TOPlist

Samsung Galaxy S7 by mohl pohánět Snapdragon 820, odhaluje uniklá dokumentace

V letošním roce dal Samsung u svých vlajkových lodí Galaxy S6 přednost vlastním čipům Exynos před Snapdragonem 810 od Qualcommu. Důvodem bylo přehřívání, kterým tento čipset trpěl, což se potvrdilo i u konkurenčních zařízení. Qualcomm Snapdragon 820 má však být zcela nový čip, postavený na vlastních jádrech a vyrobený 14nm procesem FinFet od Samsungu, tudíž je možné, že jej korejský výrobce vezme na milost.

  

Z čínských zdrojů pochází údajné interní dokumenty Samsungu, které odhalují použití procesoru MSM8996 (Snapdragon 820) na zařízení s kódovým označením Jungfrau, jenž je spojováno s nadcházející vlajkovou lodí Galaxy S7. Pochopitelně na závěry je ještě brzo, v Samsungu zřejmě zatím dochází ke vnitřnímu testování nového čipu a jeho srovnávání s vlastními Exynosy; ostatně Galaxy S6 byl také testován se Snapdragonem 810 a nakonec nepřišel.

 

Ztráta Samsungu byla ve finančních výsledcích Qualcommu dosti patrná, jeho návrat by určitě americkou společnost velmi potěšil. Samsung ale určitě nespí a již chystá nástupce svých aktuálních vlajkových Exynosů, které údajně poskytl i dalším výrobcům. Zatím tedy není nic rozhodnuto, moudřejší budeme asi až příští rok. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku