TOPlist

Uber připravil nápaditou hru pro řidiče, pomůže jim s orientací po San Franciscu

Řidiči, kteří se rozhodli živit se přepravou cestujících pod křídly aplikace Uber, mají občas problém zorientovat se ve městě, ve kterém operují. Toho si cestující samozřejmě všímají, a i přes to, že se řidiči často omlouvají za svou neznalost, neboť jsou v tomto odvětví noví, ani to cestujícím nezabrání sdílet své nepříliš pozitivní dojmy na sociálních sítích.

 

To Uberu nedělá příliš dobrou reklamu, a tak pro nové řidiče, kteří jezdí po americkém San Franciscu, připravil hru UberDRIVE. Jedná se o hru, ve které hráč vozí cestující z místa A do místa B, přičemž je hodnocen za to, jakou trasu vybral. Při zvolení té nejkratší získá více bodů, než za zvolení jiné, delší. Body mu pak umožní odemknout nové lokace ve městě a lepší auta.

 

Tím, že se hra odehrává v přesné kopii prostředí města, se řidiči o městě učí a měli by být schopni využít nabyté znalosti v praxi. Přímo v aplikaci jsou také informace o památkách a oblastech města, které mohou řidičům pomoci zvýšit svou přidanou hodnotu pro zákazníky.

 

Ačkoliv se jedná o hru, kterou si může zahrát každý, s postupným získáváním bodů aplikace hráči nabídne, zda by se chtěl registrovat mezi skutečné řidiče a začít pro Uber pracovat. Jedná se tedy o zajímavou a zábavnou formu, jak se vzdělávat o městě, ve kterém řidiči pracují. Prozatím je možné jezdit pouze v ulicích San Francisca, pokud však hra zaujme, chystá se rozšíření i o další metropole světa. Hra je dostupná pouze pro zařízení s iOS.

Autor článku David Preiss
David Preiss

Kapitoly článku