ale můžeme podívat na jeho první rendery.

  

V zavřeném stavu se má jednat o klasický dotykový telefon bez hardwarových tlačítek pod displejem, úhlopříčka displeje má být 5,1 a rozlišení Quad HD, tedy 1 440 × 2 560 pixelů. Tato kombinace znamená působivou jemnost 576 ppi, kromě toho má být displej po stranách zahnutý podobně jako v případě Samsungu Galaxy S6 edge nebo chystaného telefonu Oppo R7. Fotoaparát na zadní straně má dostat rozlišení 16 megapixelů a dvojici přisvětlovacích diod, čelní kamerka se bude pyšnit pěti megapixely. Uvnitř telefonu má tepat blíže nespecifikovaný osmijádrový procesor, pozadu nemá zůstat ani baterie, jejíž kapacita 3 650 mAh má nabídnout pořádně dlouhou porci zábavy.

  

Slider se bude lišit od prakticky všech dnešních smartphonů především výsuvnou klávesnicí. Ta nabídne klasické QWERTY rozložení ve čtyřech řádcích, pod klávesnicí se zabydlí poměrně rozměrný hlasitý reproduktor. Telefon bude nabízen minimálně v černé a bílé barvě.

  

Kromě obrázků BlackBerry Slider se na internetu objevily snímky dosud nepředstavených dvou telefonů, v obou případech se zřejmě jedná o deriváty modelu Passport. První z nich už jsme jednou viděli, má se jednat o přímého nástupce Passportu s kódovým označením Oslo, je však možné, že se jedná pouze o speciální edici původního modelu určenou pro některého z operátorů.

   

Druhý snímek patrně také odhaluje BlackBerry Passport, tentokráte v návrhu od Porsche Design. Tyto telefony jsou obvykle vyráběny v limitované edici, z nichž každý model má své pořadové číslo a unikátní BBM pin. Kdy se nové ostružiny dostanou do prodeje, je prozatím velkou neznámou.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku