TOPlist

Samsung Galaxy S6 edge byl vyhlášen nejlepší novinkou MWC: Dvakrát zakřivený displej má dostat i Note 5

Na MWC se neoceňovala jen nejlepší zařízení loňského roku, ale rovněž nejlepší zařízení, smartphone nebo tablet představený přímo na MWC. GSM asociace za vítěze vybrala Samsung Galaxy S6 edge s dvakrát zahnutým displejem. Korejský výrobce tak obhájil prvenství, které mu v loňském roce přinesl náramek Gear Fit. Kromě toho Samsung letos získal cenu i za nejlepší softwarovou mobilní ochranu, kterou poskytuje jeho řešení KNOX.

  

Co se týče výhry Samsungu Galaxy S6 edge, porotu zaujal především unikátní design zařízení, který tvoří tři prvky – kov, sklo a displej zahnutý na dvou stranách zařízení. Podle posledních informací, které do světa vypustil viceprezident Samsungu Roh Tae-moon, je navíc zvažováno, že dvakrát zakřivený displej bude i součástí tabletofonu Galaxy Note 5.

 
Samsung Galaxy Note Edge zřejmě odstartoval éru zahnutých displejů

Loňská generace přišla s displejem zakřiveným na jedné straně, a i když měla být dostupná v limitované edici ve vybraných světových zemích, nakonec se rozletěla do celého světa. Samsung zřejmě vidí v zakřivených displejích budoucnost a je možné, že se s nimi budeme setkávat čím dál častěji.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku