TOPlist

Samsung Galaxy S6 Active představen: Velká baterie, IP 68 & vojenský standard, ale bez paměťových karet

O obrněné verzi vlajkové lodi Samsung Galaxy S6 pronikaly informace na veřejnost delší dobu a mnoho sportovních nadšenců vyhlíželo oficiální představení. To se nyní událo ve spolupráci s americkým operátorem AT&T, který telefon představil exkluzivně pro lokální trh. Většina hardwarových parametrů se potvrdila, některé však ne.

 

Quad HD displej, 3 GB RAM a 3500mAh baterie

U obrněnce, stejně jako u klasické verze, najdeme 5,1“ Quad HD Super AMOLED displej spolu s procesorem Exynos 7420, doplněným o 3 GB RAM. Stejný je i přední a zadní fotoaparát, ty disponují rozlišením 5 Mpx, resp. 16 Mpx a operačním systémem je Android ve verzi 5.0.2. Spekulovalo se také o podpoře paměťových karet, ta se však nepotvrdila, a tak budou uživatelé odkázáni na vnitřní úložiště s kapacitou 32 GB. Naopak u baterie došlo k razantnímu nárůstu kapacity o téměř 40 %, namísto 2550 mAh má obrněná verze kapacitu 3500 mAh spolu s možností bezdrátového nabíjení. Jak moc díky tomuto zvětšení a ochranným prvkům narostly rozměry telefonu není prozatím jasné.

 

Vzhledem k přídomku Active drží telefon certifikát IP68, je tedy odolný vůči prachu a bez problémů by měl zvládnout třicetiminutové potopení do hloubky 1,5 metru. Druhým certifikátem, kterým se telefon chlubí, je Mil-STD-810G, neboli vojenský standard, který zaručuje mimo jiné odolnost vůči vysokým a nízkým teplotám, teplotním šokům, dešti, vlhkosti, vibracím, nebo i solné mlze.

U amerického operátora se začíná prodávat 12. června a jeho cena se bude pohybovat okolo 695 dolarů, tedy necelých 17 000 Kč. Oficiálně to zatím potvrzeno nebylo, ale očekáváme, že se později dočkáme i evropské verze, která by se měla objevit i na českém a slovenském trhu.

  

Autor článku David Preiss
David Preiss

Kapitoly článku