TOPlist

Tablet Samsung Galaxy View poodhalen: 18,4palcový FullHD displej s novým čipsetem Exynos 7580

Trend neustálého růstu úhlopříček displejů se netýká pouze smartphonů, ale také tabletů. Již dávno nepatří desetipalcové modely k tomu největšímu na trhu, spíše se řadí k průměrně velikým. Jedním z prvních, kteří překonali hranici 10 palců, byl Samsung, se svým tabletem Galaxy Note Pro s úhlopříčkou 12,2 palců.

 

Nyní výrobce chystá dalšího obra, který ponese označení Galaxy View a bude vybaven rovnou 18,4 palcovým displejem s rozlišením FullHD (1920 × 1080 px). Dostatečný výpočetní výkon zajistí nový čipset Exynos 7580 z produkce výrobce. Jeho osm jader běží na maximálním taktu 1,6 GHz. 2 GB operační paměti sice nejsou mnoho, ale ve spojení s relativně „nízkým“ rozlišením displeje bude kapacita nejspíš stačit.

   

Vnitřní 32GB úložiště bude rozšiřitelné prostřednictvím microSD karet. Akumulátor nabídne kapacitu 5700 mAh. Výrobce nezapomněl osadit ani fotoaparáty. Vpředu sídlí 2,1Mpx selfie kamera, zadní fotoaparát disponuje 8Mpx senzorem. O použitém operačním systému zatím nepadla žádná zmínka, předpokládáme, že výrobce vsadí na Android. Cena zatím nebyla oznámena, k oficiálnímu představení dojde v říjnu.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku