TOPlist

Samsung Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge Plus: Premiéra už 12. srpna?

Zařízení řady Galaxy Note byla obvykle představována v září na veletrhu IFA v Berlíně. Letos by se však situace mohla změnit, jelikož podle posledních informací bude Galaxy Note 5 odhalen již 12. srpna s tím, že do prodeje na vybraných trzích vstoupí 21. srpna. Chystaná novinka bude postrádat slot na paměťové karty, jelikož po konstrukční stránce bude navazovat na řadu Galaxy S6.

 
Předchůdce v podobě Samsungu Galaxy Note 4 (recenze)

Nabídne tak unibody konstrukci se skleněnými zády a k dispozici budou čtyři barevné varianty – stříbrná, zlatá, černá a bílá. Úhlopříčka displeje by měla činit 5,7 palce a očekávat můžeme QHD rozlišení. Galaxy Note 5 bude také prvním smartphonem od Samsungu, který nabídne 4GB operační paměť. Redesignu se dočká i stylus S Pen, jenž by pocitově měl více připomínat klasické pero a jeho barva bude totožná jako zařízení, k němuž byl dodán.


Nástupce se dočká i Galaxy Note Edge (recenze)

Mimo výše uvedený model se na konferenci, jež se odehraje v New Yorku, ukáže také novinka s označením Galaxy S6 edge+, která oproti standardnímu S6 edge (recenze) dostane do vínku displej s úhlopříčkou 5,7 palce. Jinak nabídne obdobné specifikace v čele s procesorem Exynos 7420 a 3GB operační pamětí. Důvodem posunutí tradičního termínu představení by měla být potřeba Samsungu maximalizovat zisk za druhou polovinu letošního roku. Je však důležité dodat, že celá informace o dřívějším odhalení nepochází z oficiálních zdrojů a nemusí se tak nakonec ukázat jako pravdivá.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku