TOPlist

Spartan a Cortana budou nerozlučná dvojka: Podívejte se na jejich spolupráci na videu

Nový univerzální internetový prohlížeč pro Windows 10 se dosud objevil pouze na několika screenshotech a ukázkových videích, na jeho vyzkoušení si ale budeme muset počkat do příštího sestavení technického preview systému. Jeho funkce jsou nám známy již delší dobu, dnes se díky serveru WinBeta můžeme podívat, jak je vyřešena integrace personální asistenky Cortany do nového internetového prohlížeče.

Cortana bude součástí adresního řádku a dá o sobě vědět kdykoliv, kdy vycítí možnost být nápomocná. Otevřete stránky oblíbené restaurace a Cortana vám okamžitě nabídne adresu, otevírací dobu, hodnocení hostů a další informace, aniž byste je museli hledat na stránce restaurace. Je-li součástí nalezených výsledků adresa, personální asistentka vám nabídne navigaci. Tato funkce bude velmi užitečná zejména na mobilních telefonech, neboť se uživatel okamžitě dostane k relevantním informacím.

 

Cortana vám pomůže i s vybraným textem kdekoliv na stránce, ať už hledáte význam slova ve slovníku nebo recept na označené jídlo. Uživatelské prostředí prohlížeče se dá přirovnat v podstatě k jakémukoliv jinému internetovému prohlížeči pro Windows, na jeho nabídky nebo nastavení se můžete podívat na následujících screenshotech.

    

Spartan si budeme moci vyzkoušet již v příštím sestavení Windows 10, bohužel integrace Cortany se bude týkat pouze anglického prostředí a na její českou lokalizaci si budeme muset nechat zajít chuť. Doufejme, že ne navždy.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku