TOPlist

Samsung chystá chytré hodinky Gear A s Tizenem: Co nabídnou a kdy se dočkáme představení?

Před nedávnem Samsung vypustil do světa obrázek lákající na nové chytré hodinky Gear A, interně nazvané Project Orbis. Oproti dosavadním modelům vsadí na tradičnější kulatou konstrukci, podobně, jako třeba Moto 360 od Motoroly. Díky uvolnění SDK pro vývojáře víme i to, že rámeček bude pohyblivý a využíván bude především k procházení prostředí. Údajné specifikace pak zahrnují 1,65palcový AMOLED displej s rozlišením 360 x 360 px, dvoujádrový 1,2GHz procesor, 768 MB RAM, 4GB interní paměť a baterii s kapacitou 250 mAh.

 

Chybět nebude ani porce senzorů a schopnost pomocí nich měřit fitness aktivitu a vše poběží na upravené verzi operačního systému Tizen OS. Předpoklady pro povedený produkt zde tak jsou, jenže v současnosti stále není jasné, kdy se dočkáme oficiálního odhalení a podle nejnovějších informací to neví ani sám výrobce.


Díky vypuštění SDK si již můžeme udělat částečnou představu o podobě prostředí

Původně plánoval Gear A představit po boku chystaného smartphonu Galaxy Note 5. Jeho uvedení se však posunulo z veletrhu IFA konaného v září již na 13. srpen a není tak vyloučeno, že se zde představí i hodinky. Stejně tak je ale možné, že počkají až do září právě na zmiňovaný veletrh a nelze úplně zavrhnout ani možnost, že přijdou ještě v jiný termín. Jak se Samsung nakonec rozhodne, to částečně zjistíme již za něco málo přes dva týdny, do té doby však čas představení pravděpodobně zůstane zahalen pod rouškou tajemství.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku