TOPlist

Siri se možná naučí automaticky odpovídat na vaše hovory

Zaměstnanci Apple podle serveru Business Insider testují novou funkci, která by mohla být obsažena v některé z příštích verzí operačního systému iOS. Služba se jmenuje iCloud Voicemail a má do hry zapojit jak jablečné cloudové úložiště, tak hlasovou asistentku Siri.

 

Toto spojení má poskytnout několik vylepšení v situacích, kdy nemůžete přijmout hovor. Pokud vám kontakt zanechá zprávu na vaší hlasové schránce, služba iCloud Voicemail se má postarat o její přepis do textové podoby a uložení na iCloud, odkud bude možné si ji diskrétně přečíst. Kromě toho může Siri automaticky (na základě vašeho svolení) v rámci služby iCloud Voicemail sdělit volanému důvody, proč zrovna v danou chvíli nemůžete přijmout hovor, například na základě vaší pozice nebo uložené události v kalendáři. 

Převádět nahrávky v hlasové schránce na text zvládá například služba Google Voicemail, která je ale dostupná pouze ve Spojených státech. Pokud bude testování Apple úspěšné, můžeme se této funkce dočkat již příští rok v iOS 10.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku