TOPlist

Samsung Galaxy Tab S2: Nejtenčí tablety světa možná přijdou již zítra, máme oficiální rendery

Loni Samsung představil tenké a lehké tablety prémiové rodiny Galaxy Tab S, letos chystá jejich druhou generaci. Korejský výrobce představí dva modely s úhlopříčkami displeje 8,4 a 10,5″, oba tablety již prošly čínskou certifikací, díky níž víme, že novinky budou ještě výkonnější, a přitom lehčí a tenčí než jejich předchůdci. Na internetu se nyní objevily oficiální tiskové rendery, a také údajné datum představení – k němu má podle nizozemských zdrojů dojít již zítra, 20. července.

  

Oba tablety se budou oproti loňské generaci lišit především poměrem stran displeje, který bude 4:3, díky tomu si oba modely vyslouží i nové rozlišení displejů – 1 526 × 2 048 pixelů. Stále se tedy bude jednat o velmi jemné zobrazovače, vyrobené technologií Super AMOLED. Společná výbava má dále zahrnovat 64bitový procesor Exynos 7420, 3 GB RAM a 16 GB operační paměti. Pořizování fotografií má mít na starosti 8megapixelový fotoaparát, případně 2Mpx kamerka nad displejem.

    

Tablety mají zaujmout rekordní tloušťkou 5,4 mm, a působivá má být i jejich hmotnost – 407, respektive 260 gramů. Jedním z posledních neznámých údajů tak zůstává cena, tu bychom se však mohli již zítra dozvědět.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku