TOPlist

Statistika: V síti T-Mobile za posledních 5 let vzrostl prodej chytrých telefonů na více než šestinásobek

Český T-mobile dnes na tiskové konferenci publikoval zajímavá čísla o vývoji podílu chytrých zařízení na prodeji. Za posledních pět let registruje více než šestinásobný nárůst (z 12 % na 76 %) podílu chytrých telefonů na celkových prodejích, dominantním systémem je Android.

U tabletů operátor zaznamenal výrazný nárůst s ohledem na jejich dynamický vývoj – nárůst na patnáctinásobek za poslední dva roky je více než výmluvný. Za celosvětovým úspěchem tabletů stojí zcela jistě iPad od Apple, u T-Mobile se ale na masivním rozšíření mezi veřejnost podílela především značka Prestigio se svými cenově dostupnými výrobky. Z pohledu zákazníka eviduje operátor u požadavků na tablet sestupně tato kriteria: atraktivní design, cenová dostupnost, kvalita, dobré parametry.

Penetrace chytrých zařízení podporujících nejrychlejší datové připojení LTE činí v síti operátora nyní 7 %. T-Mobile zaznamenal při meziročním srovnání nárůst 49 %, za čímž stojí primárně cenová dostupnost těchto terminálů. S ohledem na blížící se komerční spuštění VoLTE se na tuto oblast operátor ještě více zaměří. Již nyní tvoří větší část z široké nabídky zařízení podporující LTE, v únoru 2015 bylo z 63 přístrojů podporujících tuto technologii celkem 43 telefonů.

Autor článku David Preiss
David Preiss

Kapitoly článku