TOPlist

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 prošel certifikací: Tloušťka se blíží pěti milimetrům

Čínská certifikační autorita TENAA už „představila“ s předstihem desítky mobilních produktů a nejinak tomu je i u chystaných vlajkových tabletů od Samsungu. Svoji produktovou kartu získal letošní osmipalcový model Galaxy Tab S2, který by měl být brzy představen společně s desetipalcovým kolegou.

  

V zásadě se potvrzují parametry, které vypluly na povrch již minulý měsíc. Menší z dvojice dostane osmipalcový displej o poměru stran 4:3 a rozlišením 2 048 × 1 536 pixelů, což znamená jemnost 320 ppi. Půdorysné rozměry tabletu budou 198,2 × 134,5 mm, tloušťku dokázal korejský výrobce stlačit na 5,4 mm, což bude nová rekordní hodnota, ač poskvrněná vystupující čočkou zadního fotoaparátu. Působivá je i hmotnost 260 gramů.

  

Výkon tabletu zajistí osmijádrový čipset Exynos 7420 s taktem 1,9 GHz, operační paměť budou 3 GB. Data bude možné ukládat na 16GB úložiště, případně na paměťovou kartu microSD. O pořizování fotografií se postará osmimegapixelový fotoaparát na zadní straně, případně čelní 2Mpx kamerka. Se světem se tablet spojí skrze Wi-Fi, Bluetooth, případně přes operátorské sítě LTE. Po prvním spuštění tabletu nás má přivítat Android 5.1 Lollipop zahalený do nadstavby TouchWiz.

 

K představení tabletů Samsung Galaxy S2 má dojít již tento měsíc, možná společně se smartphony Galaxy S6 Active a S6 Plus.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku