TOPlist

Přehled příslušenství pro Galaxy S6 edge+: Klávesnice, rychlonabíječka a ochranné kryty

Samsung pro zvětšený model Galaxy S6 edge+ nabízí celou řadu originálního příslušenství. Ochranné kryty asi nikoho nepřekvapí, ale odnímatelná hardwarová klávesnice už se příliš často nevidí.

Samsung před nedávnem uvedl na český trh zvětšenou verzi modelu Galaxy S6 edge s přídomkem “plus”, která láká na větší úhlopříčku (zakřiveného) displeje, silnější akumulátor a 4 GB operační paměti RAM. I pro nový model je k dispozici řada příslušenství od výrobce.

Tip: Přečtěte si naši podrobnou recenzi Samsungu Galaxy S6 edge+

Kromě klasických ochranných krytů a pouzder Samsung nabízí i jednu specialitu – kryt doplněný odnímatelnou hardwarovou klávesnicí. Jak už to ale u originálního příslušenství býva, ceny nejsou zrovna lidové a za každou položku si jihokorejský gigant nechává náležitě zaplatit.

Odnímatelná klávesnice s ochranným krytem

V případě, že vám z nějakého důvodu nevyhovuje psaní na klasické softwarové klávesnici a vyžadujete výraznější hmatovou odezvu, mohla by se vám líbit externí klávesnice, kterou Samsung dodává společně se zadním krytem (bez něj není možné díl s klávesnicí na Galaxy S6 edge+ uchytit). Klávesnice je po nacvaktnutí automaticky detekována a velikost obrazovky se zmenší právě o prostor zabíraný klávesnicí.

  
V případě, že klávesnici nebudete chtít používat, můžete ji schovat do kapsy nebo připnout na zadní stranu

My jsme již psaní na tomto příslušenství testovali a v prvních okamžicích nám to úplně pohodlné nepřišlo. Nicméně na hardwarovou klávesnici je vždy potřeba si nějaký čas zvykat a věříme, že po několika dnech provozu počáteční komplikace zmizí. Doplníme, že na českém trhu bude toto příslušenství dostupné v černé barvě za doporučenou maloobchodní cenu 1 999 Kč s DPH.

Ochranné kryty Glitter Cover

S tímhle zadním krytem bude váš „edge plus“ nepřehlédnutelný. Kombinace třpytkového prášku a metalického orámování krytu má podle slov výrobce telefon chránit před nárazy a zároveň zvýrazní jeho netradiční vzhled. Na výběr je modré, zlaté a červené provedení za doporučenou maloobchodní cenu 1 299 Kč s DPH.

Flipová pouzdra Clear View, S View & flipová pouzdra s kapsou

Součástí příslušenství Galaxy S6 edge+ je také řada ochranných pouzder v zemitých barvách. Pouzdra Clear View jsou na povrchu hladká, S View a flipová pouzdra mají jemnou texturu tkaniny. Uvnitř flipových pouzder je navíc kapsa na kreditní kartu. Doporučená cena pouzder Clear View je 1 399 Kč, S View 1 199 Kč a flipového pouzdra s kapsou 699 Kč. V prodeji bude několik barevných variant, kromě stříbrné.

  
Zleva: Clear View, S View a flipové pouzdro s kapsou

Kryty Gloss Cover a Clear Cover

Kromě zadních krytů se třpytkami mají zákazníci na výběr také z několika průhledných zadních krytů, buď s lesklým efektem či v decentním čirém provedení. Doporučenácena Gloss i Clear Cover krytů je 699 Kč s DPH.

Podložka pro bezdrátové nabíjení

Nová generace rychlé bezdrátové nabíječky je kompatibilní se všemi modely řady Galaxy S6 (bez nutnosti dokupovat jakékoliv speciální pouzdro).Samsung udává, že s novou generací rychlé bezdrátové nabíječky se telefon na 100 % kapacity dobije za rovné dvě hodiny, což je velmi slušné číslo (při nabíjení přes kabel je to 90 minut). Podložka má elegantní kruhový design a k dostání bude v černé a bílé barvě za 1 499 Kč včetně DPH.

 

Externí baterie s kapacitou 5 200 mAh a rychlým dobíjením

Samsung nezapomněl ani na powerpack, se kterým můžete dobíjet smartphone v případě, že není k dispozici elektrická zásuvka. O stavu nabití baterie s kapacitou 5 200 mAh informují čtyři LED indikátory. Příjemné je, že tato externí baterie podporuje funkci Fast charging (rychlé nabíjení). Zlaté či stříbrné provedení bude k dostání za 1 799 Kč s DPH.

 

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku