TOPlist

Honba za luxusem? Samsung představil skvěle vybavené véčko za 40 tisíc

Krátce po schválení certifikačním úřadem TENAA se Samsung rozhodl pro oficiální představení nového smartphonu s komerčním označením W2016. Jde o přímého nástupce véčkových modelů z rodiny Galaxy Golden, které se objevily na asijských trzích. Uvedená novinka přichází s dvojicí 3,9” Super AMOLED panelů, jejichž rozlišení činí 768 x 1280 obrazových bodů.

 

Ačkoliv výrobce neudává přesné specifikace, většinu z nich známe díky dřívějším únikům. Hnacím motorem se stal čipset Exynos 7420 podpořený 3GB operační pamětí. Hlavní fotoaparát zvládá pořizovat 16Mpx snímky, přičemž pro potřeby videokomunikace je připravena čelní kamerka s rozlišením pět megapixelů. Interní úložiště je schopné pojmout maximálně 64 GB dat, přítomnost slotu na paměťové microSD karty zatím potvrzena nebyla.

 

Další výbava zahrnuje podporu pro bezdrátové nabíjení, GPS, integrovaný akumulátor s kapacitou 2000 mAh a tradiční sestavu komunikačních modulů ve formě Bluetooth a WiFi. Stejně jako všechny modely jihokorejského výrobce z letošního roku se W2016 chlubí konstrukcí tvořenou výhradně z kovu a skla. To se pochopitelně odrazilo na celkové hmotnosti, která činí nezanedbatelných 204 gramů.

 

Pokud si na exotickou novinku brousíte zuby, máme pro vás špatné zprávy. Samsung Galaxy W2016 je aktuálně dostupný pouze prostřednictvím nabídky čínského operátora China Mobile za vskutku sebevědomou cenu 1470 EUR (přibližně 40 000 CZK).

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku