TOPlist

Samsung chystá véčko s Androidem a ultimátní výbavou

Ačkoliv se výrobci při vývoji smartphonů snaží být originální, stále jde o pouhé placky, kde neexistuje příliš prostoru pro kreativitu. Ještě před několika lety byla situace diametrálně odlišná. Na pultech obchodů jsme měli na výběr z rozličných tvarů a konstrukcí, které uživateli dovolily vyjádřit svou individualitu. Na tento trend se snaží navázat společnost Samsung s chystaným modelem SM-W2016. Podle údajů z certifikačního úřadu TENAA půjde o véčko s nadpůrměrnou výbavou vycházející z modelové řady Galaxy S6.

 

Zobrazovací schopnosti bude mít na starosti dvojice AMOLED panelů s úhlopříčkou 3,9“ a rozlišením 768 x 1280 pixelů. Srdcem smartphonu se stane čipset Exynos 7420 a 3GB operační paměť. Interní úložiště pojme maximálně 64 GB dat, přítomnost slotu pro paměťové microSD karty známa není. Hlavní fotoaparát nabídne 16Mpx snímky, selfie kamerka se pochlubí rozlišením pět megapixelů.

Zbytek známých specifikací tvoří operační systém Android 5.1.1 Lollipop a hmotnost 204 gramů. Informace o dostupnosti a ceně prozatím chybí, nicméně neoficiální zdroje předpokládají uvedení v prvním čtvrtletí příštího roku, nicméně zatím není vůbec jisté, zda se dočkáme i na evropském trhu.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku