TOPlist

Sony Xperia Z1, Z1 Compact a Z Ultra dostávají update na Android 5.1

Sony dodržuje slovo a updatuje další svá zařízení na Android 5.1. Tentokrát se jedná o dva roky starou vlajkovou loď Xperia Z1 (recenze), jejího kompaktního sourozence Xperia Z1 Compact (recenze) a tabletofon Xperia Z Ultra. Verze aktualizace nese označení 14.6.A.0.368 a budeme-li vycházet z toho, že se seznam změn bude totožný jako u dříve updatovaných zařízení, pak se majitelé mimo novějšího Androidu dočkají také nových možností přizpůsobení, vylepšení fotoaparátu, hlubší integraci chytrého příslušenství SmartWear a několika dalších drobných změn a oprav.

 

Nyní jsou tak na řadě modely Xperia M2 a M2 Aqua, konkrétnější termín aktualizace však výrobce zatím neuveřejnil. OTA update je tradičně šířen po vlnách a je tak možné, že na vaše zařízení hned tak nedorazí. Čekání by ale nemělo být delší, než jeden až dva týdny. Jakmile bude balíček připraven ke stažení, smartphone vás na to upozorní.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku