TOPlist

V Indii chystají nejvýkonnější smartphone na světě, na trhu se objeví příští měsíc

Dceřiná společnost YU, která spadá pod křídla výrobce Micromax plánuje v dohledné době představit nejvýkonnější smartphone na světě. Připravovaná novinka nese interní označení Projekt Achilles, přičemž na trhu se má objevit s komerčním značením Yutopia. Utajený zdroj uvádí, že zadání znělo jasně – vyrobit zařízení vybavené tím nejlepším hardwarem. Na základní desce se usídlí Snapdragon 810 podpořený 4GB operační pamětí. Interní úložiště bude schopné pojmout maximálně 32 GB dat.

 

O zobrazovací schopnosti se postará 5,1” displej s rozlišením 1440 x 2560 pixelů. Fotografie a videa půjde pořizovat skrze 21Mpx fotoaparát, který doprovodí 8Mpx čelní kamerka. K oficiálnímu odhalení má dojít v průběhu října, konkrétní termín doposud zůstává záhadou. Ačkoliv zdroj neprozradil další podrobnosti k výbavě, údajně máme počítat se zařízením, které půjde po krku vlajkovým lodím renomovaných výrobců. Je ovšem otázkou, jak toho chce indická společnost dosáhnout. Jako nejpravděpodobnější se jeví cesta vydlážděná agresivní cenovou politikou.

V kombinaci s promyšleným marketingem se může jednat o zajímavý recept na úspěch. Poslední dobou stále častěji slýcháváme o neznámých společnostech, které se snaží prosadit na poli s mobilní elektronikou. To jistě netěší zaběhlé hráče, kteří musí vynakládat stále větší úsilí na udržení svých pozic.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku